torstai 6. marraskuuta 2014

kaikki uusiks - taas

Joku sanois et me ollaan sisustajia, toisen mielestä pitäis ehkä jo rauhoittua, päättää mitä haluaa ja pitäytyä siinä. Useimmat ihmiset kai sisustaa kerran ja sit ne asuu. Huikein äärimmäisyys mun silmissä on ne jotka maalaakin kotinsa aina vaan uudestaan ja uudestaan samalla värillä – onhan se hyväksi havaittu. Sen äärimmäisyyden silmissä meidän täytyy olla pähkähulluja ja jotenkin levottomia.

Meidän koti on jatkuvassa muutoksessa. Lastenhuoneitten seinät on olleet näiden neljän vuoden aikana vihreät, pinkin, vaaleanpunaiset, violetit, yönsiniset, harmaat ja keltaiset. Keittiössä meillä on ollut tomaatinpunaista, mustaa ja nyt turkoosinharmaata – onko se edes väri. Keittiönpöytiä on ollut kahdentoista vuoden aikana kai neljä, sohvakalustoja kolme, ruokapöydän tuoleissa mennään vasta toisten kanssa mutta ne edelliset vaihtoi väriä petsatusta valkoisen kautta harmaaseen, kirjavaan ja taas valkoiseen ja sit taas harmaaseen. Sohvaa ja kirjahyllyä siirretään seinältä toiselle hetken mielijohteesta ja kirjakaappi liikkuu olohuoneesta keittiön kautta autotalliin. Joskus siinä on kirjoja, toisinaan astioita. Kirjahyllykin on ollut sekä keittiössä että olohuoneessa ja lasten sänkyjä me kuljetettiin yhdessä vaiheessa liki harrastuksenomaisesti huoneesta toiseen huolimatta siitä että ne piti aina purkaa ja kasata uudestaan.

Lastenhuoneet keväällä 2013:


Alakertaa ennen:


Keväällä tehtiin pihaa, nyt syksyllä on tehty taas kotia. Edellisen kerran M:n huone sisustettiin maaliskuussa 2013, se ei nukkunut siinä huoneessa kovin montaa yötä. Mä uskon että tän syksyn projekti sopii paremmin sen persoonaan. K taas on kinunnut Batman huonetta kohta vuodenpäivät, nyt sillä on sellainen. Alakerran remontti alkoi keväisistä maalaustalkoista ja siitä yleisestä tuntumasta pyrkiä kepeämpään ilmeeseen.

M:n huone tänään:

Vanha ruokapöytä ja ne ikiaikaiset tuolit sai - aikakauslehtitermein - uuden elämän jannujen huoneessa:Keittiön ja ruokailutilan muodonmuutos:

meillä on naapuri jonka mielestä nää hienot italialaiset tuolit on puutarhakalusteet ja jonka mielestä toi pöytä epäilemättä kuuluis kaatikselle, onhan se jätepuusta tehty


Olkkarikin on taas uusi:


telkkarin tilalle saatiin kauan kaivattu takka


8 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköistä! Yhtä aikaa jotenkin rentoa ja kuitenkin tyylikästä. :)
  Mukavaa, jos vastakin laittelet säännöllisesti näitä sisustuskuvia.

  VastaaPoista
 2. Ihan miu mau mukkaan. Viihtyisin! :) Tuo uusi ruokailuryhmä on vielä paremman oloinen kuin aiempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se edellinen olikin halvalla hädässä ostettu kun ei enää mahduttu sitä edeltävän pöydän ääreen.

   Poista
 3. Ihanan raikkaat värit, varsinkin lasten huoneissa! Muutenkin tykkään, ettei ole mitään röyhelöistä ja yli-imelää, pikkusievää tyyliä vaan jotenkin skandinaavisen selkeää... vai liekö se skandinaavista vai mitä. Jokatapauksessa hyvältä näyttää!

  Miten määrittelisit millaiset tyylisuunnat sisustuksessa ovat nykyään suosituimpia Yhdysvalloissa esim keskiluokan keskuudessa ja teidän osavaltiossanne? Varmaan on paljon vaihtelua, mutta onko sielläpäin runsaasti sellaista hieman pramean imelää tyyliä vai onko myös selkeälinjaista ja pelkistetympää tyyliä paljon?

  Mirkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelua on joo laidasta laitaan. Yks tykkää yhdestä ja toinen toisesta ja se että asutaan kulttuurien sulatusuunissa on vielä omiaan lisäämään sisustustyylien kirjoa. Intialaiset tykkää noin keskimäärin tummasta ja raskaasta, monet aasialaiset taas sisustaa jopa suomalaisen silmin varsin askeettisesti, afrikkalaiset on pääsääntöisesti käytännöllisiä jne.

   Muodikkainta just nyt on moderni sisustaminen selkeälinjaisesti.

   Poista
 4. Te ootte pähkähulluja ja jotenkin levottomia. Terv, se toinen äärimmäisyys :)

  Ei vaan, hienojahan noi ovat. Kiva kun on visiota, osaamista ja jaksamista laittaa. Meillä on vähän puutteita kaikissa noista, joten ei tule kotia niin laitettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaanhan me pähkähulluja, myönnän, ja levottomiakin :)

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.