tiistai 4. lokakuuta 2016

viikko elämästä - tiistai

lenkillä tihkusateessa


Valkkasin näköjään just sen väliviikon kun ei ole partiota eikä kauheesti mitään muutakaan, paitsi koulu ja työ. Koko päivän sataa. On sellaista tavallista ja tylsää. 

Martan aamusyli


Ensimmäiset syyssateet aiheuttaa liikenteessä samanlaisen reaktion kuin ensilumi Suomessa, kaikki kestää eikä kukaan pääse minnekään. Ajomatka vie kymmenisen minuuttia enemmän kuin eskimäärin, huolimatta siitä että olen liikenteessä aikaisin - ennen virallista ruuhkaa. 


aamupuuro ja aamukahvi töissä

Aamun taistelen lääkkeitten kanssa. Meillä määrätään paljon erikoislääkkeitä; hylkimisenestolääkityksiä, syöpälääkityksiä, keuhkoverenpainetaudin lääkehoitoon tarkoitettuja valmisteita, vaikean astman pistoshoiton kehitettyjä lääkkeitä. Yhteistä näille on se että jokainen näistä lääkkeistä painii erilaisessa hintaluokassa kuin ne tavalliset antibiootit, kortisonit ja kipulääkkeet. Minä kirjoitan lausuntoja joissa perustelen miksi niitä tarvitaan... Adempas, Letairis, Esbriet, Xolair, Adempas, Myfortic, CellCept. Kun perustelut ei riitä, tai perusteluista huolimatta hinta jää liian korkeaksi etsin loppurahoituksen muualta.

paloportaat on hissiä nopeemmat

Lounaan hotkaisin työpöydän ääressä, koska satuin varaamaan itselleni kampaajan alakerran ranskalaisesta salongista ruokikselle. Ennen kuin valuin alakertaan kävin kiukuttelemassa iltapäivän pakollista koulutusta – ajanhukkaa, sanon minä! – julistin, ja niin se totisesti olikin. Matkalla pommisuojaan  pysähdyin ohimennessäni sairaalan labrassa tubitestissä. Meillä on sen verran tubipotilaita, että jokainen työntekijä testataan kerran vuodessa. Täällä Aasian kainalossa tuberkuloosi on jokaviikkoinen tuttava, siinä missä moni muukin mielenkiintoinen tartuntatauti.

lounaaksi sunnuntaisen aamiaisen jämiä

kampaaja on meidän alakerrassa

kahvit mukaan koulutukseen

tubitestissä

ihan tuhannen turha koulutus


Iltapäivällä sähköpostissa odotti mielenkiintoinen haaste yhdeltä meidän lääkäreistä. Kysymys koski keuhkosyövän kotihoitoa: Miten se järjestetään? Kumpi on edullisempaa, kotihoito vai polikliininen hoito? Mikä on laskutuksellinen ero? Mitä kautta kotihoito voidaan järjestää? Ei aavistustakaan, mutta huomenna taidan olla viisaampi.


kuittaus ja ulos


Ollipollin opettajalta tuli rasittava sähköposti. Vastaus mun kysymyksiin oli vähättelevä ja vastakysymykseksi mun teki mieli kysyä että kuinka monta vuotta sillä olikaan kokemusta ekan luokan opetamisesta - Ollipollin ope on valmistunut vuosi sitten. Kentsu ja Tättis riitelee taukoamatta. Martta makaa jaloissa mun kirjoittaessa. Ruuaksi on sipulipihviä ja perunamuusia. Eilen syötiin intialaista.

sillä aikaa kun Fredde pesi Martan kanssa auton...

...mä löysin nää kolme yläkerrasta.Musta tuntuu että olen kymmenen ja raportoin elämääni päiväkirjassa... ”Tänään heräsin taas aikaisin ja lähdin töihin. Tein koko päivän kovasti töitä. Nauroin vähän. Lähdin kotiin ennen viittä.”

ei kuumetta - onneksi!

SURKEA tulos - taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.