torstai 30. lokakuuta 2014

vote for Pedro!

Vuoden 2014 yleisten vaalien virallinen vaalipäivä on tiistaina, kalenterissakin se on “election day” vaalit kun on aina marraskuun 4. Ennakkoäänestys on kuitenkin jo hyvässä vauhdissa ja moni on jo äänestänyt.


Äänestyslippu on kaksisivuinen ja siinä äänestetään kerralla useampaa asiaa. Tueksi ja avuksi tulee liki 80-sivuinen "Voters' Pamphlet" joka esittelee valokuvan ja vaaliohjelman kera kaikki ehdokkaat ja muista asioista ne olemmat puolet; äänestämällä "kyllä" olet tätä mieltä, jos äänestät "ei" se tarkoittaa tätä.

vaalimainoksia sataa postiluukusta ja on meillä käynyt ehdokkaita ihan ovellakin


Tällä kertaa me valitaan kansanedustajia kaksivuotiskaudelleen ja osavaltiotason hallintoa. Washingtonissa on kymmenen vaalipiiriä ja niistä valitaan kymmenen edustajaa kongressiin. Kongressi pyörii kaksivuotiskausissa. Kongressissa on yhteensä 435 edustajaa. Senaattoreita on kaksi jokaista osavaltiota kohden eli 100. Senaattorin kausi on kuusi vuotta, mutta senaatti ei vaihdu aina kerrallaan vaan esimerkiksi meillä äänestetään osavaltion kahdesta senaattorista seuraavan kerran 2016 ja 2018.Omassa äänestyskäyttäytimisessäni puolsin niitä ehdokkaita jotka kokivat koulutuksen tärkeäksi, siis niitä jotka olivat valmiita niistämään jostakin siirtääkseen määrärahoja perusopetukseen. Pääasiallisesti nojasin tutusti oikealle, mutta tais sinne yksi demokraattikin mukaan mahtua. Rintamalla "koti, uskonto, isänmaa" siis mennään.

Lisäksi tässä sopassa pyörii ne presidentin nelivuotiskaudet, joita voi olla korkeintaan kaksi. Presidentti Obama on tällä hetkellä toisella nelivuotiskaudellaan voitettuaan 2012 vaaleissa vastaehdokkaansa täpärästi (Obama 51% Romney 48%). Presidentti Obama on jäämässä näillä näkymin historiaan Yhdysvaltain epäsuosituimpana presidenttinä sitten toisen maailmansodan. Muualla maailmassa niin suosittu presidentti ei omassa maassaan ole kovin suuressa huudossa.

Lisäksi meiltä kysytään pitäiskö luokkakokoja pienentää etenkin niissä kouluissa joissa on keskimääräisesti enemmän alempien sosioekonomisten luokkien lapsia – TOTTAKAI. Ja sit niistä ampuma-aseista. Pitäiskö ampuma-aseen ostajalle tehdä ns. background check – KYLLÄ pitäis, ja pitäiskö poliisilla olla oikeus tarvittaessa takavarikoida ase – DUH, no JOO. Se etten usko aseen itsellään tappavan yhtään ketään ei tarkoita etteikö vois edes yrittää  pitää niitä poissa vääristä käsistä. Meillä sitä pyssyä nyt ei ennenkään ole voinut ostaa maitokaupasta samaan aikaan niitten jugurttien kanssa, mutta monessa paikassa näin voi tehdä.
1 kommentti:

  1. Eihän siinä ole mitään ihmeellistä, että Obama ja nuorempi Bush ovat tällä hetkellä tilastojen perusteella epäsuosituimpia presidenttejä, koska kuka nyt muistelisi historiaa kauheasti taaksepäin. Myös ne, jotka tekevät muutoksia suuntaan tai toiseen, herättävät tunteita ja se näkyy.

    VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.