tiistai 18. joulukuuta 2012

joulukortteja ja hiuksia ja silmälääkäreitä


Sekalaisessa järjestyksessä tänään opittuja ja koettuja asioita:

Pinaattiletut syntyy vartissa jos lastenhoitaja vahtii lapsia... oikeesti siis maidosta, jauhoista, munista, öljystä, suolasta ja pinaatista. Tultiin kotiin puolviiden jälkeen, riisuttiin ulkokamat, pestiin kädet, lastenhoitaja oli sovittu viiteen asti ja se leikki lasten kanssa sillä aikaa kun avasin postit, purin kauppakassin, tein lettutaikinan ja paistoin letut.

Viimehetkessä löydetyt lastenvahdit, eli jämät, on yleensä niitä parhaita. Niin tämä tämän päiväinenkin. K:lla oli ollut mukavaa, koti oli siisti ja ohjeita oli noudatettu. Sen enempää en pyydä.

O:n näössä – siis kyvyssä nähdä - ei oo mitään vikaa, sen sijaan silmän koordinaatiossa muitten ruumiinosien kanssa on. Silmä ei siis hahmota mitä käsi tekee ja toisinpäin. Sama ongelma jalkojen kanssa ja siksi keskimääräistä vaikeempaa pysyä pystyssä, juosta ja hypätä.

Hiuksista tulee huomattavasti paljon paremmat kun ne leikkaa ihan itse. Yllättävää, mutta totta. En ehkä kuitenkaan suosittele kokeilemaan mitään kovin monimutkaista. Musta on kuitenkin tullut tee-se-itse-kampaaja.

M:n poikkeuksellisen hyvään avaruudelliseen hahmotuskykyyn on kiinnittäneet huomiota myös M:n opettajat. Puhuttiin siitä tänään, kun kävin viemässä joulukakut kaikille. Koulujen joululoma alkoi siis tänään.

Sinnikkyydellä saa haluamansa terapia-aikataulun. M:n ainoat Klinikkaterapiat on tammikuusta alkaen keskiviikkona perätysten. Psykologia ei valitettavasti saa keskiviikolle, kun se ottaa vastaan näillä meidän kulmilla vain perjantaisin.

Skumppaa kannattaa juoda aina. Hyvää päivää pitää juhlistaa ja huonokin muuttuu paremmaksi skumpalla - oikeesti! Tänään juhlitaan hyvää päivää.

Jos saa monta joulukorttia, eikä itse ole saanut aikaiseksi lähettää yhtään. Se on vähän noloa. Perustelen asiaa siis uudemman kerran. Vaikka kaikki muut tuntuu löytävän aikaa osoiterumbaan ja postissa jonottamiseen ja kirjoittamiseenkin, mulla ei sitä aikaa tunnu löytyvän. L on saita ja sitä mieltä et se on rahanhukkaa, saman voi ilmaista myös elektronisella rakkaudella ja lämmöllä. Toivon että sen lämmön tuntee myös siinä sähköisessä versiossa.


2 kommenttia:

 1. Oih, minkä ihanan huomionosoituksen suloinen M onkaan saanut. Onnea myös äidille <3

  Ja päivä kuulostaa skumpan arvoiselta, tosi ihanalta. Ja kortti oli hieno ja lämminhenkinen ja toi kesän talven keskelle. Eli ihan mahtava joulukortti!

  Mitä sille käsiraajakoordinaatiolle voi tehdä? Treenata? Miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon vieläkin aivan onnessani siitä et M on onnistuneesti osoittanut empatiaa koulussa.

   Voi treenata ja on jo kuukausia treenattukin... toimintaterapia on se joka työstää näitä asioita.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.