sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

kuorosammakkojen laulu

Etelä-Ranskassa, Antibesin kaupungissa, Helenan naapurissa asuu lauma konnia. Ne pitää illan pimeydessä kurnutusjuhliaan.

Täällä meillä varma merkki kevään tulosta ja tulevasta kesästä on yhtälailla sammakkojen kuoro. Meidän sammakon on pieniä ja ne osaa vaihtaa väriä naamioituen loistavasti taustaansa. Onpa meillä kerran ollut sammakko olohuoneen seinälläkin, onnistuen naamioitumaan seinän silloiseen oliivinvihreään sävyyn. Pacific Tree Frog, toiselta nimeltään Pacific Chorus Frog eli kuorosammakko herää ja lyhtyy laulamaan tuhansien lajitovereittensa kanssa illan hämärässä. Ensimmäisellä kerralla ajattelin sen olevan sähkömuuntaja tai joku vastaava. Vuosien saatossa tästä sammakkojen ”laulusta” on tullut rakas ääni joka kertoo siitä että talvi on ohitse. Alkukeväästä naamakirja täyttyy päivityksistä: ”The frogs are back”

"Pacific treefrog brown morph" by Hecuter
 - Own work. Licensed under CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons 

"PacificTreeFrogGreen" by Sanzoneja (talk) - Own work (Original text: I (Sanzoneja (talk)) created this work entirely by myself.). Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons Vähän myöhemmin keväällä aamuherätykseksi vaihtuu lintujen laulu. Varhaisen aamun laulajien riemu on raivokasta, äänekästä ja kuuluttaa tulevaa kesää. Yhtenä keväänä tajusin unohtaneeni miltä kuulostaa Suomen kevät, se laulu jota niin monta vuotta kaipasin. Sen tilalle on tullut punarinnan ja peukaloisen laulut. 


1 kommentti:

  1. Voi ihana postaus! Ja mahtavaa, että innoitin sinut tekemään tämän. Nuo teidän sammakot kuulostavat kyllä ihan erilaisilta kuin meidän, jotenkin paljon tasaisemmin tuntuvat laulavan.

    VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.