maanantai 22. syyskuuta 2014

risaisen yön jälkeen tulee raukea maanantai

L ravaa koko yön nuhaisena. Se käy huuhtomassa nenää, hakemassa lääkettä, lisäämässä öljyä ja vettä höyryttimeen. Viideltä mä herään siihen et lastenhuoneessa on bileet. Vaellan paimentamaan kaikki kolme takaisin sänkyyn ilmoittaen että on edelleen YÖ. Hetkeä myöhemmin M ilmestyy meidän väliin ja lopulta nukahtaa. Minä en nukahda ja vähän jälkeen kuuden nousen ylös kuuntelemaan metsän siimeksessä huhuilevaa huuhkajaa. Niitä on kaksi. Mietin mistä ne juttelevat.Kahdeksan jälkeen tulee K:n bussi. Lastaan loput kaksi autoon ja me ajellaan tihkusateessa M:n bussipysäkille. M laulaa puisto raikuen epävireisesti ”Gitchee Gitchee Goo” ja O vinkuu et se haluaa jo mennä. Yhdeksältä tiputan viimeisen kolmesta omaan kouluunsa ja jään kuuntelemaan miten mun poika kategorisesti kieltäytyy tavaamasta nimeään, se sanoo vaan ettei se haluu. Huokaisen, kävelen autolle, vaihdan oman musiikkini soimaan ja ajelen aamiaiselle Salwan kanssa. Salwa tilaa kinkkua, perunaa, munaa ja kastiketta. Mä syön köyhiä ritareita kermavaahdolla ja vaahterasiirapilla. Kahvia kuluu paljon. Mä kerron sille et M on nyt puolivirallisesti taas taapero ja se kertoo mulle oman poikansa uusimmat haasteet ja toilailut. Me nauretaan ja pallotellaan ideoita. Tärkeä hetki viikossa.Ehdin vielä ruokakauppaan. Ostan flunssankarkotteita; inkivääriä, valkosipulia, chiliä, korianteria. Me syödään tänää nuudeleita. Ostan homeopaattiset flunssalääkkeet L:lle ja lisää suolaa nenän pesemiseen. Ostan kookosjätskiä jälkkäriksi ja sit niitä jokapäiväisiä; mantelimaitoa, soijajugurtteja, omppuja ja leipää.
Kotona puran kauppakassin,vien tropit L:lle yläkertaan, sytytän pari kynttilää, laitan höyrystimeen taas sen saman ”thieves” öljyn ja istun kirjoittamaan, ja odottelemaan K:n bussia. Oli hyvä aamu, ihanaa kun on syksy. Huomenna on syksyn eka päivä – virallisestikin. Haluan ostaa kuistille kurpitsan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.