perjantai 17. lokakuuta 2014

kuusjapuolvee

Illalla se sai luvan valvoa kunnes mä tuun töistä ja niinpä se seisoi kuistilla vilkuttamassa kun mä kurvasin kotiin varttia ennen puoltayötä. Aamulla se ilmestyi alakertaan kymmenen aikaan, edelleen hieroskellen unisia silmiään. Sitten se muisti; se täytti tänään kuusijapuolivuotta.


Se halus erityisen hienoa aamiaista ja mä ladoin pöytään normaalin aamiaisen – leipää, kinkkua, prosciuttoa, voita, hilloa, mandariineja, kaakaota – lisäksi kulhollisen kurpitsan muotoisia vaahtokarkkeja ja kynttilän. Kynttilä puhallettiin aamiaisen aikana kahdesti. Jannut kysyi onko myös lahjoja, ja sankari ratkaisi asian vastaamalla ise että lahjoja saa vaan tasapäivinä, sopii.

Ne siirtyi yhdessä olkkariin katsomaan Nalle Puhia ja palas vähän myöhemmin kirjoittamaan joululahjalistojaan. M toivoo lehtiä – siis aikakauslehtiä – leikkitonttua ja elsa pukua, batgirl pukua. K haluaa tosi yllättävästi batmanleluja, batman autoja, batman kaulakorun, tonttulelun ja transformerin. K on ollut batman nyt jo pian puolitoista vuotta. O haluaa mustan hämähäkkimiesasun ja legoja. 


Puoliltapäivin M ryhtyi leipomaan. Kuusjapuoliveen kunniaksi se sai leipoa ihan itse ja mä toimin lähinnä valokuvaajana ja tarkkailijana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.