sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

lapion varressa

Pihan rakennus edistyy. Toinen puoli on valmis ja toinen jääköön ensi kesään. Sinne toiselle puolelle tulee yksi kasvimaalaatikko lisää, polku talojen väliin ja ehkä pari matalaa mäntyä.

kivikaupassa seurattiin trukkia

eka tehtävä oli kaivaa vanha nurtsi ylös

nurtsi poistettu, laatat tulevilla paikoillaan ja puskille katsottu paikat

laatat ja puskat aseteltu paikoilleen

rosmariinitynnyri mukana matkassa

maanpeittokasvit istutettu laattojen väliin

männyn ja hortensian väliin ja taakse istutettiin näitä "Hens and Chicks"

laattojen ja kasvien välit täytetty soralla "pea pebbles"palkka 

4 kommenttia:

 1. Hei! Hyvältä näyttää!Kivoja kuvia!

  Katsoin telkkarista tosi kiinnostavan dokkarin , joka voisi mahdollisesti kiinnostaa sinuakin. :

  "TV1 maanantaina 22.7.2013 klo 19.00 - 19.55, uusinta tiistaina 23.7. klo 22.55 - 23.50 ja sunnuntaina 28.7. klo 12.40 - 13.30

  Yle Areenassa 7 päivän ajan

  Autismi on teollisuusmaissa nopeimmin kasvava neurobiologinen kehityshäiriö.

  Tutkijat eivät ole päässeet yksimielisyyteen siitä, miksi sairaus on yleistynyt viimeksi kuluneen 20 vuoden aikana. Syitä etsitään perinnöllisten tekijöiden sijaan muun muassa ympäristötekijöistä ja ruuansulatuskanavan häiriöistä.

  Mikrobiologit ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että valtaosa autistilapsista kärsii vakavista ruuansulatuskanavan häiriöistä.


  Äiti alkoi testata hoitoja
  Dokumentaristi Marion Gruner, pienten lasten äiti itsekin, matkaa vastausten perässä Norjassa, Englannissa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

  Gruner tapaa dokumentissa (The Autism Enigma) kaksi äitiä, joiden pojilla on todettu autismi.

  Somalitaustainen maahanmuuttajaäiti, Adar Hassan on osallistunut tutkimukseen selvittääkseen, miksi autismi on niin paljon yleisempää hänen yhteisössään.

  Toinen äiti, amerikkalainen Ellen Bolte otti ohjat omiin käsiinsä ja alkoi kokeilla, mitkä hoidot auttaisivat autistisen pojan ruuansulatusongelmissa. Tulokset yllättävät, sillä samalla pojan sosiaaliset taidot ja oppimiskyky kohenivat.

  Tuotanto: PBS, Yhdysvallat"

  Ohjelmaa voi katsoa vielä muistaakseni 7 tuntia Yle Areenasta Prismasta, jos sinua kiinnostaa. En nyt muista , mikä kellonaika siellä teillä on.

  Itsekin ajattelen kuten dokkarissa, että autismin syyt löytyvät todennäköisesti sekä perinnöllisestä alttiudesta että ympäristö/ravitsemus ym syistä eli tuskin varmastikaan yleensä tietenkään mistään yhdestä asiasta.


  Suomimuija


  VastaaPoista
 2. Hello Yksis! Sulla on usein oikein kiinnostavia kommentteja omien kiinnostavien juttujesi lisäksi blogissasi. Joskus bloggaat niin tiheään, että jotain kiintoisaa keekustelua jää aiemmista postauksistasi huomaamatta tai joku kommentoi jotain vanhempaa postaustasi ja muut eivät sitä silloin huomaa.

  Oletko ajatellut, että voisit asentaa sivupalkkiin sellaisen jutskan, jossa näkyy viimeisimmät blogiisi annetut kommentit aikajärjestyksessä. Joillain olen nähnyt sellaisia. Itsekin löysin juuri äsken yhden oikein ajatuksia herättävän , jännän kommentin joitain juttuja taaksepäin blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava ajatus! Kiitokset ideasta ja lisätty on :)

   Poista
 3. Kiitos! Mahtavaa, kun laitoit tuon jutskan! Kiva, että idea miellytti sinuakin! :)

  VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.