lauantai 15. kesäkuuta 2013

isossa kaupungissa

Rauha maassa... pojat katsoo telkkaria – niin, ei meillä oikeesti katsota telkkaa kuin tunti päivässä, joskus kaksi – ja M tekee eskaritehtäviä ja pohtii mitä haluais tänään syödä... ”pojille viinirypäleitä, kaikille juustoa, jogurttia mulle ja O:lle, ei K:lle... joo, mä syön tänään juustoa ja jogurttia” ...ja mä taidan ostaa sille kaupasta kuitupillereitä.

tältä se pyöräilijän päivällinen näytti sit oikeesti


K haluu katsoo telkkarista ”something else”. Se ei tiedä mitä se haluu, mut aina se vaan haluu sitä jotakin muuta... tarjontaa on selkeesti aivan liikaa. Lopulta me valkataan O:n kanssa ja K kiljuu taustalla ”something else, something else...” – ja asettuu tyytyväisenä katsomaan veljensä valkkaamaa ohjelmaa.

Mä laitan seuraavan kupillisen kahvia ja siirryn L:n kanssa ulos. Aurinko on ihanan lämmin jo näin aamusta. Mä juon kahvia auringonpaisteessa ja L maalaa pylväitä ja kuistia. Me jutellaan ja suunnitellaan pihaa... yks kasvimaalaatikko lisää, vähän laajennettu patio, muutama hortensia ja ehkä tuijat portinpieliin. Käyn avaamassa vesihanan talon seinustalta ja löydän K:n vaeltelemassa eriparisissa kengissään. Iloisesti se kertoo kuinka Koira oli yrittänyt kans lähtee ulos, mut hän ei päästänyt. Sit se ottaa mua kädestä kiinni ja me kävellään yhdessä takapihalle katsomaan sitä suunnittelukohdetta.

***

Hypätään ajassa eteenpäin. Kello on kohta kahdeksan – illalla. Pojat on jo sängyssä ja M nautiskelee iltapalaansa... Päivä meni sujuvasti shoippaillen ja kaupunkikierroksella ja sit siellä Home Depotissa, taimitarhalla. Nyt on tuijat portinpielessä ja lapsilla uus romulaatikko... seuraavaks sit ne hortensiat ja kukkapenkit ja...

Kaupungilla piipahdettiin kauppahallissa ”Pike Place Market”:lla. Siellä on aina ihan julmettu kaaos ja sillä hetkellä kun astuttiin sinne sisään tajusin et se on aivan hillitön virhe. Olis ollut siis ihan kelle tahansa... ilman rattaita kolmen lapsen kanssa, paikassa jossa on miljoona ihmistä survoutuneena yhteen käytävään, pidä siinä sit noita metrin mittaisia kädestä kiinni ja huolehdi ettei kukaan huku mihinkään. Puolivälissä käytävää päästii onneksi takaisin ulos, mutta siinä vaiheessa K:n osalta peli oli menetetty, eikä siihen auttanut enää mikään muu kuin rauhaisa telkkariaika kotona. K siis istui M:n kanssa telkun edessä kun me O:n kanssa tehtiin pihahommia. O tarvitsee aikaa meidän kanssa ja sitä se kerrankin sai.


maalaishiiret isossa kaupungissa


päivän saalis taimitarhalta

tauko ennen töihin ryhtymistä... L kasas boksin ja mä kaivoin kuoppia tuijille ja etupihalle yhdelle uudelle lupiinille

ennen...

...jälkeen

mun uudet kesäkengät... sit ostin pojille kesäalesta kesävaatteita ja syksyks yhden paidan


5 kommenttia:

 1. Tosi pirtsakat kesäkengät. Taitaa olla nyt pinkki mieluinen ;) Itsekin kyllä tykkäisi jostain pinkistä vaatteesta, mut ei vaan oikeen sovi. Pinkit tennarit löytyy kyllä.

  Niin ja M:n shortsihaalari sopii hänelle tosi hyvin.

  Enkä osaa taaskaan kommentoida muuta kuin vaatejuttuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pinkki on mulla muodissa kai viimeiset vuotta...

   Poista
 2. Kätevä tuo auton lava kun saa tavarat sinne. Kätevää myös jos on yleensä niin hyvä sää että voi kuljettaa kaikkea lavalla! Suomessa tuntuis harvinaiselta herkulta että voi luottaa säähän niin paljon. Ihanan siisti piha teillä kun on nätisti ruoho ja hiekka-alue ja laatat erikseen. Suomessa on muuten tuosta sinänsä kauniista lupiinista tullut oikein ongelma. Se leviää tosi tehokkaasti ja on vallannu isoja alueita ympäri Suomea niin että muut niittykukat kuolee. Se kasvaa missä vaan ja on vaikea kitkeä lopullisesti. Tuolla on lisää Suomen tilanteesta, jos kiinnostaa: http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=120090&lan=fi Siellä kerrotaankin, että lupiini on alunperin Pohjois-Amerikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo kätevä, eikä meillä olis "elämää" ilman sitä. Harvemmin sataa niin paljon ettei tavaroita vois laittaa lavalle/olis jotakin niin arkaa tavaraa et menis pienessä sateessa pilalle.

   Täällä lupiini leikataan kukinnan loppuvaiheessa jotta sitä leviämistä hillitään, mutta mä yritän noita meidän lupiineja oikein levittää mutta kanit estää tätä tehokkaasti :)

   Poista
 3. ^ Niin t. aiemminkin kommentoinut opiskelija Suomesta :)

  VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.