torstai 19. joulukuuta 2013

kommentin kommentti, ja kommentti vielä siihenkin

M:n sängyn prinsessa katoksessa... M on siirtynyt omaan sänkyynsä O:n kanssaOlen otettu syntyneestä keskustelusta. Näitä kommentteja – puolesta ja vastaan – on ollut ilo lukea ja lukiessa on herännyt paljon ajatuksia... Kiitoksia kaikille asiallisuudesta! Kiitos myös väleissä vilahtaneista kannustuksista ja tuesta! Tässä kooste siitä mitä on päällimmäisenä mielessä.

Muistan lukeneeni sähköallergiasta joskus aikanaan, varmaankin siitä ainoasta suomalaisesta julkaisusta jota ylipäätään luen. Kodin kuvalehti on hyvä lehti. Täällä aiheesta ei puhu kukaan. Ei ainakaan niin että se mun korviin olis kantautunut. Aika näyttää tuleeko siitä yleinen keskustelunaihe, vai pysyykö se pienen ryhmän kiinnostuksen kohteena. Tällä hetkellä WLAN- verkko on kaikkialla, siis oikeasti kaikkialla... kaupassa, autossa, kodissa, lääkäriasemalla, koulussa, sairaalassa... jos kytkisin omani toiminnasta olisi meillä kuitenkin säteilyä kymmenen lähimmän naapurin verkosta. BPA (Bisphenol A) – johon yksi kommentoija viittasikin -  oli kaikkien ”tiedostavien” huulilla viitisen vuotta takaperin, sen jälkeen turvallisemmista ja BPA-vapaista muovituotteista on tullut itsestäänselvyys ja osa arkipäivää. Ehkä säteilyn määrää oli enneminkin pitänyt verrata BPA:han, ei hajusteyliherkkyyteen. Ehkä myös säteilemätön verkko on tulevaisuutta, ken tietää.

Totesin että on muodikasta olla valtavirrasta poikkeava... ehkä tarkoitin tietynlaista trendikkyyttä osoittaa olevansa tiedostava ja koulutettu, ainakin täällä meillä. On trendikästä tiedostaa gluteiinin oletetut terveyshaitat, siinä missä myös prosessoidun ravinnon. Yhtälailla on trendikästä ja tiedostavaa laajentaa lääkekaappiaan homeopatiaan ja naturopaattiseen lääketieteeseen. Meidän perhettä näissä asioissa ohjaa meidän omalääkäri – yleislääkäri ja osteopaatti – ja yhä enenevässä määrin ihan tavallisen lääkärin vastaanotolla ohjataan myös näitten vaihtoehtoisten hoitomenetelmien pariin, oli kysymys sitten homeopatiasta, akupunktiosta tai jostakin muusta. Muistan lukeneeni karppausinnostuksesta Suomessa. Siitä miten voi ja kerma on kaupoista loppu... täällä karpattiin kymmenisen vuotta takaperin. Se ei enää ole sen enempää muodikasta kuin terveellistäkään. Tarkoitin tätä puhuessani asioiden muodikkuudesta.

Homeopatiaa käytetään meillä ainakin toistaiseksi lähinnä perinteisen lääkityksen sijasta, ohella tai tukena. En katso tarpeelliseksi, ainakaan tässä vaiheessa, ryhtyä hoitamaan homeopaattisesti M:n autismia, autismi kun ei mun silmissä ole sairaus vaan osa ihmistä siinä missä vaikkapa ujous, vilkkaus, cp-vamma tai 21-trisomia (downin syndrooma). M:aa ei siis tarvitse parantaa, vaan lähinnä tarjota tukea ja apua jotta M saa kehittyä parhaaksi mahdolliseksi itsekseen.  

tämä sattui tänään silmään Klinikan ilmoitustaululla


On helppoa pitää ihmisestä jonka kanssa on samaa mieltä, lukea ja nyökytellä että just noin... kylläpä on fiksu tyyppi. Enemmän vaatii olla erimieltä ja silti kyetä kuuntelemaan sen toisen näkemystä. Todellista taitoa vaatii oppia myöntämään että vaikka asiasta ollaan erimieltä, on kaikilla osapuolilla syy ja oikeus omaan kantaansa.

Tänään olen taas uuden vuoden edellä joutunut asettamaan lasten terapioita tärkeysjärjestykseen. Vuoden alusta jokainen käynti terapiassa maksaa $30. Tämänhetkisellä yhtälöllä viikon summaksi tulisi $180 ja se piti puolittaa… On tervettä aina välillä pysähtyä miettimään todellista tarvetta terapialle, priorisoimaan ja keskittämään. Tällä erää jäljelle jäi M:n toimintaterapia ja sosiaalisten taitojen ryhmä, ja K:n toimintaterapia. K ei hyödy SS-ryhmästään ennen kuin sen sensorista yli- ja aliherkkyyttä, ja heijasteista tulevia ongelmia saadaan hallintaan sen verran että jannu voi ryhmässä keskittyä kehittämään ryhmässä toimisen taitojaan. M taas on sen ikäinen että tarvitsee yhä enemmän sosiaalisia taitoja ja myös vaatimustaso näissä taidoissa on nousujohteinen. Enää ei riitä, että osaa jakaa ja olla tönimättä. Ei riitä että osaa alkeelliset käytöstavat, vaan täytyy opetella syvempää sosiaalista kommunikaatiota. M saa pärjätä kevään ilman hiekkalaatikkoleikkiään psykologin kanssa, jatketaan sitä sitten jos ahdistuneisuus nostaa päätään. Tällä hetkellä on hyvä näin. O valmistui omasta toimintaterapiastaan sillä edellytyksellä että me kotona keskitytään treenaamaan pojan kädentaitoja, ennen kaikkea sorminäppäryyttä ja voimaa.Terapiajuttua multa on pyydetty aiemminkin, lupaan kirjoittaa siitä oman postauksen.


Huomiseksi on uhka lumesta. Saa nähdä vaihtuuko syyslukukauden viimeinen koulupäivä lumiukkoihin ja pulkkamäkeen. 


K:n koulussa oli paloautopäivä


O esitti poroa ja juhli Jeesuksen syntymäpäivää10 kommenttia:

 1. Mahtava kirjoitus! <3

  Terkuin Yks, joka on sun kans usein niiin eri mieltä, mut, joka tykkää susta, fiksusta Yksiksestä niiiin paljon! :)

  VastaaPoista
 2. Hei, hieno bloggaus!

  Jokunen sana homeopatian suomista mahdollisuuksista neurologisten haasteiden kanssa kamppaileville perheille.

  Homeopatia on lähellä sydäntäni ja sekä minä itse että lapseni olemme saaneet siitä suurta apua terveydentilaamme. Lasteni neurologiset ongelmat, mm keskittymishäiriöt, tuntoyliherkkyydet, ahdistuneisuusongelmat, pakkoneuroottisuushäiriöt ym ovat parantuneet todella hyvin klassisen homeopatian avulla. Joitain assimaisia piirteitä käytöksessä vielä näkyy, mutta jopa ennen häirinneet ticit ovat poissa ja aistiyliherkkyydet ovat huomattavasti lievittyneet.

  Klassinen homeopatiahan hoitaa ihmistä kokonaisuutena. Kun ihminen saa yhden kokonaistilaan sopivan homeopaattisen lääkkeen, se antaa elimistölle sopivan impulssin ja informaation, jonka jälkeen elimistö alkaa itse parantaa itseään siinä järjestyksessä, joka on sille suotuisinta. Elimistön kokonaistila vahvistuu ja se alkaa parantua niistä ongelmista, jotka häiritsevät ihmisen terveyden tilaa.

  Homeopatia ei poista sitä kaikkea hyvää ja tervettä, mitä ihmisessä on. Se vain tasapainottaa ihmistä, niin että hän voi paremmin. Jos jollain lapsella on jotain kehityshäiriötä tai autismia, ei homeopaattinen hoito poista niitä terveitä ja tasapainoisia ja ihmiselle hyvää tekeviä puolia hänestä.
  kun klassinen kokonaisvaltainen homeopaattinen rakennehoito alkaa vaikuttaa, ihminen alkaa voida pikku hiljaa kaikinpuolin paremmin. Ahdistuneisuus lievittyy, pakkomielteisyys vähenee, aistiyliherkkyydet lievittyvät, katkonainen unirytmi voi alkaa parantua, pakkoliikkeet voivat loppua.
  Varmastikaan kukaan vanhempi ei toivo, että tälläisten asioiden tulisi jäädä vaikuttamaan oman kehittymishäiriöitä omaavan tai autistisen lapsen elämään. Homeopatialla voi näitä ongelmia poistaa tai vähintään lievittää, mutta toki se kunkin lapsen oma, terve persoonallisuus omine yksilöllisine piirteineen jää edelleen voimaan ja yleensä lapsi oikein puhkeaa kukkaan, kun hän alkaa näistä ongelmistaan vähitellen homeopatian avulla päästä eroon.

  Eihän kukaan tuskin ajattele, että autismi tai ADHD ongelmallisine vaikeuksiineen olisi se määrittelevin piirre lapsessa ja jos ne tietyt neurologiset ongelmat häviäisivät, tuntuisi kuin koko lapsi olisi kadonnut, koska oireisto hävisi. Kyllä jokaisessa ihmisessä on sitä yksilöllisyyttä, joka jää jäljelle, vaikka tietyn neurologisen oireyhtymän tunnuspiirteet yksi toisensa jälkeen katoaisivat.

  Oma, alunperin autismin kirjon saanut poikani, parani homeopatialla siinä määrin, että lääkärit myönsivät, että hän ei enää diagnoosia saisi ja uudemmat opettajat eivät ole koko autismia edes huomanneet. joitain jänniä pikkujuttuja on enää jäljellä. :pikkuvanhuutta, rakastaa esitelmöidä lempiaiheistaan ja tykkää aika selkeistä asioista. Loistava älykin on jäljellä. Pakko-oireisto, ahdistuneisuus, tuntoyliherkkyydet, ticit, mahdottoman voimakas ylivilkkaus yms ovat poissa. muistan, miten epätoivoiselta tuntui vielä joitakin vuosia sitten ja miten hyvin nyt on siihen verrattuna. Olen ikuisesti kiitollinen klassiselle homeopatialle ja siksi lämpimästi suosittelen muitakin neuorologisten ongelmien kanssa kamppailevia perheitä ottamaan tästä vaihtoehdosta syvällisesti selvää.

  Tässä joitakin kiinnostavia sivuja aiheesta:

  http://homeopathyplus.com.au/reversing-autism-part-1/

  http://www.homeoint.org/site/joshi/austism.htm

  http://www.drhomeo.com/autism/autism-and-homeopathy-a-miraculus-cure/

  Ihanaa joulun odotusta!

  Terveisin Homeopatiaa rakastava äiti

  VastaaPoista
 3. Jotta tästä ei tulisi yhtään helpompaa, niin uusimpien tutkimustulosten mukaan se ei ole BPA, josta on haittaa, vaan muovi yleensä. Siinäpä onkin insinööreille tehtävää keksiä lapsiperheisiin yhtä kätevä ja kestävä materiaali kuin muovi. Meillä ei ainakaan ois yhtään lautasta tai nokkamukia enää ehjänä (ellei niitä ois hankittu kymmeniä ellei satoja), jos ne olisi posliinisia/lasisia. Ja iso osa leluista sisältää myös muovia... Mutta paljon terveempinä ja hyvinvoivempina joka tapauksessa eletään kuin aiemmat sukupolvet, joten jos kehitys jotain pahaa tuo, niin paljon se tuo kyllä hyvääkin.

  VastaaPoista
 4. Aika hurjalta kuulostaa Homeopatiaa rakastavan äidin kokemukset, mutta sen verran epätoivoisessa tilanteessa ollaan, että mielelläni yrittäisin homeopatiaakin lapsen ongelmiin. Onko kenelläkään tiedossa hyviä homeopaatteja/lääkäreitä pääkaupunkiseudulta tai miksei muualtakin Suomesta ?

  Ilokseni luin myös kommentteja sähkömagneettisien kenttien vaikutuksista. Vähänhän näistä Suomessa on puhuttu, ajattelin aina, että Nokian vuoksi ei ole haluttu. Hyvä, että kriittisemmät ajatuksetkin leviävät, koska varovaisuus ei ole tässä asiassa pahasta. Yllättävää, että jenkeissäkään ei ole käyty keskustelua. Ymmärtääkseni esim. Ranskassa langattomat verkot on kielletty kouluissa ja muissa julkisissa rakennuksissa eikä tukimastoja saa rakentaa koulujen ja päiväkotien lähistölle.

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista ja iloista joulun aikaa Yksiksen perheelle ja kaikille muillekin !

  VastaaPoista
 5. Hei anonyymi yllä! Jos kysyisit hyvistä homeopaateista koko maailma alueena, niin olisi helpompi vastata kysymykseesi. Esim David Little ja saksalaiset homeopaatit (ja samalla myös lääketieteen tohtorit) Thomas Genneper, Andreas Wegener , jotka ovat toimittaneet Homeopatian oppikirja-nimisen teoksen, ovat eräitä suosikkejani. Englannissa, USA:ssa, Saksassa ja Intiassa on paljon tasokkaita , taitavia homeopaatteja. Vithoulkas Kreikasta on myös hyvä.

  Mutta mitä Suomen tilanteeseen tulee täällä on todella paljon huonotasoista homeopatiaa. Aito, laadukas homeopatia käyttää analysointivälineenä nimenomaan pitkää perusteellista haastettelua ja potilaan tarkkailua ja sitten homeopaatti valitsee yhden koko elimistön sen hetkiseen tilaan parhaiten sopivan lääkkeen. Aito, alkuperäinen homeopatia ei käytä monia homeopaattisia lääkeaineita sekaisin eri pillereinä rutiininomaisesti määrättynä tai mahdollisesti jopa samaan pilleriin ympättynä. Joissain akuutimmissa oirekuvissa tämän tyyppinen homeopatiakin voi jonkun verran toimia, mutta syvällisempään todelliseen paranemiseen (ns rakennehoidon avulla) tarvitaan aitoa klassista yhden vaikuttavan aineen homeopatiaa. Lisäksi edes ne , jotka pyrkivät harjoittamaan aitoa, klassista homeopatiaa, eivät sitten välttämättä kuitenkaan ole taitavia. Monella ei vain edes äo riitä, eikä myöskään omistuneisuus ja huolellisuus,

  Ennen kuin olin syvällisesti perehtynyt homeopatiaan, kävin pinnallisilla, suoraan sanottuna joillakin tosi huonoillakin homeopaateilla ja tulokset olivat sen mukaisia. Vasta myöhemmin opin niin paljon, että opin erottamaan laadukkaan ja huonon homeopatian harjoittamisen toisistaan.

  Vuosikausiin perheeni ei ole enää käyttänyt kuin laadukasta homeopatiaa ja se on vaikuttanut hienosti. Nyt on vain sellainen harmillinen tilanne, että tämä tasokas klassinen homeopaatti ei ota ainakaan tällä hetkellä uusia asiakkaita.

  En tiedä Yksiksen kantaa, haluaisiko hän edes, että kenenkään mahdollisesti hyvän suomalaisen homeopaatin nimiä täällä tuotaisiin esiin. Jos häntä ei haittaa, voisin ehkä alkaa etsimään ja lukemaan klassisten homeopaattien nettisivuja ja katsastamaan niitä sillä silmällä ja ehkä voisin jokusen mahdollisesti hyvän mainita. Mutta mielelläni en, koska en haluaisi suositella ketään, jota en ole itse henkilökohtaisesti testannut ja päässyt arvioimaan.

  Jos tämä vuosikausia lapsiani taidolla hoitanut, ei heitä enää hoitaisi, voisi olla , että itse ottaisin yhteyttä joihinkin ulkomaisiin varmasti tasokkaisiini tietämiini luettuani heidän teoksiaan ja tapauskertomuksiaan.
  Suht moni homeopaatti osaa parantaa esim korvatulehduksen niin, että antibiootteja ei tarvita, Usea osaa parantaa monta muutakin akuuttia vaivaa. Mutta sellaisen homeopaatin, joka osaa parantaa autismin kirjon häiriöitä, ADHD.tä yms täytyy olla todella hyvä ja niitä ei joka oksalla kasva, eikä varsinkaan Suomessa. Täytyy kuitenkin siis vielä miettiä palaisinko asiaan vai en ja ainakin, jos on mahdollisuutta mennä vaikkapa Englantiin, niin voin suositella tiettyjä. Toisaalta jotkin loistohomeopaatit ulkomailta ottavat asikkaita myös skypen tms kautta.

  Nyt alkaa olla vähän joulukiireitä, kun lapsetkin ovat lomalla, joten sorry, jos en esim ehdi johonkin minulle vielä mahdollisesti osoitettuun kommenttiin ihan lähiaikoina reagoimaan.

  Ihanaa joulua!

  Terkuin Homeopatiaa rakastava äiti

  VastaaPoista
 6. Laitanpa tähän vielä yhden hyvän kirjoituksen homeopatiasta.

  Sen kirjoittaja Dana Ullman on kansanterveystieteen maisteri. Hän on ehkäpä Yhdysvaltain tunnetuin homeopatian puolestapuhuja.:

  "Sveitsi tunnetaan pitkästä neutraalin suhtautumisen historiasta ja sitä on kunnioitettu pitkään puolueettomuudestaan. Sveitsin hallituksen raportit kiistanalaisista aiheista on syytä ottaa vakavasti, sillä taloudelliset ja poliittiset tekijät eivät niihin vaikuta samalla tavoin kuin muualla, huolimatta siitä, että kaksi viidestä maailman suurimmista lääkeyhtiöistä pitää päämajaansa Sveitsissä.

  Vuoden 2011 loppupuolella julkaistu Sveitsin hallituksen raportti homeopaattisesta lääketieteestä edustaa kattavinta, kokonaisvaltaisinta arviointia, mitä yksikään hallitus on koskaan homeopatiasta tehnyt. (Homeopathy in healthcare, Bornhöft & Matthiessen, 2011). Tämä käänteentekevä raportti vahvistaa homeopatian olevan kustannustehokasta ja hyvin toimivaa ja vailla sivuvaikutuksia, joten homeopaattiset hoidot tulisi liittää “kela-korvattavina” hoitoina Sveitsin kansalliseen sairasvakuutukseen.

  Kysyntä vaihtoehtoisten ja täydentävien (CAM) hoitomuotojen osalta on lisääntynyt Sveitsissä niin potilaiden kuin lääkärien puolelta. Arviolta noin puolet väestöstä on käyttänyt CAM-hoitoja, puolet lääkäreistä pitää hoitoja tehokkaina ja 85 prosenttia sveitsiläisistä haluaa CAM-hoidot liitettäväksi kansalliseen terveydenhuolto-ohjelmaan ja sairasvakuutuksiin. Kyselyn perusteella yli 50 prosenttia sveitsiläisistä suosii CAM-hoitoja tarjoavia sairaaloita vain perinteiseen lääketieteeseen keskittyneiden sijaan.

  Vuonna 1998 Sveitsin hallitus päätti selvittää vaihtoehtoisten hoitomuotojen hyödyllisyyden ja kustannustehokkuuden ja kansallinen sairasvakuutus laajennettiin tilapäisesti kattamaan joitakin hoitomuotoja, kuten homeopatia, perinteinen kiinalainen lääketiede, yrttilääkintä, antroposofinen lääkintä sekä hermorataterapia. Kustannuskorvattavuuskokeilu päättyi vuonna 2005, mutta tehdyn tutkimuksen tuloksena Sveitsin hallitus on alkanut jälleen korvata homeopatiaa ja joukkoa muita vaihtoehtohoitoja, mitä myös kansanäänestyksessä yli kaksi kolmasosaa kannatti."

  Jatkuu...


  VastaaPoista
 7. "Sveitsin hallituksen “Terveydenhoidon käytäntöjen arviointi”

  Sveitsin hallituksen tekemä arviointi homeopaattisesta lääketieteestä (Health Technology Assessment) on paljon perusteellisempi kuin yksikään tähänastinen hallituksen arviointi. Raportti arvioi huolellisesti ja kokonaisvaltaisesti homeopaattisista lääkkeistä satunnaisotannalla tehtyjä tuplasokko-testejä ja kliinisiä vertailutestejä lumelääkkeiden kanssa. Raportissa arvioidaan myös kustannustehokkuutta ja hoitojen tehokkuutta ja turvallisuutta todellisissa olosuhteissa.

  Raporttia varten suoritettiin myös laaja katsaus ihmiskokeita edeltävien tutkimusten aineistoon, kuten fysiokemikaalisiin tutkimuksiin, kasvi- ja eläintieteellisiin tutkimuksiin sekä ihmissoluilla tehtäviin in vitro-kokeisiin. Raportti arvioi meta-analyyseja, systemaattisia katsauksia, epidemiologista tutkimusta sekä tulosaineistoa. Laaja katsaus arvioi huolellisesti tutkimusten laadun, suunnittelun ja toteutuksen (sisäinen validiteetti; tutkimustulokseen vaikuttaneet todelliset syy-seuraus-suhteet) sekä tutkimuksen sopivuuden homeopatian hoitotapoihin (ulkoinen validiteetti; kuinka pitkälle tutkimustuloksia voidaan yleistää tai soveltaa muihin ihmisiin ja ympäristöihin).

  Ulkoisen validiteetin kysymys on erikoisen tärkeä, sillä useissa tutkimuksissa homeopatiasta tutkijoilla ja lääkäreillä on vähän tai ei lainkaan ymmärrystä siitä, kuinka tämän tapainen lääkintä toimii. Sellaiset tutkimukset väistämättä osoittavat, että “homeopatia ei toimi” tai tutkimukset on tehty “paheksumaan” homeopatiaa tai tutkimus on yksinkertaisesti kokeiluluonteinen eikä pyri osoittamaan homeopatian tehoa tai tehottomuutta, vaan ainoastaan arvioimaan tietyn hoidon vaikutusta henkilöön jolla on tietynlainen vaiva.

  Arviointiraportti vahvisti perustutkimuksen ja ihmiskokeiden perusteella homeopaattisten valmisteiden tuottavan säännöllistäviä (tasapainottavia tai normalisoivia) vaikutuksia sekä määrättyjä muutoksia soluissa ja elävissä organismeissa. Erityisen vahvoja todisteita löydettiin homeopatian vaikuttavuudesta ylempien hengitystiehyeiden tulehduksiin ja hengitystieallergioihin. Seitsemästä kontrollitutkimuksesta, joissa vertailtiin homeopaattista hoitoa perinteiseen lääketieteeseen, kuusi osoitti homeopatian olevan tehokkaampaa kuin normilääketiede ja yksi homeopatian olevan yhtä tehokas kuin normilääketiede. Missään homeopaattisessa hoidossa ei saatu normilääketieteelle tyypillisiä sivuvaikutuksia. Arvioitaessa ainoastaan vertailevia lumelääke sokkotutkimuksia kaksitoista kuudestatoista tutkimuksesta puolsi homeopatiaa.

  Sveitsin hallituksen raportin laatineet tahot mainitsevat kokonaiskatsauksen ainoan negatiivisen tutkimustuloksen antaneen kliinisen tutkimuksen (Shang 2005) olleen laajan kritiikin kohteena sekä homeopatian kannattajien että vastustajien puolelta. Shangin ryhmä ei noudattanut edes QUORUM-ohjeistusta, vaikka ne ovat laajalti tunnustetut standardit tieteelliselle raportoinnille . Alkujaan Shangin ryhmä arvioi 110 homeopaattista kliinistä testiä ja yritti sitten vertailla niitä yhteen sovittamalla 110 perinteisen lääketieteen kokeen kanssa. Shang ryhmineen päätteli, että kokeista 22 oli korkealuokkaisia homeopatiaa testanneita tutkimuksia, mutta vain 9 oli korkealuokkaisia perinteisen lääketieteen tutkimuksia. Shangin ryhmä loi kriteeristön, jolla jätettiin huomiotta suurin osa korkealuokkaisista homeopatian tutkimuksista ja sai siten aikaan haluamansa johtopäätöksen, ettei homeopatia ole tehokasta.

  Raportissa todettiin myös kanadalaisen lääkärin, tri David Sackettin, jota pidetään laajalti yhtenä johtavista pioneereista “todistusaineistoon perustuvan lääketieteen” alalla, ilmaisseen olevansa vakavasti huolissaan tutkijoista ja lääkäreistä, jotka pitävät satunnaistettuja tuplasokko-tutkimuksia ainoina tapoina arvioida jonkin hoitomuodon tehokkuutta. Tämä arviointitapa johtaisi mm. kirurgisten toimenpiteiden julistamiseen pannaan, sillä niin harva kirurginen toimenpide on läpikäynyt satunnaistetun tuplasokkotutkimuksen."

  jatkuu...

  VastaaPoista
 8. "Jotta hoidon voidaan päätellä olevan tehokas tai tieteellisesti todistettu, vaaditaan paljon enemmän kokonaisvaltaista arviointia siitä mikä toimii ja mikä ei. Sveitsin hallituksen raportti homeopatiasta edustaa juuri sitä kattavaa arviointia, joka huomioi sekä satunnaistettuja tuplasokkotutkimuksia että muuta todistusaineistoa. Raportin yksiselitteinen loppupäätelmä on, että homeopaattinen lääkintä toimii."

  VastaaPoista
 9. Moi pitkästä aikaa! Luen välillä täällä, mut en useinkaan ehdi kommentoimaan. Tästä paljon puhuttaneesta aiheesta kuitenkin muutama sananen.

  Valitettavasti sähkömagneettinen säteily ja sen vaarallisuus ei ole mikään trendi. Tieto sen haitallisuudesta lisääntyy koko ajan ja siksi myös sen välttämisen ymmärretään nykyään olevan terveydelle erittäin tärkeää. Totta on, ettei langattomia verkkoja ja tukiasemien alueella oloa voi täysin välttää, mutta omalla toiminnallaan voi kuitenkin vaikuttaa siihen kuinka paljon tuijottaa ruutua. Se jo vähentää huomattavasti sähkömagneettisen säteilyn haittoja. Ainakin täällä Suomessa on rajoitukset siitä kuinka lähelle voimalinjoja taloja saa rakentaa, koska niiden tiedetään aiheuttavan syöpää. Tästä on ollut mediassa tietoa ja saatavilla olevia tutkimustuloksia jo vuosikymmeniä.

  Tiedät varmaan muuta kautta mitä teen työkseni. Alallani on tutkittu laajasti sähkömagneettisen säteilyn vaikutuksia ihan maailmanlaajuisestikin. Sähkömagneettisen säteilyn aiheuttama laaja oireisto tunnetaan jo syndroomana. Kaikilla kaikki oireet eivät tietenkään täyty, eikä asiakas useinkaan itse tiedä mistä oireet ovat tulleet, koska tietokoneen ja kännykän selaamista pidetään jokapäiväisenä, normaalina toimintana. Oireet haittaavat ja vaikeuttavat paljon elämää ja siksi asiakas hakeutuu hoitoon. Tilanne on korjattavissa, mutta avainasemassa on lopulta luopuminen mahdollisimman paljon tekniikan jatkuvasta käytöstä.

  Pelkistä uniongelmista kärsivien hoidossa ensimmäinen ja merkittävin toimenpide on poistaa makuuhuoneesta tv, kännykät, tabletit jne. sekä lopettaa kännykän käyttäminen herätyskellona ja viettää tekniikasta vapaata aikaa vähintään kaksi tuntia ennen nukahtamista. Lisäksi tietysti käytetään yksilöllisiä hoitotekniikoita uniongelman hoitamiseen.

  Onneksi tekniikka kehittyy koko ajan ja tulevaisuudessa voimme varmasti käyttää aivan uudenlaista teknologiaa, joka ei aiheuta terveysongelmia ja josta emme vielä osaa edes uneksia.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vastauksestasi Homeopatiaa rakastava äiti ! Tämä taitaakin olla paljon monimutkaisempi asia kuin arvasin, ja lukemani perusteella epäilen pahasti, että kykyni riittäisivät hyvän terapeutin löytämiseen.. Jos siitä ei ole liikaa vaivaa, voisimme jatkaa keskustelua myös jollain toisella foorumilla esim. sähköpostitse. Lapseni problematiikka on hyvin samanlainen kuin kuvailit pojallasi olleen. Mitään kiirettä ei ole, sillä meidän ongelmat eivät ole ihan hetkeen häviämässä :-/
  Ja jos ei tästä enää jatketa, niin kiitos kuitenkin! Ehkäpä elämä aukaisee uusia ovia toisaalla. Nyt osaan ainakin pitää niitä raollaan homeopatian suuntaan.

  VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.