Siirry pääsisältöön

pääsiäinen


Jos multa kysytään tänään miltä musta tuntuu, mä sanoisin et se on syöpä. Tai ei välttämättä syöpää, muttei kuitenkaan hyvänlaatuinenkaan. Mutta kukaan ei kysy. L on ainoo joka kysyy ja se on mun kanssa samaa mieltä. Kaikki sanoo et se ei ihan varmasti oo yhtään mitään... mistä vitusta ne sen tietää. Ei kukaan muukaan tiedä. Siksihän se koepalakin otetaan, jotta tiedettäis. Mä aina välistä mietin mitä kaikkia päättömyyksiä sitä tuleeitse lauottua kun jotain pitäis sanoa, muttei tiedä mitä sanois... parasta olis tehdä niin kuin se yks ystävä, joka suoraan sanoi ettei osaa sanoa mitään. Ei tarvitse osata lohduttaa. 

Mä mietin et onko ne mun yöhikoilut sittenkin jotenkin liitännäisiä siihen pattiin? Mietin et onhan toi tissi ollut pidempään vähän kipeä. Ei pahasti. Oon ajatellut et se on vaan joku lihas ja hieronut ohimennessäni. Särkee sitä nytkin, vasenta rintaa.

Ei mua pelota. Ei mua ahdista. Mietityttää. Oon varma että tästä mennään läpi. Ihan niin kuin niin monesta muustakin. Yks kasvain. Se ei mua ihan heti nujerra. Ei varmasti. Mulla on ihan liian ihana perhe ja elämä, ei tulis mieleenikään päästää irti. Potkin vastaan jos on tarvis.

Me on tänään syöty suklaata. Siis syöty yliannostus suklaata. Me ollaan tehtu pihatöitä, maalattu kuisti, maalattu M:n huone ja sisustettu se loppuun. Me on leikitty vesileikkejä talon aurinkoisella seinustalla ja sit me ollaan taas syöty suklaata. Värjättiin kananmunia. M:n oli vaikeeta niitä syödä, kun ne oli toisenlaisia, se halus sellaisia tavallisia – niitä joissa on ruskeet tai valkoiset kuoret. Se stressaantui ylenpalttisesta sisustamisesta sen verran, et sit piti taas tehdä jonoja, ja piirtää jonoja, ja olla rauhassa - yksin. Ja sit piti tarkistaa et kuolenko mä. –”En kuole, ainakaan nyt.” vastasin. ”Entä kuoleeko L?” – Ei sekään kuole, ainakaan nyt. Lohduksi löytyi jalkakylpy ja kynsilakka – yhdessä. 







K:n kevätvarpaat




huhtikuu on autismikuukausi, sininen on autismin "väri"


L totes taas kerran – se kun aina välillä sen unohtaa – et K on vahdittava. Sitä ei voi jättää hetkeksikään silmistään jos se ei katso telkkaria tai tee jotakin selkeetä, ympäristössä mistä kaikki edes potentiaalisesti vaarallinen on korjattu talteen ja/tai lukittu. Pihalla se yritti syödä helmilijat ja puuhaketta se söikin, ja ehkä pienen kiven. Mä oon tottunut. L on töissä. Se ei totu samalla tavalla.




L kävi tankilla ja törmäs siellä tähän Koiran kaimaan


Illalla me savustettiin lohi ja törmättiin sammakkoon. Oli hyvä hetki harjoitella pyöräilyä ilman appareita ja sit me syötiin illallista M:n puuhatessa iPadillä siinä vieressä.



kala on muhinut liemessään vuorokauden



opettajan taidonnäyte... "kato teet vaan näin..."




Saa näitä täältäkin :)

Kommentit

  1. Tsemppiä sen patin kanssa. Saman show oon läpikäynyt ja meinas hirttää aina kiinni kun joku hoki että "no ei se ainakaan syöpää ole, ei se ole vakavaa" - wttu josse tisi leikattiin ja patolgi sano että asia pn ok, sitten se on ok. Ei ne sitä huvikseen leikanneet!

    Sitä ennen kaikki on arvailua ja tottakai saa pelotta ja hatuttaa!

    Voimia <3 toivotaan että se on mitätön juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon paljon ajatellut sua tän myötä :) KIva kuulla et sulla oli samat fiilikset niistä "ei se mitään kuitenkaan ole..." -lauseista.

      Poista
  2. Mä ajattelen, että silloin kun rs löytyy ajoissa ja hoidetaan, niin on paljon aihetta kiitokseen. Helsingissä ekat seulannat taitaa olla 50-vuotiaille... Ja kuitenkin sitä löytyy paljon ihan kolmekymppisiltä. Viime vuonna ilmestyi puhutteleva Siskot - niminen valokuvanäyttely.
    Niistä kuvista välittyy kauneutta ja onnellisuutta niiden rankempien juttujen ohella. Toivoa!
    m

    VastaaPoista
  3. Mä en osaa sanoa tissistä mitään. Tai muuta kuin että ihan järkyttävän paska homma, perkele. Hämärästi vain muistan miltä tuntui kun 16- kesäisenä lääkäri lähetti puolihuolimattomasti ultraan jonkun kaivamansa tissikyhmyn johdosta. Ja sitä ultraahan odotettiin kuukauden päivät. Ultraaja totesi, että ei näissä oo mitään mielenkiintoista - nieleskeli hetken ja tarkensi, että hänen näkökulmastaan mielenkiintoista.

    Neula on tunnetusti toinen juttu. Kunhan jaaritin voidakseni savustelua harrastavan puolisona tiedustella, että mitä kaikkee tossa kalan litkussa on? Kevät näyttää ihanalta - meillä on vaan koiranpaskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei onneksi tartte odottaa.

      Kalan litkuun tulee:

      -pari litraa vettä
      -reilu desi suolaa
      -reilu desi sokeria
      -pari sitruuna - purista mehut ensin liemeen ja revi jämät sekaan lillumaan
      -muutama tillinvarsi
      -kokonaisia mustapippureita

      anna kalan uiskennella liemessa vähintään muutama tunti, mieluiten vuorokausi.

      Poista
  4. Toivottavasti tulee hyviä uutisia tänään! Muuta en voi sanoa, mutta toivon todella että piinaava odotus loppuu tänään ja olet osa sitä hyvää prosenttilukua.

    Kuistin maalauksesta... miten ihmeessä onnistuitte siinä Duracell-pupujen kanssa (varsinkin K, joka muistuttaa tässä niin paljon meidän poitsuja)?? Pääsiäismunien maalaus kalpenee tähän verrattuna ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän