perjantai 24. lokakuuta 2014

elämä pysähtyy hetkeksi

Yhtäkkiä elämä pysähtyy. Yhtäkkiä koulukiusaaminen saa ne kasvot joita kukaan ei halua nähdä. Lukion oppilas kaivaa esiin aseen koulun ruokalassa ja ampuu kerran, toisen, kolmannen...

On edelleen perjantai. Maailma on kaunis, aurinko paistaa ja jannut leikkii yläkerrassa. Tiskikone on rikki. Paakkaan eväitä hiljaisuuden vallitessa. Kolme uhria on vastassa työpaikalla, yksi vietiin yliopistosairaalaan, sinne minne lennätetään ihmisiä toiselta puolelta maatakin. Mietin koulun oppilaita, mietin työntekijöitä. Mietin miten jokaisen elämä on peruuttamattomasti muuttunut., myös niitten joita tämä tragedia kosketti vain välillisesti.

Mietin miten M kertoi kai eilen että ne oli koulussa harjoitelleet miten piiloudutaan karhuilta. Valot sammutetaan, verhot suljetaan, ovet lukitaan ja istutaan lattialla - ihan hiljaa. Mietin silloin että vai "karhuja". Olen kiitollinen siitä etteivät tämän päivän uutiset koskettaneet meitä. Olen kiitollinen että se oli vain harjoitus. Tänään se on ollut todellisuutta yhdessä koulussa. 

Rukoilen. Ajatuksissani epätietoiset vanhemmat, aviopuolisot ja perheenjäsenet. Rukoilen. Ajatuksissani ampujan perhe ja miten valtava tämä tragedia on heille. Miltä tuntuu olla se vanhempi, jonka lapsi ampui koulutoverinsa. Rukoilen. Ajattelen omia työtovereitani. Tiedän että tämä on varmasti koskettanut useampaa heistä, ystävien, naapureitten ja omien lasten ja puolisoitten kautta. Rukoilen.


Maailma jatkaa menojaan, mutta elämä on hetkeksi pysähtynyt. Suren. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.