tiistai 18. helmikuuta 2014

aika järjestyksessä

Mulla ei oo mitään sanottavaa. Mulla on nälkä. Kun mulla on nälkä, olen kireä, turhautunut ja ankea. Liian monta vuotta olen nähnyt nälkää. Tunnen nälän mekanismin liian hyvin. Tiedän että se menee pois. Tiedän että lopulta ei enää ole nälkä. Tiedän että lopulta ruoka tulee uniin ja syön unissani. Muu perhe epäilemättä harkitsee mulle mielialalääkitystä, mä harkitsen syömistä. Viimeiset kolme kiloa istuu tiukassa, ekat seitsemän lähti helposti. Periksi en anna. Periksi en anna. Periksi en jumalauta anna. En vaikka se veis koko perheen hullujenhuoneelle. Mä näen lasten silmissä sellaisen epäuskon ja hämmennyksen välimuodon mun kiukutellessa, riidellessä ja karjuessa... L näki unta että poltin liekinheittimellä jonkun. Siis jonkun tuntemattoman.

sunnuntaina syötiin udoneita tiikeriravuilla - oikeesti! Mä rakastan ruokaa ja mulla on nälkä

maanantaina käytiin lasten kanssa siinä ranskalaisessa kahvilassa

mulle kahvi ja lapsille macaroonsSaan iloa etupihalla pilkistävistä narsissin nupuista. Ystävä sanoo kuulleensa sammakot eilen illalla... sammakot on kevään ja kesän ääni. Sammakoita on varmasti vähintään satoja tuhansia, ne kaikkin laulaa lauluaan yhdessä. Ne laulaa niin kovaa että makuuhuoneen ikkunan joutuu sulkemaan. Rakastan sammakoita. Kaksi ja puoli viikkoa kesäaikaan. Kevät tulee pian. Sitä ei estä mikään. En malta odottaa. Haluan kevään ja viimeiset kolmekiloa. Haluan molemmat NYT.

lupaus keväästä


BatmanPosti tuo kalenterin. Luovutan ja siirryn takaisin paperille. Päivitän näitä elektronisia hilavitkuttimia L:lle, mutta mun pitää nähdä aika paperilla. En hahmota tulevaa ilman että siihen liittyy kynä ja kumi ja paperi. L nauraa ja haukkuu vanhaksi ja vanhanaikaiseksi. Haukkukoot. Nautin omasta vanhanaikaisuudestani siirtäessäni kalenterin tietokoneelta paperille.


aika järjestyksessä

3 kommenttia:

 1. Millaista dieettiä pidät? Olen kuullut hyviä juttuja paasto-syklisestä ruokavaliosta jossa joka toinen päivä syödään miten lystää, joka toinen päivä säästöliekillä tosi vähäkalorisesti (paljon vihanneksia kuitenkin). Ei tarvitse kieltäytyä kokonaan herkuista, paastopäivä pitää kokonaiskalorimäärän pienenä ja normaali päivä pitää huolen ettei keho mene säästöliekille. Eka pari paastopäivää vaikeimpia, sitten elimistö tottuu eikä ole yhtä nälässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa ihan järkevää... 1200kcal, joka on siis ihan virallisestikin sopiva laihdutuskalorimäärä. Käytännössä oon sisuuntunut tästä painonpudotuksen pysähtymisestä ja yritän puskea sitä takaisin liikkeelle sillä että kalorit pysyy siellä 600-800kcal välissä. Se ei tosiaankaan ole ideaalia ja väliaikaista vaan, ja ihan sairaan epäterveellistäkin... :)

   Poista
 2. Tsemppiä painon pudotukseen! Itse laihduin tämän nykyisen raskauden alussa ihan huomaamatta, kun en pystynytkään enää syömään "normaaleja" (lue: jättimäisiä) annoksia, vaan liika syöminen sai minut voimaan pahoin. Söin ihan normaaleja juttuja (makeakaan ei kyllä maistunut), mutta huomattavasti pienemmillä annoskooilla ja useammin. Perisyntini on syödä näin normaalisti vain 3 ateriaa päivässä (aamupala, lounas ja päivällinen), mutta selvästi ne välipalat auttaisivat olemaan ahmimatta pääaterioilla...

  No, nyt kilot on tietenkin tulleet jo takaisin (rv 21 tai 22 (???) menossa, rakenneultrakin selvitetty jo kunnialla, wohoo!), mutta tuota menetelmää täytyy kokeilla taas sitten joskus, kun on tarvetta laihduttaa raskauskiloja pois.

  Kait sää voit siihen nälkääs puputtaa vaikka porkkanaa? Nälissään on karmeaa olla.

  VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.