maanantai 12. tammikuuta 2015

kaksi erilaista kuumetta

Kaksi lasta, sama tauti. K sanoo olevansa O:n isoveli. No, onhan se tavallaan mutta K on sitä mieltä et se on O:n isoveli silleen ihan oikeesti eikä vaan minuutin erolla. Meidän epäkaksoset sairastaakin eritavalla. No alusta astihan ne on juosseet eri suuntiin, tai siis toinen juoksi ja toinen ei.

M menee huomenna kouluun, kuusi annosta Tamifluta on tehnyt tehtävänsä ja tyttö on käytännössä melkein terve. Mä aloitin oman lääkitykseni lauantaina ja jos olisin viime yönä nukkunut enkä kuulostellut noitten kahden sankarin rohinoita ja odottanut sitä hetkeä kun ne ei enää hengitä mä olisin epäilemättä itsekin jo melko hyvässä hapessa. Fredden kohdalla lääkitsemätön influenssa eteenee raskaan junan lailla, ja joka päivä se voi vähän vähemmän huonosti, mutta paraneminen on niin armottoman hidasta. Sillä taitaa olla menossa jo päivä seitsemän.Viimeyön kuuntelin lapsiparkoja. Yksi oikealla, toinen vasemmalla. Minä keskellä. K vinkui, O rohisi, kumpikin hehkui kuumeisena eikä lääke auttanut laskemaan kuumetta kummallakaan. K oli levoton, heräili ja pyöri. Jos O ei olis ollut niin kuuma ja rohissut niin äänekkäästi, olisin voinut erehtyä luulemaan että se on kuollut. Välillä se parahti itkemäkseen taas vajotakseen takaisin koomaansa.

Aamulla soitin lääkäriin hyvin tietoisena siitä että K:lla oli iltapäivä neljään asti aikaa aloittaa Tamiflu 48 tunnin ikkunassa. Sain ajan yhdeksäksi ja raijasin kaksikon sinne. K:sta olis ollut vaikeeta uskoa että sillä oli melkein 39 asteen kuume, jannun hyppelehtiessä iloisesti pulisten mun perässä. O:n kohdalla taas oli selkeääkin selkeämpää ettei jannulla mennyt kovin vahvasti, siitä kun irtosi enää lähinnä sellainen vaivainen vikinä mun kantaessani sitä puolitajuttomana lääkärin vastaanottohuoneeseen.Apteekista haettiin lisää troppia. Lääkäri sanoi ettei ne enää edes testaa ketään, kun epidemia on niin laaja että influenssapotilaita tulee ovista ja ikkunoista. Mun kanssa se oli tasan samaa mieltä mun kanssa siitä että tää kaksikko päätyy sairaalahoitoon hengitystiekomplikaatioiden takia, jos lääkitystä ei aloiteta. Muutaman kymmenen mailin päässä meiltä 6-vuotias oli eilen kuollut tähän tautiin. Tropin lisäksi ostin lisää mehujäitä ja muropatukoita ja mehua ja oikeastaan ihan mitä tahansa mitä joku saattais ehkä syödä.


K leikkii ja pulisee, O makaa sohvalla-lattialla-patjalla-sängyssä ja aina välillä sieltä kuuluu sellainen tuskainen ulina. Mä tarkkailen hengitystä ja jaan kipulääkkeitä.


2 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista! Otitteko influenssarokotetta? Olen kuullut, etta virus on muuntunut niin paljon, ettei pakosti toimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki on saaneet rokotuksen ja täällä näkemys on se että tämä rokotus ei estä sairastumista, mutta lieventää tautia.

      Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.