maanantai 12. tammikuuta 2015

pimpit ja pippelit

Eilistä aihetta sivuten jatkan tänään uudella kirjoituksella samaa sivuten. Netissä leviää ruotsalaisen lastenohjelman videopätkä ”noppen och snippan” Meidän lasten kielellä ”wee wees and pimpit” tai ihan vaan selkosuomeksi pimpit ja pippelit. Ensin ne katsoi sitä vähän hämillään, hetkeä myöhemmin M oli saanut mekon päälleen ja pyysi että saa katsoa sen uudestaan, ja uudestaan, ja uudestaan. M totes että: ”that’s a vagina, my vagina, and a wee wee, a penis.” No nehän ne siinä, K halus myös katsoa pätkän useampaan kertaan, ja sit ne paineli yläkertaan leikkimään. Eipä siinä sen kummempaa.
Tilasin lapsille, tai siis lähinnä M:lle aikanaan kirjan. Tilasin sen silloin kun se oli kiinnostunut pimpeistä ja pippeleistä, ja vauvoista, ja siitä mistä ne vauvat tulee. Se luki kirjaa aikansa, selitti sisällön jannuille ja sit se unohtui. Kirja löytyy hyllystä ja siihen voi palata jos aihe kiinnostaa. Epäilemättä se kiinnostaa myöhemminkin. Meidän perheelle sopivasti kirjassa käsitellään myös monikkoraskauksia.
Silläkin uhalla että aiheesta syntyy aikuisen mielessä hankalia keskusteluita kodin ulkopuolella, on meillä puhuttu ihmisen lisääntymisestä ja sukupuolten välisistä eroista alusta saakka niin sanotusti asioiden oikeilla nimillä. Haikarat ei tuo vauvoja, mistään ei sattumalta löydy vauvansiemeniä vaan kyllä siihen ihan rehdisti tarvitaan mies ja nainen tai sit vaihtoehtoisesti tosi pätevä lääkäri ja lapsettomuusklinikka.


1 kommentti:

  1. Mä tilasin ton kirjan sun suosituksesta joskus vuosi sitten ja sitä luetaan aina silloin tällöin. Tytöt on hyvin sisäistänyt siittiö/munasolu kuvion ja ymmärtävät miten syntyy identtiset ja epäidenttiset kaksoset :)

    VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.