Siirry pääsisältöön

hiusvärejä


Jokainen joka säännöllisesti värjää hiuksensa tietää että a) se ei oo ihan ilmaista ja b) joskus tulee hasseja c) niitä hasseja tulee etenkin jos haluaa säästää ja tehdä sen itse.

Vuosien saatossa näitä on mulla muutamia... Muistan elävästi sen kerran kun halusin sellaisen platinan vaalean ihanan tukan – se oli silloin muodikasta – ja marssin lopulta ulos kampaajalta sellaisen pirteän sitruunansävyisen kuontalon kanssa. Sit muistan kun joitakin vuosia myöhemmin tavoitteena oli piristää talvenkalpeeta ilmettä punaisella värillä... no se olikin sit aika punainen oranssi ja säikähdin itseäni aina kun peiliin katsoin. Sit oli se kertan kun auringonpolttamasta tukasta piti itse yrittää saada vähän terveemmän oloinen ja värjäsin sen sellaiseksi lämpimäksi vaaleanruskeaksi. Paha vaan että lopputulos oli lähempänä mustikkamaitoa kuin kermakarkkia. Sen jälkeen en vuosiin koskenut tee-se-itse hiusväreihin, kunnes viime kesänä tuli mitta täyteen. Raidat ja leikkaus mun nyrhittyyn päähäni maksoi tippeineen kolmatta sataa. Joo, työ maksaa ja värit maksaa ja sen kampaajan opintolainakin pitää maksaa ja se vuokratuoli, mut oikeesti hei... Ostin siis laatikollisen ruskeeta väriä ja olin ihan kohtuullisen tyytyväinen siihen punaruskeeseen. Marraskuun alussa kävin vikaa kertaa leikkaamassa tukkani ammattilaisella ja se maksoi satasen. Tukka on pysynyt kuosissaan omin saksin ja kaupan värein. Väri on syksyn pimetessä tummunut lopulta sellaiseen lämpimän sävyiseen mustaan ja nyt kevät auringonsäteiden paistaessa teki mieleni taas vähän vaalentaa.





Kaupasta mukaan sellainen jo värjättyjen hiusten vaalentamiseen tarkoitettu väri. Lopputuloksena vaaleammat juuret ja musta muuten. Hain seuraavan paketin ja päädyin kupariseen juurikasvuun ja tumman ruskeaan kuontaloon. L lohdutti et on se ihan hyvä... jos vaikka vähän jotain raitoja laittais keventämään... hampaitten välistä sihisin jotakin sen suuntaista että varmasti en maksa montaa sataa neljästä viirusta, saati sit värin korjaamisesta. Marssin takaisin kauppaan ajatuksella että ”kolas kerta toden sanoo... ihan varmasti” ja tulin kotiin värinpoistoaineen ja kolmannen hiusvärin kanssa.

Tavailin sitä värinpoistoaineen käyttöohjetta ja totesin et se vissiin on aika pahaa myrkkyä. L epäili et päädyn vielä peruukkikauppaan. Rohkea rokan syö... kaksikymmentä minuuttia ja musta oli tiessään. Vähän se kirveli valuessaan otsalle ja silmistä valui vettä niissä höyryissä, lopputuloksena sellainen kummallinen kellervä sävy. Olis sitä saanut pitää päässä tunninkin mut pelkäsin et se sulattaa mun hennot suomalaiset hiukset. Vähän heräs pelko ja epäusko ja aloin jo itsekin miettiä mistäköhän sen peruukin sais tai et ehkä mun täytyy vaan olla rohkea ja luoda uus skinitrendi.

Kolmas väri siis kehiin... ei siitä tumma tuhkanvaalea tullut, mutta kyllä mä tyytyväinen silti oon. Tällä mennään ja loppulasku oli $7+$7+$10+$7= $31 ei paha. Mitäpä sitä ei tekisi säästääkseen rahaa ja aikaa. Mua nimittäin myös rasittaa istua siellä kampaajalla aina useampi tunti. Tässä touhussa menee vaan tovi ja senkin aikana voi puuhata muuta.


Kommentit

  1. Kaunotar <3 Todellinen näyte siitä, että kun itse tekee saa sellaisen kuin osaa. HIENOT HIUKSET!!!

    Itse en osaa tehdä tukalleni mitään, mutta onneksi on taitava kampaaja, jolle pääsee iltaisin/viikonloppuisin.

    Kade oon myös auringosta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän