Jokin aika sitten sain blogiini kommentin, joka jäi kummittelemaan mun mieleen. Kommentti oli ystävällinen ja lyhyt. Se ei haastanut mihinkään, oikeastaan se oli pelkkä toteamus, jossa kirjoittaja sanoi: ”Mä haluaisin elää sun elämää!” Nopeasti voisi vastata, että niin minäkin, mutta jäin silti miettimään sitä mielikuvaa, joka tulee vastaan niin sosiaalisessa mediassa kuin täällä blogissakin. Vuosi 2023 oli monella tapaa haastava, ei raflaavan katastrofaalinen, mutta ehkä enneminkin sellainen hiljaisen haastava. Kukaan ei kuollut – paitsi kissa – ei edes melkein. Kukaan ei sairastunut vakavasti – paitsi koira, mutta sekin on hallinnassa. Kaikki on ihan hyvin, vaikka oli hetkiä, kun teki mieli heittää hanskat tiskiin. Toisaalta vuosi oli myös ihana, ja kun katsoin taaksepäin, keräillen kuvia tähänkin kirjoitukseen ajattelin, että mulla on tosiaan aika ihana elämä. Olemme monessa etuoikeutettuja ja moni antaisi varmasti paljon saadakseen elää sellaista elämää kuin ne valokuvien tarinat k...
Hei! Hyvältä näyttää!Kivoja kuvia!
VastaaPoistaKatsoin telkkarista tosi kiinnostavan dokkarin , joka voisi mahdollisesti kiinnostaa sinuakin. :
"TV1 maanantaina 22.7.2013 klo 19.00 - 19.55, uusinta tiistaina 23.7. klo 22.55 - 23.50 ja sunnuntaina 28.7. klo 12.40 - 13.30
Yle Areenassa 7 päivän ajan
Autismi on teollisuusmaissa nopeimmin kasvava neurobiologinen kehityshäiriö.
Tutkijat eivät ole päässeet yksimielisyyteen siitä, miksi sairaus on yleistynyt viimeksi kuluneen 20 vuoden aikana. Syitä etsitään perinnöllisten tekijöiden sijaan muun muassa ympäristötekijöistä ja ruuansulatuskanavan häiriöistä.
Mikrobiologit ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että valtaosa autistilapsista kärsii vakavista ruuansulatuskanavan häiriöistä.
Äiti alkoi testata hoitoja
Dokumentaristi Marion Gruner, pienten lasten äiti itsekin, matkaa vastausten perässä Norjassa, Englannissa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa.
Gruner tapaa dokumentissa (The Autism Enigma) kaksi äitiä, joiden pojilla on todettu autismi.
Somalitaustainen maahanmuuttajaäiti, Adar Hassan on osallistunut tutkimukseen selvittääkseen, miksi autismi on niin paljon yleisempää hänen yhteisössään.
Toinen äiti, amerikkalainen Ellen Bolte otti ohjat omiin käsiinsä ja alkoi kokeilla, mitkä hoidot auttaisivat autistisen pojan ruuansulatusongelmissa. Tulokset yllättävät, sillä samalla pojan sosiaaliset taidot ja oppimiskyky kohenivat.
Tuotanto: PBS, Yhdysvallat"
Ohjelmaa voi katsoa vielä muistaakseni 7 tuntia Yle Areenasta Prismasta, jos sinua kiinnostaa. En nyt muista , mikä kellonaika siellä teillä on.
Itsekin ajattelen kuten dokkarissa, että autismin syyt löytyvät todennäköisesti sekä perinnöllisestä alttiudesta että ympäristö/ravitsemus ym syistä eli tuskin varmastikaan yleensä tietenkään mistään yhdestä asiasta.
Suomimuija
Hello Yksis! Sulla on usein oikein kiinnostavia kommentteja omien kiinnostavien juttujesi lisäksi blogissasi. Joskus bloggaat niin tiheään, että jotain kiintoisaa keekustelua jää aiemmista postauksistasi huomaamatta tai joku kommentoi jotain vanhempaa postaustasi ja muut eivät sitä silloin huomaa.
VastaaPoistaOletko ajatellut, että voisit asentaa sivupalkkiin sellaisen jutskan, jossa näkyy viimeisimmät blogiisi annetut kommentit aikajärjestyksessä. Joillain olen nähnyt sellaisia. Itsekin löysin juuri äsken yhden oikein ajatuksia herättävän , jännän kommentin joitain juttuja taaksepäin blogistasi.
Loistava ajatus! Kiitokset ideasta ja lisätty on :)
PoistaKiitos! Mahtavaa, kun laitoit tuon jutskan! Kiva, että idea miellytti sinuakin! :)
VastaaPoista