maanantai 17. kesäkuuta 2013

rva Enkeli

Palataan normihölinöihin... ihan superplussaa on se, että M ilmeisesti – ehkä ja toivottavasti – prosessoi suurimman osan lomakriisistään männäviikolla ja tänäänkin meillä oli mukana kohtalaisen joviaali nuori nainen.

huomatkaa kypärä

Siellä uudessa koulussaan se – odotettavasti – oli aika ahdistunut, mutta silti hyvin yhteistyöhaluinen. Vastauksen Enkelin kysymyksiin oli kuiskauksia ja koska mä jo vuosi sitten lopetin M:n puolesta puhumisen sai M ja Enkeli kuiskailla ihan keskenään. Ihan hyvin ne selvis, parasta M:n mielestä oli köysiliukurata  - en mä tiedä mikä se on suomeksi, siis ”zip line” - koulun pihalla, ja kyllä se muutenkin lupas sinne syksyllä mennä. Meidän kiertäessä koulua ja tutustuessa opettajiin ja muuhun henkilökuntaan oli mun sähköpostiin kolahtanut M:n päivitetty IEP – Individual Education Plan eli mukautetun opetuksen suunnitelma. Jos Enkeli on puoliksikaan yhtähyvä kuin Ms Tiffany niin hyvällä mallilla ollaan, enempää en olis voinut toivoa, enemmästä en osannut edes haaveilla... mä uskon et tästä tulee oikein hyvä ja et M:n syksy tulee alkamaan oikein hyvin.
Jos Enkeliin on uskomista voin nostaa oman luokitukseni superäidiksi – joo, en – niin monesta asiasta sain hyväksyviä nyökytyiksiä ja jopa suoraa kiitosta:

  • -          Emme  matkusta kesäksi Suomeen
  • -          M käy kesän ”koulua”
  • -          Kesälomarutiinit pyritään pitämään mahdollisimman lähellä normaalia
  • -          Oltiin ajateltu leikkiä kesällä koulun pihalla ja siten tehdä koulua tutummaksi
  • -          Oltiin seuraavaksi menossa kirjastoon


Iltapäivällä juttelin K:n terapeutin kanssa ja K on kuulemma kerta kerralta mahdottomampi terapiassa. Toimintaterapeutti oikein hykerteli innostuksesta ja selitti kuinka hän nyt ohan tarkkaan tietää minkä asioitten kanssa pitää tehdä töitä. Tuntuu ihanalta että edes joku suhtautuu oman lapsen haasteisiin innostuneesti ja ratkaisúkeskeisesti.

Päivällisellä M ei taaskaan syönyt oikeastaan mitään. Ei vaikka se lanseerattiin iltapalana. Tänään M on syönyt:

  • Aamiaseksi yhden vohvelin ja kaakaon
  • Lounaaksi neljänneksennutellaleivästään ja marjasosetta
  • Välipalaksi banaanin, jota mutusteli ainakin sen puolisentuntia
  • Mukillisen pretseleitä, siis sellaisia suolatikkurinkeleitä
  • Päivälliseksi  yhden kananuggetin, yhden mansikkasoseen, yhden juustotikun ja jälkkäriksi "jätskin"
  • Iltapalaksi jogurtin ja taas pretseleitä


Ostin kuituvalmisteen kaupasta tänään, mutta kotona tavailin laatikosta että ne pillerit a) vähentää ruokahalua - hmm, ei tavoiteltavaa tässä kohtaa b) aiheuttaa tukehtumisvaaran ja c) ei suositella jos lapsella on nielemisvaikeuksia. En nyt sit tiedä et onko tää tuote kuitenkaan meitä varten. Kysytään torstaina lääkäriltä ja päätetään sen jälkeen et pitäiskö ne palauttaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.