torstai 19. helmikuuta 2015

täällä myydään ihan mitä vaan

Kerran vuodessa on postilaatikkoon kolahtanut Costcon bonus, ja näin helmikuussa naamakirjakin täyttyy bonussetelikuvista. Joku saa muutaman satasen, toinen kuusikin sataa ja sit me monilapsiset perheet kerätään näitä jumboseteleitä. Yhtälailla jokainen odottaa sitä omaa seteliään. Näitä bonareita käytetään puutarhakalusteisiin, huonekaluostoksiin, autoihin, lomamatkoihin ja meidän tapauksessa – varmasti monen muunkin – ihan vaan ruokakaapin täyttämiseen. Listaa kerätään pitkään; kahvia, ruokaöljyä, roskapusseja, tiskiainetta, pesuainetta, yleispesuainetta, tiskikoneen huuhtelukirkastetta, muroja, luomujauhelihaa, luomukanaa...Maanantaina se odotettu aarre sit viimein tuli, paksyu kirjekuori postilaatikossa. Listaa on kerätty pöydänkulmalla pitkään. Kaupassa aseena on kaksi jättiostoskärryä. Siinä vaiheessa kun koko kauppa oli kierretty alettiin olla tilanteessa jossa kolmannellekin kärrylle olis ollut käyttöä. Olis pitänyt ottaa kuva. Hyllyyn jäi vielä jauhosäkit ja riisisäkit.  Mukana niitten ostoslistan peruskamojen lisäksi tuli laatikollinen olutta, viisitoista pulloa viiniä, neljä juustoa, sisäfile, parmankinkkua, italialainen soppressata salami, tuoreita marjoja, lohta. Ostettiin me uus vaakakin, sellainen hieno joka juttelee suoraan puhelimen kanssa.Costco ei kauniilla asetteluilla koreile. Sen sijaan laatuun on panostettu, samoin kuin isolle perheelle sopiviin pakkauskokoihin. Minimimäärä mantelimaitoa on 1.5 gallonaa, 5.7 litraa, pienin purkki mansikkahilloa  1.19kg, luomujauhelihapaketissa on vajaat kaksi kiloa luomulehmää. Costcosta saa mitä tahansa. Oikeesti mitä tahansa. Sieltä voi ostaa terveysvakuutuksen, lattiat, lomamatkan, silmälasit, kuulolaitteen, tekarit, ruokaa, juomaa, vaatteita, lääkkeitä, leluja, työkaluja, huonekaluja, liinavaatteita, veneen, auton... just name it. Lasten yöasut me ostetaan melkein poikkeuksesta täältä, sillä luomupuuvillaisen pyjaman voi kantaa kotiin kahdellatoista taalalla. Muuten vältän ostamasta täältä etenkin lastenvaatteita, se sama talvitakki tai housut kun on aika monella muullakin. Viime talvena pojilla oli Costcon toppaliivit, ja useampaan kertaan me saatiin koulusta kotiin väärä ulkovaate.

Kassalla loppusumman ollessa $1,223.59, oli kivaa ojentaa se shekki kassapojalle ja vähentää lopusummasta melkein yhdeksän sataa. Parkkipaikalla ohikulkija kysyi et kai meillä on paljon apua tän kaiken ruuan kanssa ja Fredde huikkas lavalta et ei niitä oo kuin kolme reilun metrinkorkuista, mutta ne syö paljon.

onneks on iso lava

Fredde tyhjensi auton lavan, laittoi pakastekamat pakkaseen ja kylmätavarat kylmään. Loput odotti mua keittiössä kun tulin kotiin viettämästä ravintolailtaa tyttöjen kanssa. Tulipahan syötyä kauniistiaseteltua, keskinkertaista ja totaalisen ylihintaista ruokaa hyvässä seurassa. 

viini oli kivaa saada pikkukarahvissa


tästä riitti useammallekin


Kotiin tultuani juttelin hyvän tovin M:n kanssa ja tänään aamulla jannujen ollessa koulussa mä tyhjentelin kaikki kuivatavarat ja lääkkeet keittiön tasoilta kaappeihin.

ennen


jälkeen5 kommenttia:

 1. Miksi ihmeessa meille ei ole mitaan shekkia tullut? Paljollako pitaa olla ostanut etta sellaisen saa? Nimim. Mulle kanssa isoja shekkeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljolla. Me ollaan keskitetty kaikki - siis oikeesti KAIKKI - meidän ostokset yhdelle luotokortille ja vuoden ostoksilla kerätyillä bonuksilla tienaa viisihenkisessä perheessä tän.

   Poista
 2. Anonyymille tiedoksi, että se on ihan American Express luottokortti. Sitä kun vinguttaa koko vuoden jokapaikassa niin saa hyvän bonuksen. Costcon ja American Expressin yhteistyö päättyy ensi vuoden alussa, koska se ei ole ollut amexille taloudellisesti kannattavaa. Mutta eiköhän heille joku muu kumppani löydy.

  VastaaPoista
 3. Pitääkö koko bonussumma käyttää yhdellä ostoskerralla? Tuntuisi jotenkin käytännöllisemmältä, jos sen voisi jakaa usealle kerralle.
  Kepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse käyttää kerralla. Meillä nyt on vaan tullut tavaksi ostaa koko summalla ja samalla latoa kärryyn vähintään puolen vuoden tiskiaineet, roskapussit, pyykinpesuaineet jne.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.