keskiviikko 8. tammikuuta 2014

aamulla muitten nukkuessa

Kello on kahdeksan aamulla ja muut nukkuu. Me istutaan K:n kanssa tässä sohvalla. K katsoo telkkaria, minä kirjoitan ja ikkunan takana pelikaani suorittaa aamupuhteitaan. Unenpöppöröinen O tassuttelee valtaisaan olohuoneeseen ja kiipeää sohvalle meidän viereen.

Talo on valtava. K käy pissalla ja sanoo että täällä on vessoja joka paikassa. Meillä kotona niitä on kolme, täällä viisi... pissalle ei tosiaan oo koskaan kovin pitkä matka. Olohuoneen sohvaan mahtuu kahdeksan aikuista, lisäksi on kaksi nojatuolia. Mulla on kaikki kamat hukassa – tilaa on liikaa. Keittiössä kulkee kotieläinten polku, en osaa sanoa onks ne muurahaisia... ne on liian pieniä, niitä on riittävästi, yhdessä kylpyhuoneessa on jotain toisenlaisia örkkejä, pieniä nekin eikä kovin vaarallisen oloisia onneksi. Oon taas onnellinen siitä et me ollaan kiltisti maksettu tuholaistorjunnasta – kuuden viikon välein.


eka portti alueelle


toka portti

talo ja meidän vuokra-auto

Eilen keskilännen paukkupakkaset valuivat tänne etelään eikä ilma ollut juuri sen kummempi kuin meillä kotonakaan, kymmenisen astetta, pilvistä ja välillä ripsaus vettä. Edelleen on pilvistä, mutta tänään pitäis olla lämpimämpää. Lauma se ei onneksi haittaa... lämmitetty uima-allas toimii myös viileämpänä päivänä ja uima-allas riittää pitkälle.

On ihanaa katsoa laumaa isovanhempiensa kanssa. Kaikki kolme on ottaneet uudet ihmiset omikseen kysymyksittä, tai no... M:lla nyt on omat kysymyksensä, mutta isovanhemmat on ihania. M kysyy; ”Ollaanko me oikeesti samaa perhettä?” – Joo. ”Kauanko te ootte täällä?” – Kaks viikkoa. ”Niin mekin.” M sanoo; ”Isoisä, I love you!” Isoisä on sulaa vahaa... M miettii ja pohtii osittaista kielimuuria ja kertoo kuinka hän kaksivuotiaana puhui vaan suomea ja sitten unohti miten sitä puhutaan ja puhuu nyt englantia... niinhän se meni, puhui – vähän – lopetti puhumisen ja lopulta kovan työn tuloksena löysi väylän kommunikoida, englanniksi. Nyt täällä se opettelee suomea ja opettaa famolleen englantia... aika tasoissa ne on, puolin ja toisin.


Kunhan muut herää aloitetaan päivä... pannareita, munia, mansikoita. L vetäytyy toimistoon palavereihinsa ja me muut hypätään sinne uima-altaaseen. Iltapäivällä voitais ajaa vaikka puistoon, tai rannalle.

ajelulla
2 kommenttia:

  1. Olen kovin kiinnistunut Naples alueesta - itsekkäästi. Olen kuullut kehuja, en ylistystä ja ensi marraskuuta silmällä pitäen intona odotan kommenttia.
    Have fun! Ja ihan hyperiä, että miehesi vanhemmat vaikuttavat!

    VastaaPoista
  2. Mukavaa lomaa. Kivan näköinen talo teillä siellä.

    VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.