tiistai 18. maaliskuuta 2014

tsunami

Jos joku puhuu tsunamista tulee mieleen ihan ensin vuoden 2004 tsunami Intian valtamerellä, tai Fukushiman maanjäristys 2011. En osaa ajatella tsunameja omaa elämää koskettavana asiana. En huolimatta siitä että me ollaan vuodesta 2006 lomailtu säännöllisesti alueella jossa tsunamin uhka on osa elämää. Osa elämää sellaisissa mittasuhteissa, että tsunamitorvet kuuluvat katukuvaan, tsunamievakuointialueet on merkattu liikennemerkein ja jokaisesta talosta löytyy toimintaohjeet. Itseasiassa avasin tän prujun tänään ekaa kertaa... ja tälläkin kertaa ihan vaan blogistisesta mielenkiinnosta.


ottaen huomioon että pitäis pyrkiä tonne vihreälle alueelle on tilanne aika... no, sanotaan vaikka haasteellinen


kuvassa taustalla varoitussireeni numero 9

Käytännössä elämä tsunamiriskialueella on aika tsunamitonta, tai ainakaan pelko ei kulje matkassa mukana. Ei sen enempää rannalla nautiskellessa kuin iltavillien menoa seuratessa pihalla kalaa savustaessa. Tsunamivaroitusmerkeistä, evakuointireiteistä ja varoitussireeneistä huolimatta elämä on ihanaa ja lomaisaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.