maanantai 26. tammikuuta 2015

pienet tiedemiehet metsässä

M:n luokka lähti tänään biologiantunnilla retkelle, ja kun se nyt sattui olemaan silleen sopivasti aamusta, lähdin mukaan vetämään yhtä ryhmää. Päivän teemana oli virtaavan veden ja ulkoilman lämpötila, ja se koska lohet voi laskea virtaan. En tiedä termejä, en oo kalankasvattaja. Elääkseen se lohenlapsukainen tarvitsee kuitenkin tietynlämpöistä vettä (7-18C) ja koululaiset käyvät aina välillä mittamaamassa koska ne lohet voi laskea virtaan. M:n opettaja opasti oppilaitaan pitämään hyvää huolta meistä vanhemmista siellä metsässä, aikuiset kun harhailee ja eksyy niin kovin helposti. Metsään olis menty säässä kuin säässä. Onneksi maanantaiaamulle sattui sopivasti aurinkoista ja 10C. Kumppareille oli kuitenkin käyttöä. Nyt iltapäivästä elohopea on kivunnut jo reiluun viitentoista.
Retken jälkeen piipahdin juttelemassa koulupsykologille ja kaappasin M:n luokasta laatikollisen matikan tehtäväkirjoja korjattavaksi.
Krookukset on kukassa etupihalla ja portaalle ostin eilen kevätesikoita ruukkuun. Maljakossa on tuoreita tulppaaneja tuomassa väriä kotiin. 
2 kommenttia:

  1. Onpa siellä jo ihanan keväistä, huoh... Ja ihanan viihtyisä koti teillä!

    VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.