tiistai 16. heinäkuuta 2013

silta ylitse vilkkaan tien

Sunnuntai-iltana naapureiden kanssa viinitellessä ja grillatessa tuli puheeksi myös toi kulmakunnan päätien siltaprojekti. Mä olin jotenkin ajatellut että ne rakentaa ylikulkua pyöräilijöille ja jalankulkijoille, vähän toki hämmästelin sen leveyttä ja tuumasin että ehkä siitä halutaan rakentaa turvallisempi ratsastajille. Muutkin oli siltaa tuumanneet ja yksi jopa googlannut työmaan ja kas, mehän saadaan silta eläimille. Maisemoitu ylikulkuväylä peuroille, karhuille, kojooteille, ilveksille ja kait myös sille kulmakunnan puumaparille... sinne laitetaan infrapunakamerat kuvaamaan sillan ylittäjiä ja yks naapureista jo nauroi että ainakin filmille päässee yks nainen ja sen jättimäinen keltainen labbis. Toinen oli sitä mieltä että siltaa ylittänee teinit ja majoittuvat sinne polttelemaan ruohoa.


Projektilla on hintaa $4.5 miljoonaa ja aika moni on ollut sitä mieltä että rahat olis voinut käyttää järkevämminkin. Toivottavasti se kuitenkin täyttää tarkoituksensa ja eläimet löytävät sen, JA osaavat siirtyä ylittämään tien sitä pitkin. Onhan näistä eläinten ylitys- ja alitusväylistä hyviä kokemuksia ainakin Suomessa. Täällä nyt ei hirven kokoisia tienylittäjiä löydy eli varsinaisesti projekti ei tule säästämään ihmishenkiä, peltiä ja eläimiä kylläkin.

Ohessa filminpätkä, josta näkyy niitä potentiaalisia asiakkaita tälle projektille. Mukana ainakin ystävämme pesukarhu, peura ja nalle luppakorva. Video on pitkä, mutta mielenkiitoisemmat tulee nähtyä ekan puolitoistaminuuttisen aikana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.