lauantai 22. helmikuuta 2014

lettuja ja kermavaahtoa - kookoksesta

Kookosmaidosta voi tehdä oikeastaan kaiken sen mitä lehmänmaidostakin. No makaronilaatikkoa en oo kokeillut kun ei sitä kukaan meillä kuitenkaan söis. Lasagnen saattaisin tehdä ennemin soijamaidosta tai kauramaidosta... Kaiken makean voi kuitenkin tehdä kookosmaidolla, eikä niissä ole edes makueroa siihen alkuperäiseen reseptiin.

Kookosmaitoletut

5dl makeuttamatonta kookosmaitoa
2 kananmunaa
1tl vaniljaa
1/2 tl suolaa
1rkl sokeria
3-4dl vehnäjauhoja

Anna turvota hetki ennen paistamista.

Kookoskermavaahto

1tlk rasvaista kookosmaitoa
1tl vaniljaa
sokeria maun mukaan

Anna maidon viilentyä jääkaapissa yön yli tai useamman tunnin. Avaa tölkki ja kaada paksusta kermasta erkaantunut neste toiseen astiaan tai pois. Kaavi kerma tölkistä vatkauskulhoon, mausta ja vatkaa kuten tavallinen kermavaahto. Vaahto on valmista kun se on kuohkeaa ja pysyy kulhossa. Vaahto säilyy jääkaapissa muutaman päivän, mutta vaatii uuden sekoittamisen.



kookoskermasta saa vatkattua hämmästyttävän "aidon" kermavaahdon



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.