tiistai 13. lokakuuta 2015

lisää kahvia

ekan päivän aamu


Fredde nauraa mulle. Kaks päivää uudessa duunissa ja mä lasken minuutteja nukkumaanmenoon. Kaksi päivää koulutusta, kolme päivää edessä. Perjantaina tosin pääsen iltapäivällä muuttamaan meidän klinikkaa.

eka koulutus


Ihanaa olla töissä. Ihanaa kuunnella kouluttajan koomista innostusta omasta ohjelmastaan. Ihanaa käyttää aivojaan ja oppia.

Iltapäivän koulutus oli puuduttava. Mulle tuttua kun olen ollut ennenkin sairaalatyössä. Uusille loputon sanasto instansseja, lyhenteitä ja kapulakieltä: ”Joint Commission, DOH, HIPAA, Compliant, Medicare, MSDS, SDS, conflict of interest, liability…” – Vieruskaverille kaikki on uutta ja se sanoo että ne on yhtä puuroa sen aivoissa, ymmärrän; kuka vastaa ja mistä ja on raportointivelvollinen kenelle...

toka koulutusKotiin tultua mua odottaa kolme innokasta lasta ja vielä innokkaampi koiranpentu. Me lähdetään lenkille metsään. Vähän myöhemmin M:lla on partio. 

Lauma on oikeastaan pärjännyt loistavasti. Tottahan ne kiukkuaa ja vaatii huomiota, mutta M oli hämmentynyt kun sanoin ettei tää tän hullummaksi tästä muutu. 

kolmas koulutus

3 kommenttia:

 1. Hei, Miten suhun on suhtauduttu työmarkkinoilla kun oot "ulkomaalainen"? Selvästikin osaat kieltä todella hyvin ja oot amerikkalaistunu siten että osaat paikallisia tapoja ja muuta. Ootko kokenu että työnsaantiin ja suhun suhtautumiseen olis vaikuttanu se että et oo alkuperäinen amerikkalainen? Suomessa puhutaan nyt paljon maahanmuuttajista ja niiden työllistymisestä jne. ja musta tuntuu että jo se että nimestä tai ulkonäöstä näkee että joku ei ole valkoinen syntyperäinen suomalainen on monelle kauheaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipahan aivan loistava kysymys! Tämä on maa jolla on pitkät perinteet imigraatiolla. Jokainen on tullut jostakin, jos ei juuri nyt tai itse, niin sitten vanhemmat, isovanhemmat tai isovanhempien vanhemmat. On totuttu siihen että ihmisillä on kummallisia nimiä, ne on eri värisiä ja monilla saattaa olla voimakaskin aksentti.

   Toisaalta. Valkoisena olen ehkä jäävi puhumaan. Omaan työnsaantiin ei tausta vaikuttanut, mutta onko näin kaikken kohdalla? Tutkimuksen mukaan jos samaa työtä hakee kaksi yhtä pätevää hakijaa, toinen musta ja toinen valkoinen, valkoinen saa paikan.

   Työpaikalla kukaan ei edes tiedä etten ole syntynyt täällä. Se kun ei toistaiseksi ole tullut puheeksi, ja sitä ei näe mistään.

   Me myös asutaan alueella jossa on valtavasti maahanmuuttajia. Oman klinikkani lääkäreissä on syntyperältään intialainen, pakistani, puolalainen ja taiwanilainen lääkäri. Täällä on helppoa olla jostakin muualta.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Suomessakin tuntuu että kyse on vaan siitä onko asiaan totuttu. Uskon kyllä että se auttaa paljon että osaa paikallista kieltä. On helpompi sulautua joukkoon ja osoittaa muille mitä osaa ja mihin pystyy - ja myös tehdä sitä työtään.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.