torstai 13. lokakuuta 2016

myrskynratsastajat

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Kukaan ei enää puhu presidentinvaaleista. Mattomiehet soittaa aamulla ja peruuttaa uuden maton asennuksen – varmuuden vuoksi. Illalla bensa-asemalla on kaaos. Töissä kaikki puhuu tulevasta; Oletko valmis... Onko teillä aggregaatti? Puita lähistöllä? Kaasu vai sähkö? Onko kunnalistekniikka vai jätevesikaivo? Yhtäkkiä elämän perusasiat on kaikkien mielestä ihan järisyttävän mielenkiintoisia.


myrsky - MSN Weather


Alkaen tästä yöstä meille on luvattu kolme mysrkyä. Ensimmäisen pitäisi rantautua viiden aikaan aamulla, tuoden mukanaan tuulia jotka puhaltelee 35m/s. Perässä seuraa taifuuni Songda – hurrikaaniasteikolla kolmonen tai nelonen, sellainen kuin Matthew. Toisin kuin hurrikaani joka heikkenee rantautuessaan, on taifuuneilla tapana voimistua. Songdan huhutaan tuovan rannikolle yli viisitoistametrisiä aaltoja.

Edellisestä tämän kokoluokan myrskystä on kymmenenvuotta. Silloin oltiin sähköittä viikko. Viikossa oppi meikkaamaan pimeässä, keittämään grillillä ja avoimen bensa-aseman metsästyksestä tuli yleinen hupi. Saa nähdä kuinka käy. Osuuko vai meneekö ohitse. Mahikset on kaksi kolmesta.  Jos osuu, on todennäköistä ettei muutamaan päivään tarvitse mennä mihinkään, tai siis ei pääse mihinkään kaatuneitten puitten takia. Jos osuu, on useampi miljoona talous ilman sähköä ja kaikkien lämmittäessä takkaa, ja grillatessa astuu seuraavaksi voimaan saastevaroitus.


On yhtälailla mahdollista että kaikki menee ohi, tai laantuu ennen osumistaan, ja helpotuksen seassa on hienoinen pettymys. Kaikki se valmistautuminen ja ihan turhaan. 

Cliff Mass Weather Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.