Siirry pääsisältöön

kouluterveydenhoitajana ja autonkuljettajana

Aloitin aamun leikkimällä kouluterveydenhoitajaa. Olin valmistautunut työrupeamaani tuoreella – mulle tuoreella, kun ne tulee tänne aika pitkällä viiveellä – Kodin Kuvalehdellä ja isolla lattella ajatellen ettei sinne terveydenhoitajan huoneeseen kuitenkaan kukaan eksy tiistaiaamuna ja saan lueskella lehteä pari tuntia. Olin väärässä. Kahdessa tunnissa kaivoin pakastimesta useamman kylmäpakkauksen, tein neurologisia testejä päävammapotilaalle – joo tän vedin fikasta kun töissä ja koulussa oppii kaikkea – soittelin vanhemmille, mittasin kuumetta, pesin ja laastaroin, kirjoittelin lippusia ja lappusia niin vanhemmille kuin opettajillekin. Olin kiireinen. Oli kivaa.


Kodin Kuvalehti #17/28.8.


Haettuani K:n kanssa O:n koulusta me suunnistettiin ostarille palauttamaan niitä kenkiä, jotka me koulun alkaessa ostettiin M:lle. palautettiin kun se ei tykännyt niistä, nauhat kuulemma aukee koko ajan. Onneksi, sen minkä ostat Nordstromin tavaratalosta voit palauttaa Nordstromin tavarataloon, silloinkin kun tuotetta on jo selkeästi käytetty vaikkei se oliskaan mitenkään viallinen. En tykännyt, tai ei tuntunut hyvältä, on ihan riittävä syy palauttaa mitä tahansa. Nordstromille on tullut palautettua kuutisen kuukautta käytössä olleen lasten kengät joiden tarranauha lakkasi tarttumasta. Sinne on viety takaisin kutistunut paita, ja ei sittenkään niin kivat housut – vaikka ne oli jo lyhennettykin. Tänään sinne vietiin vähän käytetyt lenkkarit. Tilalle tarttui varmasti mieluisat Nativen kengät ja ihana Mini Bodenin mekko. Nordstrom luottaa taktiikkaansa, ja vaikka varmasti ottaa näissä takkiin hyötyy se ihan yhtä varmasti kestävissä asiakassuhteissaan ja siinä että esimerkiksi meillä ostetaan kaikki lasten kengät kyseisestä tavaratalosta just sen takia et jos ne ei olekaan hyvät ne voi aina – siis aina – viedä takaisin. Ilman kysymyksiä.

nää ei sittenkään olleet hyvät




Me haettiin M koulusta, palaveerattiin koululla pikaisesti ja ohimennen M:n erityisopen kanssa M:n koulutilanteesta, lääkityksen aloittamisesta ja muista mahdollisesti lisättävistä tukitoimista. Puhuttiin siitäkin että olihan sitä nerostimulantin käyttöönottoa mietitty pari vuotta, eikä vieläkään tiedetä tarvitaanko sitä pitkäaikaiseen käyttöön, vaan vain tähän kouluvuoden alkukaaokseen. Yhtämieltä oltiin siitä että M:n luokkahuone on varmasti – opettajasta johtuen, tai sen ansiosta – ekoista luokista se hiljaisin ja järjestelmällisin. Sovittiin et jutellaan lisää lokakuun puolivälin virallisessa palaverissa.

Ope raportoi koulun pihalla et M oli saanut kertoa koulussa tulevasta lomastaan koko luokalle ja lukea kirjan ”I’m Going to Seaside”. M kertoi et se oli saanut käyttää tunnekortteja ja ollut tosi innostunut ja iloinen.


Koulusta me ajettiin sosiaalisten taitojen ryhmään ja lopulta oltiin kotona ennen seitsemää. Autossa kyselin siltä kautta rantain mikä sen mielestä on kuluneessa viikossa ollut parasta, vai onko mikään. Yllättävästi sen eka vastaus oli et se ei ole kertaakaan hukannut mitään, ja jouduin toteamaan että sehän on aivan totta. 




Pitkä päivä pienelle tytölle. Käytännössä me oltiin kaikki lähdetty kotoa kahdeksan jälkeen, ja palattiin sinne takaisin  yksitoista tuntia myöhemmin. Onneksi huomenna on lyhyt päivä ja lapsilla paljon enemmän aikaa leikkiä kuin tänään. Leikin tärkeys menee läksyjen edelle, läksyjä ehtii tekemään myöhemminkin ja niin neli- kuin kuusivuotiaankin pääasiallisen työn pitäis kuitenkin edelleen olla leikki.

ei oltu yksin matkalla kotiin kuuden jälkeen, ajokilometrejä kertyi tiistaille 121km vaikka pysyttiin kolmen kaupungin alueella - tyyliin Helsinki-Espoo-Vantaa. 

Kommentit

  1. Onpa tuossa tavaratalossa hyvä palvelu! Ei ihme, jos se saa paljon uskollisia kanta-asiakkaita! :)

    Milla

    VastaaPoista
  2. keto diet plan The next calendar includes all of the cardio, strength, core, and versatility workouts to truly get you started during your first four weeks of weight loss. Most weeks include two or three basic cardio workouts, three core workouts, and two days of strength training. Each week, your workouts will change slightly so that you gradually build strength and endurance.
    http://www.cureidea.com/omelet-keto-recipe/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi