tiistai 4. syyskuuta 2012

häät


Katselin Facebookista kuvia jonkun ihan tuntemattoman ihmisen häistä, tai siis meidän naapurin tyttären ystävättären häistä – aika tuntematon siis kun en sitä tytärtäkään tunne, kun se asuu Hollannissa... Ihania kuvia, kauniit häät ja kauniita nuoria ihmisiä.

Puoltaa siis paikkaansa tän ulkonäköaspektin puolesta – ja tietysti aika monelta muultakin kantilta – että naimisiin mennään nuorena ja kauniina, mutta ajatelkaa miten hauskaa olis päästä järkkäämään omat häänsä uudestaan? Eihän meidän häissä silloin mitään vikaa ollut, kivat ja kauniit ja intiimit ja ihan muistorikkaatkin... mutta nyt jos pääsis järkkäämän, vois järkätä sellaiset kuin itse haluaa. Ei olis pakko kutsua mummin serkun kummin kaimaa ja sitä naapuria joka nyt vaan on ihan pakko kutsua ja kaikkia vanhempiensa ystäviä ja... vois kutsua kenet haluaa, pitää juhlat missä ja miten haluaa, ei olis sidottu niihin vanhoihin homeisiin kaavoihin vaan olis jo rohkeutta tehdä tilaisuudesta omannäköisen. Se vasta olis kivaa... Mä tässä taannoin sovitin mun hääpukua M:n pyynnöstä ja koska edelleen – yllätys, yllätys – mahdun siihen, sen vois hyvin uusiokäyttää... voishan se näyttää vähän koomiselta – nelikymppinen, kolmen lapsen äiti valkoisessa kermakakussa – mutta kivaa se olis kyllä.

Ehkä siksi äideillä on niin kova tarve järjestää niitä tyttäriensä häitä, pääsee ikäänkuin elämään ne omat häänsä uudestaan ja tekemään mitä silloin olis pitänyt tehdä? – Jotta ne tyttäret sitten aikanaan voi elää omat häänsä omien tytärtensä kautta... yritän siis välttää tämänkin ansan.


4 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä. Tykkäsin häistäni, mutta nyt niistä tulis toisenlaiset.
  Olen omassa blogissani joskus sen jo sanonut, mutta mun mielestä telkkarissa pyörivät tosi tv-hääohjelmat pilaa häät. Häät vaikuttaa mun silmissä tosi naurettavilta :( Ja mä siis olen se romatikko joka rakastaa häitä. Mutta ei häähössöttäjiä.
  Mikä mun pointti oli? Katosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä en ole noihin hääohjelmiin törmännyt ja musta on ihan pimee ajatus että joku haluais mennä naimisiin telkkarissa, mutta kai niitäkin on ja säästäähän sillä rahaa - kai?

   Mutta joo, kivaa että on muitakin jotka miettii joskus tätä :)

   Poista
 2. Monta asiaa muuttaisin mun elämässä, mutta hääpäivä oli kyllä täydellinen. Enkä keksisi siitä mitään muutettavaa. Meillä oli runsaasti ystäviä, rakkaimmat sukulaiset, ihania puheita, esityksiä ja ja ja. Hyvää ruokaa snapsitkin tuotiin repuissa Espanjassa (enää ei onnistuis monen itsetehdyn viinalitran tuominen käsimatkatavaroissa;)

  Mut eiks vois järkätä vaikka jotku 10 tai 20-hääjuhlat sit oman maun mukaan? Just kesällä oltiin veljen ja vaimonsa 10v hääjuhla/tupareissa ja hauskaa oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tänään piti kysäistä mihin oot hukkunut, mulla on ikävä sun ihanan positiivista kommentointia... Taas totean, että sun elämä vaikuttaa täydelliseltä siinäkin valossa ettei kenenkää elämä oikeesti ole täydellistä :)

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.