ruokakauppahaaste - Redmond, WA

SalamatkustajanSatu kysyi miltä lähikaupassa näyttää eripuolella maailmaa. Tartun haasteeseen ja heitän sen eteenpäin kaikille halukkaille... missä käyt kaupassa? Miltä siellä näyttää? En tarkoita sitä kauppaa josta ostetaan viikonlopun gurmeet vaan sitä ihan tavallista lähikauppaa.

Onhan niitä kuvia tullut tosta meidän kotikaupasta ennenkin laitettua, mutta laitetaan kerrankin vähän laajemmin. Me ollaan siitä poikkeuksellisessa tilanteessa että meillä on kävelymatkan päässä kauppa ja vielä keskimääräistä parempi sellainen. Käytännössä sinne tulee usein kävelyn sijaan kurvattua autolla tai kesällä pyöräiltyä, onhan matkaa siihen ihan lähimpäänkin kauppaan kuitenkin puolisentoista kilometriä. Monella ei moista luksusta kuitenkaan ole, vaan ruokakauppaan ei voi edes ajatella kävelevänsä, tai se ainoa paikka mistä hakea unohtunut maito, jätskiä tai paahtoleipää on lähinnä kioskiin verrattava reikä seinässä.

Tää on kuitenkin se meidän ainoa lähikauppa, seuraavaa varten pitää jo ihan oikeasti hypätä autoon, ja täältä haetaan milloin mitäkin, usein myös viikon ruuat. Olemme siis onnekkaita. Meidän kotikaupassa on omat palvelutiskinsä kukille, juustoille, kalalle, lihalle, leipomotuotteille, delituotteille ja leikkeleille. Ei siis se mielikuvien maitokauppa vaan aika paljon enemmän.

Päivän ostoslistalla oli tuore patonki, kivennäisvettä, vuohenmaitojuustoa, katkarapuja, kananmunia, pastaa... samalla pysähdyin apteekissa selvittelemässä paria lasten reseptiä.

siinä se on - kotikauppa QFC aka Quality Food Chain eli Kroger

Heti ovesta sisääntullessa on vastassa ensin kukat ja sit hedelmät ja vihannekset. Luomutuotteille on omat tiskinsä, samoin aasialaisen keittiön vihanneksille on oma osastonsa.

Maanantaisin täydennetään.

leikkeletiskin antia

Juustotiskistä saa asiantuntevaa apua. Tänään tarvitsin kovan vuohenmaitojuuston. Sellaisen jossan on oikeasti vain vuohenmaitoa. 

Osa leivistä leivotaan talossa. paahtoleiville on oma hyllynsä toisaalla.

Leipomo-osastolta voi tilata myös kakkuja ja leivoksia.

Viinihyllystä löytyy myös osaava myyjä, joka mielellään antaa suosituksia ja esittelee uusia löytöjä.

K ihailee kalatiskin eläviä hummereita, ostereita ja taskurapuja.

Kalamestari asettelee lohifileitä tuoretiskiin.

Lihatiskissä on  mitä ikinä saattaa haluta. naudanlihaa, sianlihaa, lammasta ja siipikarjaa. Mukana myös puolivalmista jos ei halua itse tehdä alusta loppuun. Valmiiksi pakatut lihat on kylmätiskissä joka on lihatiskin jatkeena.


Maitohyllystä löytyy maitotuotteet laidasta laitaan. Vuohenmaitojugurtin tosin joutuu hakemaan muualta. Valikoimasta löytyy kuitenkin maitoja, luomumaitoja, laktoosittomia maitoja, mantelimaitoja, soijamaitoja, kookosmaitoja, luomuna ja vähemmän luomuna. Jugurteissakin löytyy tavallista ja kreikkalaista, maustettua ja maustamatonta, ja sit vielä tietty luomut ja ei niin luomut.

kananmunissakin on valikoimaa...

...ja tuoremehuissa

salsahylly

pastahyllyn anti on tavalliset pastat, luomupastat, amerikkalaiset pastat, italialaiset pastat, vihannespastat, maissipastat, riisipastat ja spelttipastat

oikealla kivennäisvedet, vasemmalla mehut


K hoitaa maksamisen automaattikassalla

apteekki on samassa tilassa

K valkkaa laastareita

päivän ostoksetKommentit