Siirry pääsisältöön

tänään jäljellä - 3Kolme aamua kesälomaan. Kolme aamua siihen ettei ole aamulla kiire mihinkään. Kolme aamua siihen et voi aamusta miettiä lähtiskö rannalle vai puistoon, vai vetäydytäänkö vaan rakentamaan legoilla. Kolme aamua.

Loppuviikosta kaksikko valmistui eskareistaan asiaan kuuluvin menoin ja nyt ne ylpeinä ilmoittaa olevansa koululaisia. O:n juhlat oli aivan järkyttävän tylsät, tai siis ne oli rakennettu samaan tapaan kuin ihan oikeat valmistujaiset sillä lopputuloksella että korokkeella makoili viisivuotiaita odottamassa omaa vuoroaan ajan joka tuntui ikuisuudelta niin lapsen kuin aikuisenkin mielessä. Niitten olis kuulunut seistä siellä sievissä riveissä. Aikuiset istui katsomossa kuolat poskella, pikkusisarukset pyöri ja hyöri ja häiritsi puhujaa, takapuolet puutui. Lapset kutsuttiin mikrofonin eteen yksitellen. Sit opettaja luki niitten terveiset isälle – isänpäivä on viikon päästä - jonka jälkeen opettaja luki yhdessä lapsen kanssa mitä kaikki tämän luokkatoverit olivat sanoneet hänestä. Luokalla on kuusitoista lasta. Jokaisesta lapsesta oli kuusitoista kommenttia ja jokainen kuudestatoista lapsesta seisoi siellä korokkeella omalla vuorollaan. Tän jälkeen oli viralliset kakkukahvit.

 syksyllä ja keväälläK:n juhlat oli ihanan suloiset. Toisaalta kuka hullu edes yrittäis virallisia valmistujaisseremonioita kahdeksantoista erityislapsen kanssa. Lapset lauloi meille, me askarreltiin kesän ”bucket list”, katsottiin valokuvia vuoden ajalta, syötiin ja leikittiin pihalla. Kaikilla oli hauskaa. Kukaan ei uuvahtanut, ei sen enempää lapset kuin vanhemmatkaan.

vikaa kertaa Jimmyn kyytiin

Tero ja Tero


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit