vähän toisenlainen heinäkuun eka

Seattle Space Needle rakennettiin 1962 maailmannäyttelyyn ja on Seattlen kaupungin "ikoni".
Korkeutta tornilla on 184 metriä.


Heinäkuun ekana meillä pestiin taas liinavaatteita. Poikkeama tavallisesta arjesta ja arjen rutiineista johtaa lähes poikkeuksetta siihen että vähintään yksi sängyistä on aamulla märkä, ainakin meillä on puhtaat lakanat. Me syötiin aamiaiseksi kaurapuuroa ja mansikoita, riehuttiin, puettiin ja lähdettiin matkaan. Matkan varrella uhkailtiin ja kiristettiin hyvin tuloksin. Lauma pärjäs mukana matkassa koko pitkän päivän. Illalla ne kävi kylvyssä, katsoi telkkaria ja me pelattiin lautapelejä. Kaikki valvoi myöhään – onhan kesä ja loma.

Hissillä neulaan
...ja hissillä taas alas.


Autoon me hypättiin puolikymmeneltä, kotiin palattiin illalla ennen kahdeksaa. Siinä välissä me seikkailtiin helteisen Seattlen nähtävyyksissä. Tänään me maataan sohvalla yöpaidassa, rakennetaan legoista kaupunki, juodaan liikaa kahvia ja hoidetaan rästissä olevia asioita. Huomenna me jatketaan turistikierrosta kaupungissa.

Seattlen Monorail rakennettiin siihen samaiseen maailmannäyttelyyn
Kaks jannua keskustassa

Kuppikakku ja kaffe paussiOn ihanaa kun on vieraita. Niin kuin Melina totes, tulee katsottua taas niitäkin asioita jotka tavallisessa elämässä on itsestäänselvyyksiä siellä jossakin. Kun katsoo omaa kotikaupunkia ja osavaltiota vierailijan silmien läpi, huomaa miten paljon täällä on nähtävää. Miten mielenkiintoisia ja kauniita paikkoja, huikeita maisemia, ystävällisiä ihmisiä ja lapsilähtöinen ajattelumalli. Päivääkään ei ole mennyt ilman etteivätkö ne suomenvieraat sitä olis ihmetelleen; ”Huikeeta miten hyvin lapset otetaan täällä vastaan. Mieletöntä miten viisivuotiaskin kohdataan ihmisenä ja yksilönä. Miten se saa ravintolassa palvelua ja miten kaikki näkee tärkeäksi myös lasten viihtymisen.”

Pike Place Market, Seattlen kauppahalli on avattu 1904.
Vastapäätä tätä kauppahallia on se ihan ensimmäinen Starbucks ja sinne oli eilenkin kymmenien metrien jono. 

Tässä tehdään juustoa.
Maistuisko hummeri?On ihanaa kun on vieraita. On raskasta kun on vieraita. Alle kahdessa viikossa me ollaan panostettu näkemiseen ja kokemiseen enemmän kuin tavallisesti kahdessa vuodessa. Lauma on jaksanut valtavan hienosti. K on ottanut isovanhempansa haltuun omalla maailmoja syleilevällä tyylillään. M on pannut parastaan ja säästänyt väsymyksensä niihin hetkiin, joita ei muut kuin vanhemmat ole näkemässä. O on varautunut. Sille ei ihan täysin ole avautunut se että kaksi sille miltei vierasta ihmistä lyöttäytyy hetkeksi meidän elämään, ja ne pitäis ottaa vastaan avosylin kuin vanhat ystävät. Ehkä siksi se ensimmäinen B:lle suotu hymyntapainen sai eilen arvoisensa vastaanoton. Seattlen maailmanpyörä avattiin kesällä 2012. Se on suurin maailmanpyörä Yhdysvaltain Länsirannikolla.
Jokainen kori on ilmastoitu ja lämmitetty. Koreja on 42 ja korkeutta koko systeemillä 53 metriä. Maailmapyörästä karuselliin

Näissä kujissa on vaan jotakin niin kuvauksellista ja kiehtovaa - ainakin päivällä

...ja monoraililla taas takaisin


EMP - Experience Music Project - ulkopuolelle on tänä kesänä avattu uusi leikkipuisto.
Sen nimi on Artists at Play ja kyllä siellä kelpaskin leikkiä, soittaa ja kiipeillä. 


Kiipeilytelineellä on korkeutta liki 11 metriä. 

Puistosta löytyy puuhaa myös vähemmän hurjapäisille. Osa kiipeilytelineistä on liki maantasolla.
Karuselliin ja keinuihin pääsevät myös liikun tarajoitteiset leikkijät.Päivällisaikaan mennessä laumaan iski uupumus. Onneksi ympäristö suhtautui hyväntahtoisesti kolmeen pöydän alla leikkivään lapseen. Myönnän että huokaisin helpotuksesta siinä vaiheessa kun me lähdettiin ja viereiseen pöytään tuli isompi seurue viettämään mummun satavuotispäiviä. Se seurue kun oli pukeutunut juhlan mukaisesti, eikä mukana ollut yhtään metrin mittaista. 

Din Tai Fung on päivän sana täällä Länsirannikolla. Ravintolaketju on useaan kertaan äänestetty eri tahoilla maailman kymmenen parhaan ravintolan kärkeen. 

On pakko myöntää että kyllä se oli aika hyvää ja lapsillekin maistui.
Seitsemän hengen päivällinen - neljä aikuista ja kolme lasta - maksoi juomineen $136.
Annoksia me tilattiin yhdeksän, juomaksi neljä isoa olutta ja lapsille mehua, limonaatia ja pepsiä.

Kommentit

  1. Voi vautsit mikä puisto! Mä tuun niin kylään.

    Tultiin viime yönä Suomeen ja ääh ja plääh. Mä en oo tätä maata varten eikä tää mua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti