osaatko ratkaista kakooman?

Aamulla pakkasin tutusti kolmikon kouluihinsa. Fredde hihitteli meidän normiaamun systeemeitä: ”Pue päälle, pue päälle, pue päälle... eiku pue päälle... paita, paita, P-A-I-T-A... housut, hosut, housut... ne meni väärinpäin, käännä! Joko laitoit housut? Laita N-Y-T ne housut jalkaan...” K löysi portailta pienen ampiaispesän ja se pakattiin pakasterasiaan esittelykierrokselle kouluun. Fredde nappas O:n matkaansa ja me käveltiin M:n kanssa bussipysäkille. Matkalla pysäkille me nähtiin hanhia lentämässä, aamukasteisia hämähäkinseittejä, auringossa kimaltelevia etanan jälkiä ja kuollut kastemato. Mikä aamu, toteaa tyttönen, voiko hienompaa enää olla... kunpa meillä olis aina näin paljon aikaa aamulla kun kävellään bussille.Kävelin kotiin, laitoin pesukoneen pyörimään, lajittelin muutaman koneellisen ja istahdin kahvikupposen kanssa korjaamaan M:n luokan matikankirjoja. Open saatesanat oli ettei hänellä valitettavasti ole vastauksia tehtäviin, ja mä hymähdän että jos en ekan luokan matikan tehtävistä selviä täytyy katsoa peiliin. 22 kirjasta. Kolmannen kohdalla kävin katsomassa peiliin ja etsin netistä vastuksen. En ollut ikinä törmännyt ”kakoomaan”. Yritin aikani hakea systeemistä logiikkaa, mutta jouduin lopulta nöyrtymään ja etsimään ratkaisuavaimen.

M pääsi koulusta poikkeuksellisesti jo kahdeltatoista. Me käveltiin K:n kanssa sitä vastaan bussille ja sit puiston kautta kotiin. O jäi syömään lounaan kouluun ja me haettiin se sen jälkeen kun oltiin piipahdettu kaupassa.  Lounaalla M ilmoitti et sitruunajugurtti on pahaa, mä lupasin leipoa siitä kakun. M kysyi miten ihmeessä siitä voi tulla hyvää jos sen laittaa kakkuun? Luulis sen kakukinkin menevän pilalle. Kakkutaikina tuntui kuitenkin maistuvan, ehkä se valmis tuotoskin siis kelpaa.

Mun reseptit on siellä ja täällä erilaisella sekalaisella paperilappusvalikoimalla. Osa pahvikorteilla ja loput post-it lappusilla tai vanhojen laskujen selkäpuolella. Päätin ryhtyä tuumastatoimeen ja aloittaa sitruunakakkusella reseptikokoelman ystävän tuliaiseen. Tulevaisuudessa meillä on toivottavasti kirjoissa ja kansissa kaikki nää meidän mukautetut reseptit. Sokeri korvataan palmusokerilla ja raakasokerilla, maitotuotteet maidottomilla, vehnäjauhot vaihdetaan terveellisempään vaihtariin - ainakin osaksi. 


Kommentit