Siirry pääsisältöön

ballerinan kiireinen viikonloppu

Meillä on menossa viimeiset tunnit tätä remppavapaata... kohta on hypättävä suihkuun ja lähdettävä hakemaan lauma takaisin kotiin. On ollut hiljaista, ihan käsittämättömän hiljaista ja rauhallista. Koira nyhjää sylissä kun kerrankin voi, aamiaistakin on saanut syödä ihan rauhassa, huikeeta. Niin, ja sai nukkua, rauhassa, ihan rauhassa koko yön tosin tottumuksesta heräsin kolmen pintaan.

Henkisesti yritän valmistautua tulevaan. L jo sanoi et lapsille leffoja ja aikuisille kaljaa. M oli jo eilen ihan totaalisen puhki. Joku toinen vanhempi olis peruuttanut yökyläilyt, mutta mä tiesin et ne oli kaikki odottanut tätä jo pari viikkoa ja menkööt nyt kaikki samaan konkurssiin. Huomenna kuitenkin pyhäpäivä, M saa ladata akkujaan ihan rauhassa. Leikkiä itsekseen ja katsella leffoja ja kiukuta ja raivota ja itkeä. En hämmästyis vaikka olis kuumeessakin.

Perjantaina käytiin tutustumassa M:n uuteen kouluun. Neiti kesäheinä oli innoissaan mekossaan ja hatussaan. Se hämmästeli niitä lapsia jotka ei selkeesti tienneet minkälaista koulussa on. M:n pidempi koulutie kantaa hedelmää, tässä kohdassa muutos ei oo kohtuuton. Se tietää jo miten koulussa toimitaan.



syksyllä aloittaa viisi Kindergarten luokkaa, kolme kokopäiväistä ja kaksi puolipäiväistä.


Illalla oli balettinäytös. Kammattiin kotona ja vähän meikattiin ja sit mentiin. Mun prima - tai niin kuin M sanoo crema - ballerina. Välillä käytiin meidän pikkuhuoneessa keräämässä rohkeutta ja rauhoittumassa ja sit haisteltiin taas back stagen tunnelmaa. Käytiin muiden kanssa meikissä ja kuunneltiin ohjeet ja mä pääsin vaklaamaan verhojen väliin niitten esitystä. Oon aika loppumattoman ylpeä mun prinsessasta, siitä että se onnistui ja tanssi isolle yleisölle. Vähän myös itsestänikin, olinhan mä tajunnut kuivaharjoitella tätä tilannetta sen kanssa ja muistuttaa miten pimeetä siellä teatterissa on näytöksen aikana... näinpä pidin siellä verhojen takana pimeässä lopulta useampaakin lasta kädessä, on pelottavaa olla pimeässä, on pelottavaa kun ei näe mihin mennä eikä oikein edes tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu.


eka me käytiin katsastamassa katsomo

M haistelee käytävän tunnelmaa meidän privaattisopesta


jonossa meikkiin



valmiina näyttämölle

tältä se näytti katsomosta käsin...


K oli Kummitäti T:llä ja jäi reippaasti yöksi. Ei siitä olis ollut istumaan toista tuntia katsomossa, hyvä jos olis vartin jaksanut. Kummitäti oli opettanut sille actionsankareita... K, mun maailmanmatkaaja, niin rohkea. Ekaa kertaa ihan yksin kyläilemässä ja seuraavana päivänä heti seuraavaan paikkaan. Tätäkin tuumin et onko järkee, mutta hyvinhän se on näyttänyt mieheltä sujuvan, puretaan höyryjä sit tänään kotona.


Lauantaiset synttärit olis varmaan pitänyt jättää menemättä, mut oli M:lla hauskaakin. Ei syönyt. Meni kertaalleen totaaliseen lukkoon siellä kiipeilysysteemissä, kun se kiipeilyohjaaja oli yrittänyt auttaa sitä. Fiksu ohjaaja kysyi sit multa et onko M:lla ongelmia koskettamisen kanssa... selviskin et se on tehnyt töitä autistien kanssa. Tää keskustelu siis käytiin siinä vaiheessa kun mä olin näyttänyt emoapinanlahjani ja kiivennyt sinne huipulle pelastamaan lapseni. Siellä me sit hetki kerättiin voimia sylikkäin ja sit lähdettiin yhdessä alas.



päivänsankari miltei katonrajassa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän