sunnuntai 8. joulukuuta 2013

sunnuntai

Tän siperiansään pitäis helpottaa tiistaina, olkoonkin että on olemassa uhka siitä että pakkasen laskiessa ja vesisateen alkaessa me mennään jäämyrskyn kautta, eikä kukaan mene vähään aikaan yhtään mihinkään. Aika näyttää, ja onneksi se on vasta tiistaina... huomenna pääsee kuitenkin hakemaan kinkun teurastajalta.


M tekee tossa vieressä kouluprojektiaan, taustalla soi joululaulut ja lasissa on punkku. Vielä alkusyksystä oli hienoa jos M:n kotitehtävissä olin alkukirjaimen lisäksi edes yksi äänne oikein, nykyään kaikki on kirjoitettu äänteellisesti oikein ja noin puolet sanoista ihan oikeestikin oikein.


se vetäs sit napaansa laatikollisen keksejä...

tässä lammessa on jotain vikaa!!!!

hetken harkittuaan Koira siirtyi kokeilemaan tätä uutta muotoa lammesta...


lenkiltä palatessani muistin että multa on jäänyt kuvaamatta ja postaamatta
STK:n mulle tekemä seppele... eiks oo upea?????

O ei ihan varmasti aio syödä tätä sössöä... EI, ei, ei... EI! Vaikka henki menis...

Jälkkäriä niille kahdelle muulle... O ei edes maistanut. ruokaansa


4 kommenttia:

 1. Hienoa, M! Olenkin iät ja ajat miettinyt, että miten lapset oppivat/opetetaan lukemaan ja kirjoittamaan kieltä, jossa kirjaimet eivät vastaakaan loogisesti äänteitä. Miten M oppii, että "cot" ja "creem" tarvitsevan sen järjettömän a-kirjaimen? Pitääkö sanat vain opetella vähitellen ulkoa? :o

  - AS-tyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo sulle tähän vastausta ja itse koen ettei musta ole juurikaan iloa ton lukemaan ja kirjoittamaan oppimisessa. Mä en edelleenkään tiedä miten lapsi ottaa erottamaan K:n, C:n ja S:ssän ja kuulemaan ne tietyt kirjaimet sanoissa, ne missä ei päällisin puolin ole mitään logiikkaa.

   Poista
 2. No voihan murusta. Mikä oli vikana? Eikö hän edes jälkiruuan menetyksen uhalla maistanut? Voi toista...

  Meillä minun äiti just nauroi, et ei olisi uskonut että joskus on tyytyväinen, kun yksi lapsi syö kanat ja toinen pastat :D Jotenkin on vaan totuttu, että kun poikaset yleensä syövät kaikkea, niin annetaan valita ja yleensä säätämiset menee ohi...

  Ja siis ihan käsittämättömän kaunis kranssi. Keneltä sen saitkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O joka käytännössä syö mitä tahansa inhoaa mössöjä ja kaikki risoton sukulaiset luokitellaan mössöksi, samoin kuin keitot ja padat ;) Sen lisäksi jannu kokeilee tällä hetkellä rajojaan suorastaan kaksin käsin. M:n syömisongelmien jäljiltä meillä ei kauheesti ole säätämisen varaa ruokapöydässä ja ulkopuolisesta nää systeemit saattaa näyttää välillä aika tylyiltä, mutta kyllä niistä on hyötyä ollut jos sen eteen on töitäkin tehty... syömisterapiaa alkuun kahdesti viikossa, sitten kerran ja viikon päästä se on ohi. Psykologillahan se tulee varmaan ravaamaan vuosikaudet.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.