Siirry pääsisältöön

lastenjuhlissaToukokuun loppuun ja kesäkuun alkuun ajoittuu syntymäpäiväjuhlien kavalkadi, kun kolmen viikon viikonloppuihin mahdutetaan jannujen synttäreiden lisäksi viiden kaverin synttärit ja meidän hääpäivä. Juhlat vaihtelee ihanista kotisynttäreistä itsetehtyine kakkuineen ja aasin hännän laittoineen, päivään farmilla viidenkymmenen parhaan kaverin kanssa. Opettajien yleinen sääntö tuntuu olevan, että jos kutsukortteja jaellaan kouluissa on kaikki kutsuttava, ja usein kutsuvieraisiin kuuluu siinä samalla myös kutsuttujen sisarukset.


Kotisynttärit


Kotisynttärit on aina jotenkin sympaattisia, eikä niistä jää tuntumaa että juhlitaan pienellä budjetilla, lapset kun viihtyy aivan yhtä hyvin kaverin takapihalla kuin suuremmassakin juhlahumussa. Tarjottavaksi riittää hyvin perunalastut, kultakalat, porkkanat, viinirypäleet ja kakku. Toiset panostaa ja tarjoaa samalla lounaan tai päivällisen. Musta ei oo kotisynttärehin. Ei anakaan ton kaksikon kanssa kun kahden luokan ja sisarusten ja vanhempien ja naapureitten kanssa vierasmäärä nousee järjettömäksi. M järjesti monta vuotta kotikemuja, mutta se oli sitä aikaa kun se ei halunnut oikeastaan edes viettää synttäreitä ja vieraiksi riitti kaksi tai kolme ystävää.

Viikko sitten sunnuntai-iltapäivästä nautittiin aurinkoisella takapihalla. Saippuakuplakone puhalteli ilmaan kuplia. Äiti leikitti lapsilaumaa aasinhännällä ja muilla sopivilla pienillä kilpailuilla. Parasta kai kuitenkin oli saada juosta ja pelata jalkapalloa pihalla. Omenapuun alla nautittiin virvokkeita ja kakkua. Juhlat huipentui pinjataan.

Kaksi tuntia takapihalla $50.
Jannut juhlii tutusti puistossa. Kesäkuun synttäreitten etuna on mahdollisuus juhlia ulkona. Puiston vuokraaaminen on asukkaille ilmaista. Tarjoiluina meillä on niitä perunalastuja, poppareita, porkkanoita ja hedelmiä. Kakun ajattelin leipoa itse. Aikuisille tarjotaan viiniä, lapsille mehua tai kuplamehua. Käytännössä tää on siis laajennettu versio kotisynttäreistä. Puistossa saa potkia valtavaa rantapalloa, pyörittää hulavanteita, kone puhaltaa saippuakuplia ja juhlat huipentuu pinjataan.

Neljä tuntia meidän omassa puistossa, mukana kaikki kaverit, naapurit ja ystävät. Yhteensä $200.Erityisen spesiaalit synttärit


Tässä sarjassa painii farmit, lastenmuseot sulkemisajan jälkeen, kiipeilykemut ja muut tavanomaisista ostopalvelukemuista poikkeavat juhlat.
Eilen me oltiin farmisynttäreillä. Tän jutun kuvat on kokonaisuudessaan eiliseltä. Maailman idyllisin pieni farmi, jossa lapset sai lähikosketuksen maatilan eläimiin. Pihalla juoksenteli karannut poni ja jaloissa pyöri kaneja, kissoja, kanoja ja muutama riikonkukko sulassa sovussa. Lehmiä pääsi taputtelemaan ja ponilla ratsastamaan. Lintulasta me löydettiin tuoreita munia. Mä olisin kuvannut sitä idylliä useammankin aamun, lauma sen sijaan äänesti ihan parhaaksi sen että ne pääsi ajamaan sähkömönkijöillä ja jeepeillä, ja tietty sen maissimeren, sen joka oli kuin pallomeri, mutta maissia.


Lounasta syötiin juhlakalun kanssa joen rannan piknikpöydissä. Jokaiselle vieraalle oli pakattu oma piknikkori ja meille aikuisille lounas seisovaan pöytään. Lounaan jälkeen juhlavieraat siirtyi päivänsankarin kanssa kahlaamaan joen veteen.

Kolme tuntia farmilla $500 plus tarjoilut ja koristeet.

M halusi kutsua synttäreilleen luokan tytöt. M:n luokalla on yhteensä kymmenen tyttöä. Lisäksi kutsuttiin koulun ulkopuolelta muutama muu ystävä. Maksimimäärä juhlijoita kiipeilybileisiin oli kaksitoista. Ja loppupeleissä meillä tais olla omien lasten lisäksi, kahdeksan vierasta. Juhlat kesti kaksi ja puoli tuntia ja koko tän ajan käytössä oli se juhlahuone, jonne me katettiin donitsit ja koristeltiin tila.


Yhteensä tästä riemusta tuli maksettua $320 kiipeilystä, $100 tarjoiluista ja $60 koristeluista ja kiitoslahjoista. Kaksi ja puoli tuntia kiipeilyä, kokonaishinta $480.

Päheimmät synttärit millä me ollaan oltu oli meidän perhetuttujen esikoisen kemut lastenmuseossa. Aikuisille oli järkätty kokkarit ja lapset leikki museon henkilökunnan kanssa koko illan. Näille juhlille tais tulla hintaa ainakin tonni. 
Ostopalvelukemut 


Tähän kategoriaan lukeutuu paikalliset hoplopit, jalkapallokemut, trampoliinijuhlat, pomppulinnasynttärit sun muut. Näistä paikoista varataan juhlat sillä ajatuksella ettei tarvitse sählätä ja sotkea kotona. 

Tänään me juhlitaan taas. Ohjelmassa on O:n luokkakverin synttärit sisäleikkipuistossa – aka lastenhelvetissä, kuten Fredde näitä kutsuu. Kaikki on kutsuttu. Olettaisin että paikalla on taas viitisenkymmentä bestistä ja sisarusta. Äkkiähän siitä kertyy kun luokalla on kuusitoista lasta. Sisäleikkipuistoon saa kiinteällä hinnalla viedä 20 parasta kaveria. Sen jälkeen maksetaan kymppi per kaveri aina 50 ystävään asti. Juhlat kestää kaksi tuntia. Tunti ja vartti leikitään leikkipuistossa ja viimeiset kolme varttia juhlitaan sankaria juhlahuoneessa.

Kaksi tuntia sisäleikkipuistossa 30 lasta, $400 plus tarjoilut. Keskimäärin näitä ostopalvelukutsuja saa kolmen sadan molemmin puolin.Synttäreistä löytyy siis variaatioita idästä länteen ja pohjoisesta etelään. Tosiasiassa lapset ei kaipaa synttäreitten kilpavarustelua. Aikuiset pääsee helpommalla kaivaessaan kuvetta. Ei tartte miettiä mitä juhlissa tehdään, eikä siivota jälkikäteen. Synttäreille ei yleensä erityisemmin pukeuduta, ainakaan silloin kun mennään sinne lastenhelvettiin. Tavoitteena on että vaatteissa on mukavaa juosta, leikkiä ja kotiin lähdetään hiestä märkänä. Siihen systeemiin ei mekot ja mirrit oikein sovellu. Useimmiten kaikenlaisissa juhlissa on kivaa. Tämän lukuvuoden aikana olen tosin viettänyt turhan monta lauantaita tai sunnuntaita siellä samassa pomppulinnapaikassa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit