perjantai 28. marraskuuta 2014

TAHDON

Kiitospäivän jälkeisenä aamuna keitän kupin kahvia, istahdan koneelle ja olen kiitollinen siitä että eduskunnassa istui riittävän monta kansanedustajaa kuuntelemassa kansalaisten tahtoa. Onnittelut Suomelle, onnittelut kaikille niille joita tämä koskettaa Suomessa! Onnittelut perheille! Hyviä ja turvallisia perheitä kun on monenlaisia.

Tänä aamuna olen ylpeä suomalaisuudestani ihan samalla tapaa kuin olin ylpeä siitä että asun Washingtonissa marraskuussa 2012 samaisen avioliittolain tullessa hyväksytyksi suorassa kansanäänestyksessä. Sen marraskuisen päivän jälkeen 17% solmituista avioliitoista on ollut kahden samaa sukupuolta olevan ihmisen välisiä liittoja.

Kirkkoa on hyvä ravistella ja muistuttaa että kirjaetiikan ja moralismin sijasta niitten syvimpien arvojen pitäisi kai kuitenkin olla rakkaus ja hyväksyntä. On syytä palata alkulähteille ja muistaa miten Jeesus aikanaan ravisteli silloisten oppineitten arvoja. TAHDON!

Kiitospäivää juhlittiin ensin lasten kouluissa tiistaina. 


olin vähintäänkin vaikuttunut O:n kehittämästä stoorista

pienet pyhiinvaeltajat laulaa

maitoallergikolle vaihtarit oli aika vähissä... kalkkunaa, maissia ja karpalohilloa

M:n koulussa koko luokka-aste söi yhdessä 

Kotona vietettiin eilen perinteisin menoin kiitospäivää yhdessä ystävien kanssa. Parhaimpina vuosina meitä on istunut saman pöydän ääressä viitisentoista, eilen juhlittiin pienemmällä seurueella ja pöytään istui "vain" yhdeksän.


Menu

joulutähti - kuohuviiniä, karpalomehua, limettimehua

*
metsäsienikeitto

*
kalkkunaa
paahdettuja perunoita
valkosipulibataatteja
täyte
kastike
karpalohillo

DeLille Cellars, Chaleur Estate 2013 

*

kurpitsapiirakkaa
kookoskermavaahtoa
marenkeja
kurpitsapiiras menossa uuniin, tätä herkkua piti harjoitella kymmenen vuotta ennen kuin sitä oppi syömään ja edelleen syön vain kotitekoista versiota


kalkkunan täyte

8kg lintua


M relaa ja jäsentää ajatuksiaan lukemalla koulun puhelinluetteloa - huvinsa kullakin


pöytä on katettu


päivän huumoripala oli todetta että Suomesta tuodut pitkät tulitikut on lyhyempiä kuin nää paikalliset ihan tavalliset

Kiitospäivä päätettiin sohvan sijasta päivystyksessä O:n saadessa RAD (Reactive Airway Disease) kohtauksen sen kotihyllystä löytyvän Ventolinen osoittautuessa liian miedoksi avuksi.ne tarkisti ettei sillä ole keuhkokuume


1 kommentti:

  1. Erityisen merkittäväähän tässä tasa-arvoisessa avioliittolaissa on se, että se on ensimmäinen kansalaisaloite, joka meni läpi eduskunnassa. Aloite sai välittömästi kansalaisaloitteen käsittelyyn vaadittavan määrän kannatusilmoituksia, kun niitä alettiin kerätä.

    VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.