lauantai 29. elokuuta 2015

myrskyvaroitus lauantaille


Lauantai oli tavanomainen asioidenhoitopäivä ja matka vei kauppaan jos toiseenkin. Tykkään lauantaista, ainakin yleensä. Välillä on niitä lauantaita joina takapenkin volyymi nousee sellaiselle tasolle että niitten lauantaisten asioiden hoitaminen tuntuu miltei toivottamalta tehtävältä.Tänään lauantai oli hyvä ja mukava huolimatta aamulla tulleesta myrskyvaroituksesta. Kuinka paljon asiaan oli osuutta K:n ja M:n ölyämisellä ja kuinka paljon sattumalla, sitä en osaa sanoa, mutta väittäisin että meillä oli suorastaan keskimääräistä parempi lauantai. Ehkä sekin auttoi että ensimmäinen kohde oli rautakaupan sijasta suklaatehdas. Boehmsin suklaatehdas, Costco, Ben Franklin’s, lelukauppa ja Target. Suomalaiset vastineet olis jotakuinkin Brunberg, Heinon tukku, Askartelukeskus, lelukauppa ja Kodinykkönen.Lelukaupasta ei ostettu mitään, suklaatehdas oli poikkeus ja sieltä haettiin konvehteja jälkkäriksi. Mulle ja Freddelle mozartinkuulia ja laumalle syksyisiä halloweenkonvehteja. Costcosta haettiin koulueväiksi: omenia, porkkanoita, hedelmänahkaa, kuivalihaa – Beef Jerky, omenasosetta ja huomiseksi paahtopaisti. Tarttuipa sieltä mukaan kukkakimppu ja jättinalle yläkerran mediatilan lattialle. Costcosta kun yleensä tarttuu mukaan tarpeellisen lisäksi myös heräteostoksia. Edellisellä kerralla taidettiin ostaa luurankokoira Spooky.Ajomatkalla askarteluliikkeeseen tilasin puhelimen sovelluksen kautta Starbucksiin kahvin odottamaan. Kolmella painalluksella tiskillä odotti Grande Flat White, maksettu ja tilattu matkalla. Paras sovellus ikinä ja käytössä tuskallisen usein. Ei jonoja, ei odottelua.

Askartelukaupasta me haettiin lasten koulukansioihin tarroja. K:lle tietysti Batman, O:lle Spiderman ja M valkkas koiratarroja. Askarteluliikkeen vieressä on lelukauppa. Sellainen lelukauppa johon lapset onntervetulleita leikkimään. Siellä voi ajaa erilaisilla polkuautoilla, leikkiä junilla tai petseillä, piirtää, maalata ja on siellä marmorikuularatakin.

Viimeinen pysähdys Targetiin, kaiken maailman sekatavarakauppaan ostoslistalla paistolämpömittari ja vesipullo M:lle. M:n opettaja kun toivoi että jokaisella olis pulpetilla vesipullo. Viimeisetä kaupasta kannettiin ulos holtittomasti raivoava K. Viisivuotiaan itkupotkuraivari on epäilemättä vaikuttava näky ja melkoinen mustekala kannettavaksi. Yrittihän se karata vielä autostakin ja pureskeli suutuspäissään autoistuintaan. Loppusuoralla nyyhkytykset hiljeni ja sovittiin että ne saa katsoa leffan uuden karhun sylissä.

kympillä kukkiaKotona Fredde istahti koneelle ja kertoi että se myrsky mikä meille näyttäytyi puuskaisena tuulena ja muutamana sadepisarana oli aiheuttanut 4 mailia (6.5 km)pohjoiseen valtavia vahinkoja, ja 300.000 taloutta oli ilman sähköä. Lukemattomia teitä on jouduttu sulkemaan, moottoriteillä liikenne seisoo ja meistä pohjoiseen myrsky on jopa vaatinut kuolonuhreja. Meillä paistoi aurinko, naapuri leikkasi ruohoa ja talon ohitse meni perhe polkupyörillään. 


2 kommenttia:

  1. Onneksi myrsky ei osunut teille!

    Ja ihania kukkia. Olen addikti 😉 Hollanti onkin oiva paikka ihmiselle, jolla on (oltava) aina tuoreita kukkia maljakossa. Pieniä elämän iloja

    VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.