maanantai 22. heinäkuuta 2013

neurologista nielurisoihin

Tuumasta toimeen. Soitan lääkärille, selitän vastaanottovirkailijalle huoleni ja saan yllättäin ajan samalle päivälle. Täytyy johtua heinäkuusta, kun yleensä näissä vähemmän kiireellisissä asioissa kuten lapsen nälkiintyminen, syömättömyys, kuorsaaminen ja muut saa normisti kuitenkin odottaa viikon tai kaksi.

Myöhemmin iltapäivällä haen pojat terapioistaan ja fyssari kertoo huolensa. Hänen mielestään meidän olis aika viedä O neurologille. Olo on puusta pudonnut, kun mun mielestä tossa jannussa ei oo mitään muuta vikaa kuin se et se kypsyy keskivertoa hitaammin, ja se nyt ei kai varsinaisesti ole vika. Kypsyy kun ehtii, eikä kaikkien tartte olla urheilullisia. Fiksu ja filmaattinen se on senkin edestä.

Kuudenaikaan odottelen edelleen lääkäriä lääkäriasemalla. Kymmentäyli L tuuppaa pojat ovesta sisään lähtiessään jonnekin kurssilleen ja jatkamme odottamista yhdessä. K kiipee vastaanottohuoneen pöydälle ja hyppää alas. O kiipee perässä ja haluan että nostan sen alas, uudestaan, uudestaan, uudestaan...

Kun lääkäri tulee huoneeseen selitän sille huoleni ja lääkäri kurkkaa ensin suuhun ja sit näyttää mulle mitä näkee. M:n nielurisat näkyy tällaiselle pulliaisellekin. Ne tukkii käytännössä koko nielun. Ei mikään ihme että se kuorsaa ja ettei se haluu syödä. Olihan niistä risoista juttua jo huhtikuussa, mut silloin sillä oli flunssa ja ajateltiin et ehkä niitten koko johtuu viruksen aiheuttamasta turvotuksesta. Nyt sillä ei ole flunssaa ja nenänkin limakalvot näyttää hyvältä. Saadaan lähete leikkaukseen. Huomenna pitäis soittaa lastensairaalaan. Tuntuu kornilta olla näin innoissaan. Mun lapselle pitää tehdä kirurginen toimenpide ja sen sijaan et olisin huolissani hihkun riemusta. Mä vaan uskon että taa ratkaisee niin, niin, niin monta asiaa... uniongelmia, syömisongelmia. Fysiologisia ongelmia on helpompi ratkoa kuin psykologisia.

Kysyn samalla O:sta ja siitä mitä fyssari sanoi. Lääkäri sanoo että hän puhuu jatkuvasti näitten huolestuneiden fysioterapeuttien kanssa ja ehkä kerran sadasta huoli on aiheellinen. Lääkäri katsoo kun O kiipee siihen pöydälle ja mä nostan sen alas ja sit se kiipee taas pöydälle ja mä nostan sen alas. Se toteaa nopeasti et jos lapsella olis oikeesti vakava neurologinen ongelma se ei kiipeäis itse siihen pöydälle. Hengähdän helpotuksesta toisen kerran viiden minuutin sisään.

Kotona laitan pojat nukkumaan, siivoan M:n kanssa kesävieraan häkin, kaadan itselleni lasin viiniä ja istun alas pelaamaan possupeliä. Rohkenen väittää että M on useaa ikäistään parempi tarinankertoja tän pelin ansiosta... Kuva tarina menee seuraavasti: "I was swimming in the water when I happened to see a swimming elephant. We got out of the water and the elephant farted. The cloud smelled so yucky I turned into a snowman and I realized I was holding a leaf in my hand..."


7 kommenttia:

 1. Hei Yksis,

  Olen lukenut blogiasi pari kuukautta, nautin sen lukemisesta paljon. Olen itsekin ulkosuomalainen, minulla on 4-vuotiaat kaksostytöt. Toisella leikattiin nielurisat 2-vuotiaana. Eron huomasi heti, tyttö kasvoi entistä pitemmäksi ja hän vaikutti muutenkin heti paljon onnellisemmalta. Toiselta tyttäreltäni leikattiin risat viime jouluaattona (!). Toipuminen kestää aina n. kaksi viikkoa, ja ensimmäinen viikko on lapselle erittäin tuskallista, mutta kipulääkkeillä pärjää. Toinenkin tyttö alkoi heti syödä paljon enemmän, hän on lihonut joulukuusta monta kiloa, hän oli ennen leikkausta hyvin laiha, ja hänellä oli angiina 8 kertaa 6 kuukauden sisällä. Nyt ei ole angiinoita enää, ja ruoka maistuu. Tyttö kertoi leikkauksen jälkeen, ettei voinut enää syödä paljon, koska kurkusta ei mahtunut oikein mitään läpi. Eli kyllä leikkaukset kannatti. Onnea teillekin leikkaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tatti! Mulla on todella "high hopes" tän suhteen ja täällä kivunhoitoon panostetaan onneksi tosi hyvin :)

   Poista
 2. Jätän puumerkkini pitkästä aikaa ja lähetän samalla haleja teille,
  Veeruska

  VastaaPoista
 3. Mikä tuo peli on ja mistä noita saa? Näyttää hauskalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Heli sen nimi on Pickles' Pig Tales ja sitä myy täällä Simply Fun joka on erikoistunut opetuspeleihin. Niitä myydään kotikutsuilla.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.