perjantai 14. kesäkuuta 2013

KE-SÄ-LO-MA!

KE-SÄ-LO-MA! En tiedä pitäiskö ihastuttaa, vihastuttaa vai hirvityttää... käytännössä oon aika onnellinen siitä ettei meidän – keskiviikkoja lukuunottamatta - tarvitse aamuisin ehtiä mihinkään. Se tuntuu aika vapauttavalta, saadaan lonnia ja tapella kaikessa rauhassa eikä ketään tartte patistaa mihinkään, mennään kun ehditään ja jaksetaan. Tänään on rakennettu Duploista merirosvolaivoja ja leikkikenttiä ja... riehuttu.
No, maanantaina mennään tapaamaan M:n uutta Erityisopea, Mrs Enkeliä. Tästä onkin hupaisa keskustelun pätkä eiliseltä... Rva Enkeli nimittäin tuli piipahtamaan M:n luokassa just bileitten aikaan ja M jäi siihen juttelemaan mun ja sen kanssa:

E: Hei M, mä olen Rva Enkeli
M: Se ei oo mikään nimi
---
E: M, esitteletkö minut veljillesi?
M: K ja O, tässä on Rva ...?
E: Muistatko M, mun nimi on helppo...
M: K ja O, tässä on mun uus ope, Rva Helppo

Mä oon miettinyt tätä syömistä ja ruoka-asiaa taas oikein urakalla... Koska M:aa selkeesti ahdistaa eniten päivällinen, on meillä päivällinen toistaiseksi peruutettu ja tilalle lanseerattu laajennettu iltapala. Mä muistan omilta syömishäiriöajoilta et se päivällinen oli paha, se oli niin valtavan iso ja muutenkin jotenkin vaikeesti lähestyttävä.

Kaikki ihanat ehdotukset ruuan laittamisesta yhdessä ja paineettomasta ruokailusta otetaan toki vastaan kiitollisuudela ja lämmöllä, mutta M laittaa mielellään ruokaa – muille. Ja Meillä ei ruokailutilanteissa ole paineita. Ihan tarkoituksella on poistettu jokainen pakko ja ehto ja aikaraja... ruokapöydässä joo istutaan ruoka-aikaan, mutta ei oo pakko syödä.

Tänään – joo mä tiedän ettei tää laajempaa yleisöä juur kiinnosta, mutta kirjoitan silti – M on syönyt:

7:30 aamiaiseksi: pirtelö - 15min
10:00 välipala koulussa : 1dl juustonaksuja, 1dl marjasosetta, 1 mini kuppikakku (jonkun synttärit)
12:00 lounas: 5 ranskalaista perunaa, 2,4dl kaakaota – 30 min
14:45 välipala: 1 ½ pikkupullaa – 30min
18:00 päivällinen: 1 makaroni (siis oikeesti 1kpl), ½ kananmunan valkuainen, 1 juustotikku, 1 jogurtti – 45min
19:30 iltapala: juustotikku, pullaviipale, jogurtti – 45min

M:n lautanen keskellä


tältä se näytti 45minuutin jälkeenSe on enemmän kuin mä ajattelin, mutta eihän tossa nyt kai ihan kauheesti oo ruokaa ja toisaalta sen kuitenkin pitäis saada noin 1700kcal/vrk. Nopealla laskutoimituksella, kun mulla se kalorilaskuri kuitenkin on vielä korvienvälissä päällekytkettävissä, sanoisin että sai tänään energiaa noin 1260kcal. Proteiinia tossa oli tarpeeksi ja rasvaa, kuidut jäi puuttumaan melkein kokonaan.  Lisäksi se juo vettä ja saa 2 rautatablettia päivässä. Vähän mua mietityttää toi ruokapöydässä vietetty aika... en vaan tiedä miten siihen pitäis puuttua, vai pitäiskö...

**

Kodinkuvalehdessä muuten kirjoitettiin että jokaisella ihmisellä pitäis olla korekeintaan 300m:n matka lähimpään viheralueeseen - metsään tai puistoon. Meidän naapurustossa käydään kiivasta keskustelua siitä et karhut kävelee pitkin jalkakäytäviä keskellä kirkasta päivää... lähimpään metsään on 30 metriä ja siihen puistoon ehkä just 300m. Kuitenkin me asutaan 4 miljoonan asukkaan metropolissa ja 30minuutin tai alle 30km matkan päässä keskustasta. Täällä on jopa toimiva joukkoliikenne, pääasiallisesti johdinautoja ja hybridejä. 

naapurin nappaama karhukuva


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti