sunnuntai 18. lokakuuta 2015

huoltopäivä

sunnuntaiaamiaista


Mulla on jonkinlaisena sisäisenä tavoitteena järjestää tää uusi elämänvaihe siten että maanantaista perjantaihin voi käytännössä keskittyä sellaiseen kevyeen perusarjen pyörittämiseen. Suuret linjat hoidettakoon viikonloppuisin, ja suuriin linjoihin kuuluu niin pyykinpesu, parturit kuin isommat kauppareissutkin.

Sunnuntaina tehdään läksyt, perehdytään repussa kotiin kannettuihin lupalappusiin, pakataan kouluretkille kamat valmiiksi ja harrastuskassit matkan varrelle. Niin ettei toivottavasti tarvitsis aamulla silmät ristissä yrittää muistaa mikä lappu menee minnekäkin ja koska ne lenkkarit piti olla siellä repussa. Pöydällä odottaa M:n partio systeemi merkkejään. Josko ne sais tänään silitettyä kiinni.Koulueväät pitää pakata päivittäin. Lasten vastuu loppuu siihen että eväslaukut ilomestyy keittiöön mun purettavaksi, pestäväksi ja uudelleen täytettäväksi. Fredde hoitaa lapset kouluun ja koulusta kotiin. Mä huolehdin että niillä on mukanaan asianmukaiset varusteet,  lounas, ja lippuset ja lappuset.

Joutunen myös myöntymään sille että jonkinlaista ateriasuunnittelua on pakko tehdä. Muuten elämä luisuu liian helposti siihen että kotimatkalla kaappaan mukaan jostakin jotakin valmista. Niin voi tehdä joskus, mutta pidemmän päälle se on turhan epäterveellistä. Jos tänään lykkää uuniin lammaspaistin. Voi sitä syödä myös tiistaina. Huomiseksi vois tehdä valmiiksi jonkun padan ja syödä sitä sit myös keskiviikkona tai torstaina. Perjantaina voidaan hyvin joko hakea valmista tai syödä ravintolassa. Ja yhtenä iltana syödä vaikka nuudeliwokkia.

Koko viikon pyykit on selvittämättä pitkin yläkertaa. Pesty niitä on pitkin viikkoa, mutta jos ne vaikka sais lajiteltua ja kaappeihin tänään. Sillä pitäis selvitä hyvin ainakin puoliväliin tulevaa viikkoa. K:n tukka on pakko leikata tänään, se näyttää ihan kauheelle, eikä siitä nyt ainakaan haittaa olis jos M:n kutrejakin vähän siistis. O sen sijaan on taas kasvatusvaiheessa. Niin, ja sunnuntaista tulee myös koirankynnenleikkaajan ja harjaajan työpäivä.
Saa nähdä miten tää käytännössä toimii. Kaikki se minkä on ennen kyennyt tekemään pitkin viikkoa on nyt tehtävä viikonloppuna. On sunnuntaiaamu. Pojat leikkii, M nukkuu vielä. Mä juon kahviani tässä koneella Martan nukkuessa mun jaloissa. Taustalla soi Bo Kaspers Orkester. Lenkillä me ollaan jo käyty. Onko mitään parempaa maailmassa kuin sateinen metsä, eläinten äänet ja koiran kaulapannan kilinä. 

Martta ja sateinen metsä

3 kommenttia:

  1. Toimii, kunnes tajuaa että viikonloppuisin haluaa tehdä muutakin kuin olla toisenlainen työkone kuin viikolla ja vaikkapa viettää sosiaalista elämää :)

    VastaaPoista
  2. Eiköhän ne rutiinit sitten muodostu pikkuhiljaa.
    Itse kuulun nyt, ja myös silloin kun olin töissä, siihen porukkaan joka halusi hoitaa kaiken viikolla, että viikonloppuna voi ottaa iisisti.

    VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.