lauantai 13. kesäkuuta 2015

jääkaapissa lähinnä valoa



Mitä tehdään lauantaiaamuna kun kukaan ei oo käynyt kaupassa. Leipä on loppu myös pakastimesta, eikä jääkaapissa ole edes kananmunia. Jannut kysyy et koska syödään ja äiti tuijottaa tyhjään jääkaappiin päätään raapien. No pannareita tietty.

Vegaani Banaanipannarit


5dl karkeaa täysjyvävehnäjauhoa (tai mitä ikinä jauhoa kaapista sattuu löytymään)
1rkl leivinjauhetta
1rkl kanelia
1tl inkivääriä
2 ylikypsää banaania tai raastettu omena
3rkl chian siemeniä
2-3dl maitoa (meillä manteli-kookos)
1tl vaniljaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Laita banaanit, chian siemenet, vanilja ja maito tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Kaada maitoseos kuiviin aineisiin ja lisää tarvittaessa maitoa. Taikinan tulee olla paksua ja tahmaista.


Paista keskilämmöllä molemmin puolin. Litistä pannukakut pannulla paistolastalla, jotta keskiosa ei jää raa’aksi. Kypsät pannarit ovat noin sentin paksuisia. Tarjoile voin ja siirapin kanssa. 

Kananmunan voi helposti korvata omenalla, banaanilla tai chian siemenillä, ja valtaosan ohjeista voi toteuttaa myös ilman kananmunaa, paitsi ehkä munakkaan. Maidon voi korvata maitojuomien lisäksi myös mehulla tai vedellä, suolaisissa leivonnaisissa liha- tai kasvisliemellä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.