keskiviikko 5. helmikuuta 2014

playing hooky

Aamulla kellon pärähtäessä soimaan kello 05:30 mua väsytti. Väsytti isolla alkukirjaimella. Väsytti sen verran että miltei jätin menemättä. Väsytti niin että vasta kuntoklubin edustalla tajusin että mulla oli edelleen jalassa tohvelit. Hyvä että menin. Sain oman radan ja sen myötä totaalisen nirvanan. Viereisellä radalla räpiköi aasialainen nainen josta mulle tuli lähinnä mieleen uppoavasta laivasta pelastautuva uimataidoton ihminen... oli huikeeta miten se kuitenkin pysyi pinnalla, ja miten se jaksoi. Itse olisin sillä tyylillä jaksanut räveltää korkeintaan yhden altaanmitan.

Joskus olis hyvä pitää vapaapäivä, myös lasten. Me tehtiin M:n kanssa eilen illalla sitä sen tiedeprojektia ja muita läksyjä, pieniä taukoja lukuunottamatta, liki neljä tuntia...


tieteellinen koe, osa A

tieteellinen koe, osa B

valmis tuote... vitsit et MÄ olen hyvä... M vähän avusti

sit me pelattiin äännepeliä...

...ja luettiin ne kolme kirjaa...

...tehtiin matikkaa...

...ja fonetiikkaa...

...ja lisää fonetiikkaa

Tänään aamulla oli terapiat yhdeksästä yhteentoista, ja toimintaterapeutti kommentoi ihan erikseen että se oli pistänyt M:n hommiin – ihan toden teolla – ja lykkäs vielä kotitehtävätkin mulle kouraan. Terapiasta olis pitänyt ajella pikalounaan kautta kouluun, ja koulun jälkeen sit taasa jatkaa läksyillä... jossakin kohtaa matkalla Klinikalta moottoritielle sain idea, ajoin auton tiensivuun ja kysäisin prinsessalta et mitäs jos me ei mentäiskään kouluun. Hetken aikaa se katsoi mua hölmistyneenä ja kysyi et onko se sama asia kuin myöhästyä, ja mä vastasin että ei... jos ei mene ollenkaan, ei voi olla myöhässä.

Siitä tienvierestä soitin samantien koulun poissaolopuhelimeen, ja kirjoitin sähköpostit opelle, koulusihteerille ja rehtorin sihteerille... ”M:n vatsa on kipeä ja M ei tule tänään kouluun.” Sen jälkeen valitsin moottoritien liittymistä sen joka vei länteen ja me ajeltiin ostarille humputtelemaan – koko päiväksi. Jossakin vaiheessa sähköpostiin ilmestyi Opelta viesti huomisesta matikan kokeesta, ja mä olin entistä tyytyväisempi meidän vapaapäivään. M osaa numerot 11-20 etuperin ja takaperin, eiköhän se pärjää ihan hyvin huomisessa testissä.

Me käytiin lounaaksi jätskillä, ja sitten leikkipaikalla leikkimässä. Me käytiin ensin yhdessä kaupassa ja sitten toisessa kaupassa ja lopulta me räjäytettiin pankki legokaupassa. Samaan aikaan 700.000 ihmistä bailasi Seattlen keskustassa Seahawksien Super Bowl voittoa...pelkästään Seattlen koulupiirissä 600 opettajaa ja 13.000 oppilasta oli "sairaana".Ihan kuriositeettinä kerrottakoon että vuonna 1995 Suomen voittaessa jääkiekon MM-kultaa oli joukkuetta vastassa noin 40.000 ihmistä.

sähköauto keräsi lisää voimia meidän humputellessa

"lounas"

mä olin unohtanut miten ihanan rauhallista lasten sisäleikkiksessä on koulupäivän aikana...


ostari valmistautuu kiinalaiseen uuteenvuoteen... edessä on hevosen vuosi

ja sit me tultiin kotiin ja valmistauduttiin matikan kokeeseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti