perjantai 23. elokuuta 2013

TBD

Siihen kuuluisaan koulunalkuun on tänä aamuna jäljellä yksitoista tai ehkä kaksitoista päivää. On siis päätetty että M aloittaa koulunsa muitten kanssa, superpehmeällä laskulla. On myös oletettavaa että M on iltapäiväryhmässä. Kerrataan asia... aikaa on alle kaksi viikkoa, tämä päivä mukaanlukien yhteensä kuusi arkipäivää ja edelleenkään meillä ei ole täyttä varmuutta siitä onko M aamu- vai iltapäiväryhmässä ja koulunaloituspäivästä meillä ei ole edes arvausta. Koulu alkaa joko tiistaina tai keskiviikkona.

TBD - to be determined - EOS - ei osaa sanoa
Käyn meilivaihtoa Rva Enkelin kanssa päivittäin. Mä mietin et sillä menee hermot muhun kun mä yritän siltä saada vastauksia näihin kysymyksiin joiden vastaukset ei ole sen päätäntävallassa ja se pyytää multa anteeksi ettei tiedä yhtään mitään. Se sanoo että jopa koulukuljetukset – jotka nyt yleensä herää näihin systeemeihin viimeisenä – on jo ruvenneet kyselemään että moneltako M pitää hakea ja koska.

Mulle tää on ollut huikea kärsivällisyys-stressaamattomuusharjoitus, yrittää vaan odottaa ja luottaa että kyllä me lopulta tiedetään koska meidän pitää olla, monelta ja missä. Tämä vaivalla lavastettu luottamus on myös pitänyt siirtää tohon tyttöön, joka ei edelleenkään halua edes leikkiä koulun pihalla. Koulutarvikeostoksille sain sen sentään houkuteltua – netissä.

M:n koulutarvike ostoslista
Terapioita on siis siirrelty itään ja länteen, vatkattu kaikki aikataulut sekaisin ja nyt istutaan kädet kyynärpäitämyöten ristissä ja toivotaan että kaikki nää oletustenvarassa tehdyt systeemit toimii myös reaaliajassa ja arjessa. Terapiat pojille on maanantai-iltapäivisin, M:n terapian keskiviikkoisin ja torstaisin.

O:n koulusta tuli eilen kirje. Koulu alkaa tiistaina, ja eka varsinainen koulupäivä on torstai. Mukana oli koko syyskuun teema/lukujärjestys ja kaikki tarvittavatilpehööri. Ihanan helppoo...

K:n systeemeitä en ole ede miettinyt.


Kai tää tästä.


L tilas lapsille koulu/talvikengät

2 kommenttia:

 1. Tosi stressaavaa tuollainen epävarmuus kun pitäisi vielä kaikki terapiatkin sopia aamu- vai iltapäiviksi!?

  Kivat kengät muuten!

  En jaksaisi yhtään herätä tähän kouluasiaan. Vasta tultiin reissulta eikä mieli oikein ole kunnolla siirtynyt tälle maailmanpuoliskolle. Nytkin pitäisi oikeastaan laittautua O:n yläaste-orientaatioon eikä hengailla netissä :)

  Kauhistuttaa että pikkupojat aloittavat koulun jo kahden vuoden päästä, eikä meillä ole silloin vaihtoehtoja vaan koko osavaltio käy nykyään full-day kinderiä. Klo 8-14:30 tuntuu TOSI pitkältä päivältä pelkkää koulua niin pienille. Varsinkin näille jotka ovat duracell-pupuja koko päivän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas toivon että siinä vaiheessa kun pojat aloittaa koulun käy kaikki kokopäivä Kinderiä. Tää siis siltä pohjalta et M on kuitenkin käynyt jo pari vuotta täyspäiväistä koulua ja se on ollut hyvä ratkaisu.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.