keskiviikko 7. tammikuuta 2015

#JeSuisCharlie

Islamin nimissä kolme ihmistä tunkeutui lehden toimitukseen ja tappoi kaksitoista ihmistä. Maailma pysähtyy, maailma suree. Maailma osoittaa jokaista muslimia ja toteaa yhteen ääneen että muslimit on hulluja ja Islam on sairas uskonto.

Kotona M selaa mun naamista ja kysyy mitä tarkoittaa #JeSuisCharlie, kerron että se on merkki protestista maailman pahuutta vastaan. Sanon että minäkin protestoin. En kerro että kolme ihmistä tunkeutui lehden toimitukseen ja tappoi kaksitoista.

Mietin mitä liikkuu mun omien muslimiystävien mielessä tänään. Mietin miten suureksi vääryydeksi he kokevat tilanteen, jossa heidän uskontoonsa kiteytyy taas koko maailman pahuus. Siksi että kolme ihmistä tunkeutui lehden toimitukseen ja tappoi kaksitoista ihmistä. Entä kaikki ne sadat miljoonat muslimit maailmassa joiden aikomuksena ei ole tappaa yhtään ketään? Kuka kuulee heitä? Ei kukaan. Islam on paha ja nämä kolme ihmistä kuva Islamista. Islam saa näiden kolmen kasvot. Islam saa ISIS:n kasvot. Kukaan ei muista että maailma on täynnä ihmisiä jotka tunnustavat Islamin uskontoa, muslimeja, ihan tavallisia ihmisiä. Sellaisia jotka käyvät aamulla suihkussa, pukevat päälleen, menevät työpaikalleen ja työpaikaltaan ruokakaupan kautta kotiin. Miehiä, naisia, lapsia. Ihan tavallisia ihmisiä. Sellaisia joiden mieleenkään ei tulisi tappaa ketään Islamin nimeen.

Puolustanko näitä kolmea? En. Heidän tekonsa oli väärä. Se oli epäinhimillinen ja ruma. Sillä ei ollut mitään tekemistä sen todellisen Islamin ja ihan tavallisen muslimin kanssa.


Olen kristitty. #JeSuisCharlie

Add caption

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.