tiistai 2. syyskuuta 2014

lounaaksi vohveleita

Ulkona salamoi ja jyrisee jo toista tuntia, sataa ja ukkospilvet laskevat hämärän kauan ennen aikojaan. Tänään oli hyvä päivä. Tähän päivään mahtui kahmalokaupalla onnea ja iloa, mutta siitä enemmän huomenna. Nyt vohveleita, reseptejä ja ruokajuttuja rakastaville.

En tiedä saako Suomesta purkitettua kurpitsasosetta. Silloin kun mä siellä asuin ei kukaan ollut kuullutkaan moisesta ja ne oranssit sokerikurpitsat olivat tuttuja tv-sarjoista.

kurpitsapellolla lokakuussa 2013

kurpitsavohvelit (6 isoa vohvelia)


Jos et omista vohvelirautaa voit paistaa ne myös ihan tavallisella pannulla amerikkalaisin pannareina.

2 1/2dl täysjyvävehnäjauhoja
reilu 1dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
3tl kanelia
1tl muskottia
1tl inkivääriä
hyppysellinen suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään

2 kananmunaa
3/4dl vaahterasiirappia tai fariinisokeria
2 1/2dl kurpitsasosetta
4dl mantelimaitoa (jos käytät vaahterasiirappia 3dl riittää)
4rkl ruokaöljyä

Vatkaa kananmunat kevyesti ja sekoita muut "märät" aineet joukkoon. Sekoita kuivat aineet varovaisesti joukkoon. Paista vohveliraudalla tai pannulla amerikkalaisina pannareina ja tarjoile lämpimänä voin kanssa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.