lauantai 10. tammikuuta 2015

ruokaviikko

Oon vajaan viikon kerännyt valokuvia M:n jokaisesta ateriasta, syödystä ja syömättömästä. Alkuperäinen ajatus oli jatkaa sunnuntaihin saakka, mutta influenssa A muutti suunnitelmia. Mehu ja mehujää dieetissä kun ei nyt niin kauheesti ole kuvaamista sen enempää kuin kovassa kuumeessa sohvassa makoilevasta potilaastakaan. Lääkärin määräyksestä aloitin itsekin Tamiflun ensioireisiin oman perussairauteni takia.
Ruokaviikon kuvista on helposti nähtävissä se miten paljon me hyödyttiin siitä syömisterapiasta. Tyttö joka söi valikoiden valkoisia asioita, on tänä päivänä melkein kaikkiruokainen. Samoin syödyt määrät on riittäviä, jotta ei tarvitse enää huolehtia tai huolestua sen syömisistä. Näistä kuvista näkyy myös hyvin meidän ruokarytmi, tässä kun on oikeesti kuvattu kaikki mitä meillä tarjoillaan; aamiainen, koulueväät, päivällinen. Pojat syö päivittäin lounaan tultuaan koulusta. Satunnaisesti M syö koulun jälkeen välipalan.


Maanantai

Maanantain aamiainen

Muroaamu, jokainen  valkkas omat muronsa ruokakomerosta ja päälle mantelimaitoa.
Maanantain lounas

Rieskaa kanaleikkeleellä, marjasmoothie, tuoreita mansikoita ja lakua. Kouluvälipaloiksi hedelmäsose (lehtikaalia, mangia, päärynää, omenaa) ja kasvisnaksuja.Maanantain päivällinen

Salaatti, täysjyväpastaa ja paistettua kylmäsavulohta. Jälkkärin kohtalo hoituu jälkkäripelikortein ja päivän jälkkäriksi napsahtaa hedelmät.

Tiistai

Tiistain aamiainen

Aamiaiseksi mansikoita ja pannari. Pannarin se söi kokonaan.


Tiistain koulueväät

Tiistaina evääksi pakattiin hasselpähkinäkaakao, tomaatteja, monijyväviljaleipä auringonkukansiemenvoilla ja vadelmasoseella. Jälkkäriksi tummaa suklaata. Välipaloiksi aamiaiskeksejä ja pakastekuivattuja ananaspalasia.
Tiistain päivällinen

M teki salaatin, mä tein makaronin juustokastikkeella, "juustosta" ja mantelimaidosta. Jälkkäriksi tuli taas hedelmiä.

Keskiviikko

Keskiviikon aamiainen

amiaiseksi oli moniviljapaahtoleipää vattuhillolla.Keskiviikon koulueväät

Eilinen leipä ja tomaatit, omenasmoothie ja jälkkäriksi lakua. Keskiviikko on lyhyt päivä ja pakkasin vain kuivattuja vadelmia evääksi.Keskiviikon välipala koulun jälkeen

Kouluevässmoothie ja mantelisuklaavanukas


Keskiviikon päivällinen

M teki taas salaatin. Ruuaksi syötiin pihviä, spaghettia ja tomaattikastiketta. Ei jälkkäriä.
Torstai

Torstain aamiainen

Aamiaiseksi täysjyvävohveliTorstain koulueväät

Torstaina kouluevääksi pakattiin näkkäriä, vaniljasoijajogurtti, appelsiinia ja jälkkäriksi lakua. Välipaloiksi hedelmäsosetta ja pakastekuivattuja viinirypäleitä. Torstain välipala

Täysjyvä, chiansiemen teeleipä. Tein teeleivät - scones - lounaan kahvileiväksi Taideopen kanssa. Niissä on makeutuksena palmusokeria ja yllätyksinä kuivattuja kirsikoita.Torstain päivällinen

Päivälliseksi meillä oli vietnamilaista kanaa, ananaskookosriisiä ja vihanneksia. Riisi oli M:n mielestä pahaa. Jälkkäriksi jätskiä.

6 kommenttia:

 1. Kiinnostava postaus! Mutta eikö teillä ole vielä päivällisen jälkeen ennen nukkumaanmenoa iltapalaa kuten yleensä on?

  T: vakilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivällistä syödään aika paljon myöhemmin kuin mihin Suomessa on totuttu. Keskimääräinen aika päivälliselle on kello 19 ja 19:30 välissä. Me aikuiset syödään monesti vasta klo 21. aikoihin.

   M tulee koulusta vähän ennen neljää ja maanantaisin kun se harrastaa, se on kotona vasta seitsemän aikaan.

   Poista
 2. Kuinka pitka koulupaiva oikein on? Tuntuu kauhean vahalta ruokamaaralta, verrattuna Suomen kouluruokaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulu alkaa aamulla 08:55 ja loppuu 15:30. Käytännössä bussi poimii lapset 08:35 ja tiputtaa takaisin tohon meidän puistoon 15:45. keskellä päivää lapsilla on tunnin tauko, 30 minuutin ruokis ja 30 minuutin pitkä välitunti. Tän tunnin tauon lisäksi niillä on sekä aamulla että iltapäivällä vartin välitunti.

   Koulussa tarjoillaan kouluruokaa, muistaakseni $2.50/ateria, mutta M:lla on maitoallergian takia omat eväät. Myös monet muut lapset tuo omia eväitä. Ruoka näyttää vähäiseltä siksi että M harvemmin syö kovin tukevasti ja ihan oikeasti se lounas tulee miltei koskemattomana kotiin turhan usein. M sanoo ettei ole ehtinyt syödä tai ettei sillä vaan ollut nälkä. Kuluneella viikolla näin kävi vain kerran. Toki pakkaisin sille isommat eväät tai jopa lämpimän ruuan jos se sen söis.

   Poista
 3. Suositellaanko Amerikassa lapsien syöntikerroiksi vain 4 kertaa päivässä vai mikä on teillä päin virallinen suostus? Suomessa suosistellan lasten syöntikerroiksi päivässä vähintään 5 kertaa, koska lapsen maha ei vedä kerralla niin paljoa ja energiantarve heillä on kuitenkin aika suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositus niistä viidestä kerrasta on varmasti maailmanlaajuinen. Myös meillä syödään viidesti päivässä; aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen. M syö koulussa kahdesti välipalaa ja satunnaisesti koulun jälkeen vielä toisen välipalan.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.