perjantai 28. syyskuuta 2012

tänään olen aika tylsä


Se olis sitten niinku perjantai ja viimeinen vapaa viikonloppu suunnilleen koko syksynä... AINA on jotakin joko lauantaina tai sunnuntaina tai molempina. Synttäreitä, olutjuhlia, halloweeniä, lisää synttäreitä, kurpitsaretkiä... Tänä viikonloppuna kalenteri ammottaa tyhjyyttään... ehditään lenkille ja kirkkoon ja...

Eilisen illan istuin kuuntelemassa koulupiirin näkemyksiä ja suunnitelmia... käytännössä meille tarjottiin kaksi vaihtaria, joista se jälkimmäinen on se minkä olin itse jo vanhempana ajatellut itsenäisesti toteuttaa eli koulualueiden rajoja muokattaisiin niin että osa lapsista siirtyy toiseen tai toisiin kouluihin. Se toinen vaihtari olis siirtää kaksi luokka-astetta toiseen kouluun ja se nyt on mun silmissä aivan järjenvastaista laittaa lapsia vaihtamaan koulua useampaan kertaan... huonoimmassa tapauksessa lapset joutuisivat käymään kolmessa vuodessa kolmea eri koulua... Toivon siis että se eka vaihtari toteutuu ja jos ei niin toimin itsenäisesti.

Vielä vähän aiheesta paasatakseni niin se eka luku 713 ei ole koulun oikea kapasiteetti vaan kapasiteetti tukitoimin ja väliaikaisin luokkahuonein, oikea kapasiteetti on alle 500 oppilasta. Kumpaan kouluun haluaisit oman lapsesi kun opetuksen laatu on molemmissa ihan yhtä hyvää numeroiden perusteella?

Aamu meni kipeällä jalalla lenkkeillessä, periaatteella ”sillä se lähtee millä tulikin”... ja opettajien kanssa kokoustaessa. Nyt on kokoustettu ja kuulumisetkin vaihdettu ja tassu jäähauteessa ja pojat nukkumassa ja vain tiskikone hurruuttaa taustalla – ihana hiljaisuus... Ne on siis alkaneet taas nukkumaan, siis molemmat ja aina silloin kun mulla on ne mahdollisuus unille laittaa eli käytännössä torstaisin ja perjantaisin. Hyvä että nukkuvat kun O:n päivä alkoi sellaisella elämän tuskalla että oksat pois... mikään ei ollut hyvin ja jätkä kulki mun perässä ulisten ja ulvoen ja maahan heittäytyen ja... lopulta tyrkkäsin sen ulos meidän makkarista ja jätin huutamaan oven toiselle puolelle siksi aikaa että sain nyittyä vaatteet päälle (on se aina parempi vaihtari kuin nippusiteet ja jeesusteippi – eikö?).

Illalla M:n terapian jälkeen tulee vieraita... ajattelin tehdä kanapadan ja omenapiirakkaa – ihan tylsiä ruokia ilman mitään hohtoa tai haastetta - vaikeusaste nolla miinus. Tänne ei siis tänään kuulu oikeastaan yhtään mitään. Ei erityisen hyvää tai huonoa tai edes mitään siltä väliltä... olla möllötetään, eikä ole mitään sen kummempaa päivän polttavaa puheenaihettakaan - olen ihan järkyttävän tylsä kun mulla ei edes ole mitään mielipidettä yhtään mistään tänään.

M juttelee pojille odottaessaan koulubussia

M:n takki - Northface, villatakki - Mini Boden, mekko - Circo by Target,
legginsit - Gap ja kengät - Crocs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.