sunnuntai 12. lokakuuta 2014

yllättävä vapaapäivä

Työviikonloppu. Sunnuntaina nukuin yhdeksään, istuin katsomassa telkkaria laumani kanssa, söin pitkän aamiaisen, lonnin ja järjestelin kotia. Puoliltapäivin hyppäsin suihkuun, meikkasin, kampasin ja vedin päälleni työvaatteet. Alakerrassa pakkasin eväät, laitoin kulkukortin rintapieleen, kaivoin työkengät kaapista, halasin lapset ja sit soi puhelin. Puhelimen näytössä lukee ”Prov Main” – sairaalan vaihde. Tiedän heti että se on työvuorojärjestelijä, ja oletan et se kertoo et mut lähetetään täksi illaksi johonkin toiseen yksikköön ja kiroilen hiljaa mielessäni; ”mä en haluu, haluu, haluu!” Olen oikeassa, puhelimessa on työvuorojärjestelijä, mutta sen viesti vaan on aivan toinen. Se ilmoittaa mulle että on mun vuoro olla päivystävä lähihoitaja tai halutessani voin kieltäytyä päivystämästä ja ottaa palkattoman vapaan. Vastaan puhelimen tyypille etten voi päivystää koska en voi ilmoittautua työhön säädetyssä 45 minuutissa ilmoituksesta, kun pelkkä työmatka on jo 50 minuuttia. Häviän päivystyspalkan ja saan ilmaisen vapaapäivän – jihaa!!! Vielä tuntia myöhemmin on vähän huono omatunto, tuntuu siltä kuin lintsaisin. Naamiksessa vitsailin et pitää varmaan lähteä ylimääräisen vapaan kunniaksi shoppailemaan – ei varmaan olis pitänyt. Toisaalta käytetyllä rahasummalla sai aika mukavasti vastinettakin.


Työpäivä vaihtuu siis hetkessä odottamattomaan vapaaseen sunnuntaihin perheen kanssa. Tuntuu mahtavalta hypätä autoon ja lähteä lauman kanssa hankkimaan kauan suunniteltua työpöytää. Mun tietokone on ollut ruokapöydällä - aina. Lasten kouluvuoden aikana tähän tilanteeseen liittyy epämääräinen kasa koulusta tulevia ja kouluun takaisin palaavia papereita, muistilappuja, raportteja ja muistettavia päivämääriä. Työpöytäprojekti laajeni työpöydän lisäksi uusiin tuoleihin keittiön saareketta varten, kirjahyllyyn olkkariin, ja uuteen ruokapöytään. Samalla mukaan tarttui myös työpöydäntuoli ja pari sohvatyynyä. Loppupeleissä rahaa paloi varsin kohtuullisesti ($2000) ottaen huomioon että työpöytää (Ikea) lukuunottamatta kaikki ostokset tehtiin yleisesti aika hintaviksi koetuissa liikkeissä (Land of Nod, Crate and Barrel, Restoration Hardware). Verrattuna siihen että olis ostanut kaiken täyteen hintaan, säästyi rahaa tänään $1000 - naisen matikkaa, kannatti ostaa. Kotikaupasta ostin vielä auringonkukat aaltomaljakkoon piristämään työpisteen ilmettä.


Lähtötilanne:

Lopputulos:
Muuta mukaan tarttunutta:

uudet sohvatyynyt tuo syksyn tunnelmaa kotiin


Felix baarituolit

Sawyer kirjahylly

tätä me ollaan kuolattu jo vuosia... uusi ruokapöytä 10 hengelle (284cm x 99cm x 76cm; 90kg) Restoration Hardware


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.