tiistai 28. toukokuuta 2013

viisauksia bakteereiden keskeltä

Elo sairastuvalla jatkuu... hmmm, sairaana. Meillä makaa jengiä pitkin lattioita ja painetaan kaukosta seuraava jakso merirosvoja. Silmätulehdus leviää, niin kuin nyt silmätulehduksella on tapana levitä ja mun kaulan imusolmukkeet on niin turvoksissa ettei kaulaa ja päätä enää erota toisistaan. Pojat nyt onneksi jo syö, M on edelleen jäätelödieetillään.

M:n luokalta on kuusi lasta sairaana ja L:n töissä on kans kaikki kipeenä. Rutto leviää siis kulovalkean lailla. Iltapäivällä pitää raahautua lääkäriin hakemaan tropit meille aikuisille ja mietin pitäiskö toi O:kin kierrättää lääkärin kautta kun senkin silmät – yllätys, yllätys – vähän punoittaa.

Positiivisinta elossa tässä kohdassa on se ettei meidän K ole oikeesti nyt enää moneen päivään tarvinnut vaippaa kotona. Itse kertoo kun tarttee mennä, eikä aina edes kerro vaan menee vaan ja hoitaa homman ihan itse. Tänään pitäis lääkärireissulla kokeilla mitä tapahtuu jos ei olla kotosalla... yöksi se tarttee kyllä vielä vaipan, mutta eihän se vielä ole edes kolmea.


Olen siis valmis jakamaan pottakoulutus viisautta... Mun neuvo on et älä tee mitään. Kyllä ne oppii opettamattakin, tämänkin asian... ainakin mun lapset, kaikki kolme, on oppineet. Nämä mun lapset joista kaksi kolmesta ei oppineet edes puhumaan opettamatta.


2 kommenttia:

 1. Hienosti oppineet kuivaksi sun lapset, mun koululainen (8-vee) kastelee edelleen öisin silloin tällöin jollei syö hormonilääkitystään (ja kolme vanhempaa teki tätä myös opettamisesta huolimatta). Kiva kun tämä jollain sujuu!:-) Silmätulehduksen leviämisen estämiseen uskallan suositella käsi-/kasvopyyhdeiden vaihtoa kerran tai pari kertaa päivässä ja edellisen postauksen laryngiittiin hyväksi todettu istumista ilmastoidussa autossa. Nimimerkki, "kaiken kokenut" neljän äiti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yökasteluhan on puhtaasti hormonaalista eikä sillä ole mitään tekemistä sen päiväkuivuuden kanssa, näin mulle on ainakin opetettu ja tiedän useammankin lapsen, joka on kastellut vielä aika vanhanakin öisin.

   Ehkä meillä on ollut tuuria, en tiedä. Mutta oon kiitollinen siitä etten ole joutunut ketään kuivaksi erikseen opettamaan. En ole varma olisinko osannut. Huomenna vien terapiaan housut ja paidan, jos vaikka joku muu osais opettaa mun lapsen pukemaan. Mä en osaa.

   Meille lääkäri suositteli käsi- ja kasvopyyhkeiden vaihtamista talkkariin silmätulehduksen ajaksi. Yöilma on täällä kylmää ja kosteeta ja siksi se pelkän ikkunan avaaminen toimii, etenkin kun meillä saa makkarissa käytännössä puolet seinästä avattua.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.