keskiviikko 29. tammikuuta 2014

mä tahdon ja haluan ja kaikki muutkin tahtoo ja haluaa...

Koulun ruokasalissa on kylmä. Koulun ruokasalin tuolit on epämukavia. Koulun ruokasalissa tuoksuu koululta... mä mietin miksi kaikissa kouluissa haisee koululta, onko oppimateriaaleissa tai oppimisessa joku ominaistuoksu joka imeytyy kaikkeen ja leviää kaikkialle...

Paikalla on kolmisenkymmentä ihmistä. Asukasyhdistykseen kuuluu tällä hetkellä 726 taloutta, niistä se kolmisenkymmentä  vääntäytynyt paikalle tiistai-iltana. Valtakirjoja oli kai joitakin kymmeniä. Mä oo kokouksessa ensimmäistä kertaa. Ei niin etteikö asiat ennemin olis kiinnostaneet, mutta... valtaosa meidän yhtiökokouksista on päivällä ja vasta nyt aletaan olla siinä vaiheessa että voin mennä yhtiökokoukseen illalla, ilman että siitä koituu kohtuutonta riesaa ja haastetta kenellekään.

Hallituksen puheenjohtaja on hyvän ystävän mies, sen lisäksi tunnen siellä muutaman... useimmat koulubussipysäkiltä. Naisia on paikalla kai viisi, kaikki valkoisia – monessa muussa kultturissa ei ole naisen homma istua miettimässä asukasyhdistyksen asioita.

Tää oli siis vuosikokous. Ei varsinaisesti käsiteltäviä asioita, vaan edellisen vuoden tilinpäätöksen hyväksyntä, uuden budjetin esittely jne. Sit piti valita uusi johtokunta... se oli se syy miksi mä olin siellä. Halusin äänestää, äänestää koska sit saa edes myöhemmin rutista et mähän sanoin... Enemmistö on mun onneksi samaa mieltä mun kanssa ja hallitus jatkaa seuraavalle kaksivuotiskaudelleen.

On siellä soraääniäkin enkä niitä kuunnellessani osaa olla miettimättä ihan muita taannoisia tapahtumia... 

Prosenttilasku kun tuppaa olemaan ihmiselle vaikeeta. Samoin ihmiselle on vaikeeta aina välillä ymmärtää miksi just sen tahto tai huoli ei ole se tärkein. Miksi heitä ei kuunnella? Miksi hallitus ei ota kantaa? Miksi hallitus vaan vetoaa siihen CC&R:n, niihin yhdessä hyväksyttyihin ja kaikkien parhaaksi tehtyihin sääntöihin. Miksi niihin sääntöihin ei tehdä poikkeuksia ja miksi just mä en saa tahtoani läpi... Kannabisjupakan keskellä oli tilanne, jossa osa asukasyhdistyksen jäsenistä halusi palkata juristin hoitamaan tilannetta ja tämä ryhmä kokee edelleen tullensa kohdelluksi kaltoin, väärin ja väärin perustein... Asukasyhdistyksessä on 726 taloutta. Niistä 54 halusi palkata juristin. Asiasta ei virallisesti äänestetty, mutta vain 54 ilmoittautui mukaan haluamaan kun aiheesta käytiin keskustelua. Loput 672 oli hiljaa. Pikaisella laskutoimituksella siis 7,4%  asukkaista halusi laittaa yhtiövastikkeensa juristin palkkaan. Ymmärrettävästi asukasyhdistyksen hallitus ei palkannut juristia, tai siis mun mielestä ymmärrettävästi... soraäänet eivät edelleenkään olleet yhtä ymmärtäväisiä.

Muuta kokouksessa kuultua ja opittua... meillä on asukkaita jotka haluaa palkata meille oman poliisin. Mä en usko että se on edes mahdollista, ei siis vaikka siihen olis rahaakin... yhteiskunta kun ei toimi niin että vois vaan palkata meille ihan oman poliisin. Toisaalta ajatelkaa miten kätee olis jos sais ihan oman poliisin... sille vois soittaa aina kun joku sortaa. Meillä on myös asukkaita jotka haluavat kaataa kaikki puut. Viimeisen myrskyn aikana yksi puu kaatui yhden talon päälle. Täällä on paljon puita. Vaaralliset puut yritetään karsia ennen vastaavia onnettomuuksia ja asukasyhdistys tekee jatkuvasti työtä aiheeseen erikoistuneitten ammattilaisten kanssa. Yhden puun kaataminen maksaa hallituksen mukaan lupineen ja muine säätöineen noin $10.000. Mä en oo ihan varma tästä kaikkien puitten kaatamisesta, me kuitenkin asutaan käytännössä keskellä metsää. On siellä kokouksessakin sekin tyyppi joka vaati alueen läpiajon estämistä koska ne vieraat läpiajajat ajaa jatkuvasti ylinopeutta. Hallituksen puheenjohtajan mukaan 85% meidän alueella kirjoitetuista ylinopeussakoista kirjoitetaan ihan asukasyhdistyksen jäsenille... vieraat ne täällä kaahaa.


Demokratia on vaikea laji.

edessä, takana, sivulla - metsää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.