torstai 16. tammikuuta 2014

oma maa mansikka, muu maa...

Minkälaista oli Floridassa? Siis ihan subjektiivinen mielipide... Floridassa ei ollut erityisen kaunista. Floridassa ei ollut mitenkään erityisen mielenkiintoista nähtävää, no linnut ja alligaattorit – mutta noin muuten. Floridan maisemat oli nähty ekan kymmenen minuutin aikana. Floridassa oli pääsääntöisesti kostean nahkeaa ja lämmintä, ja Floridassa on ihan valtavasti eläkeläisiä.

Naplesia me ryhdyttiin puolileikkimielisesti nimittämään esihautuumaaksi. Kaikkialla on hopeahapsia kaikkialta, joka nurkassa lääkäriasema tai sairaala, eikä kenelläkään ole kiire minnekään. Täällä ei näy lapsia. Täällä ei näy meidän ikäisiä, paitsi palveluammateissa... köyhiä palvelemassa varakkaita eläkeläisiä tai köyhiä eläkeikäisiä palvelemassa varakkaita eläkeläisiä. Tuntuma olisi varmasti ihan toisenlainen jos oltais oltu jossakin muualla.

Key West oli bileparatiisi... paikka jonne lähdetään vetämään kännit ja unohtamaan oikea elämä. Siellä oli kaunista, mutta mun makuun noin tsiljoonasti liikaa turisteja – turistina toki itsekin.

Turisteja on kaikkialla. Niitä on kaikkialta ja niitä on kaikkialla... Yhdysvalloista, Kanadasta, Etelä-Amerikasta ja Euroopasta... aasialaisia ja intialaisia ei täällä näy, tämä on valkoisen, hyvin toimeentulevan ihmisen paikka. Rikkaat sulkeutuvat omille aidatuille alueilleen, mekin useamman aidan ja lukitun portin taakse.

Talo sinälläänhän oli aivan mahtava... kukapa ei täällä haluaisi lomaansa viettää, sisustuslehden ja matkailu-unelmien sivustoilla. Kaunis, tarkkaan harkittu ympäristö, viimeistä yksityiskohtaa myöten mietitty. Keittiö selkeästi ruuanlaittajan keittiö.


Omaan maailmaani kaipaan enemmän vaihtelua ja syvyyttä, elämän kerroksellisuutta. Kiitos Florida, oli ihan kiva käydä mutta tänne en haluaisi jäädä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.